روش هایی برای رهایی از تشنگی در ماه رمضان
روش هایی برای رهایی از تشنگی در ماه رمضان
روزه داری یک فرصت مناسب برای تامین سلامتی و ایجاد یک رژیم غذایی مناسب است که بتوان در کنار روزه گرفتن و بهره بردن از اجر معنوی این ماه مبارک، ازیک برنامه غذایی مناسب حاوی مقدار مورد نیاز مواد مغذی مورد نیاز بدن بهره جست تا در کنار برطرف کردن نیاز های بدن بتوان بر احساس گرسنگی و تشنگی غلبه کرد. به دلیل قرار گرفتن ماه رمضان در ماه های گرم سال در چند سال اخیر، محقققین و متخصصین علم تغذیه از طریق مطالعات مختلف به فکر پیشنهاداتی برای روزه داران افتادند تا از طریق آنها بتوان بر تشنگی غلبه کرد و با استفاده از مواد غذایی ویژه و راهکارهای مختلف مقداری آب در بدن ذخیره کرد. این راهکارها عبارت اند از:
نوشیدنی روزه داران، آب: بهترین نوشیدنی در ماه رمضان برای رفع تشنگی و غلبه برآن در طول روز آب است و استفاده از هیچ نوشیدنی دیگری توصیه نمی شود. می توان آب را با مواد مختلف خوشبو و خوش طعم کرد و حتی می توان از آبمیوه ها، شربت های مختلف و خاکشیر استفاده کرد. استفاده از دوغ به علت نمک زیاد و چای، قهوه و... به علت کافئین زیاد اصلا توصیه نمی شود.
خوردن سحری با آرامش و به قدر کفایت: حذف وعده سحری یکی از زیانبارترین کارها برای روزه داران است و این وعده باید با وقت مناسب (بیدار شدن به موقع از خواب) و با مواد غذایی مناسب در کمال آرامش مصرف شود. در روزهای ابتدایی ماه رمضان حتماً وعده سحری را جدی بگیرید.
عدم مصرف فرآورده های گوشتی: فرآورده های گوشتی به علت ماهیت پروتئینی خود و متابولیسم خاص در بدن، نیاز به مصرف آب زیادی برای فرآیند هضم و جذب دارند؛ لذا توصیه می شود در ماه رمضان و مخصوصاً در وعده سحری از خوردن فرآورده های گوشتی پرهیز کنید و اگر هم از مواد پروتئینی (حبوبات و سویا و...) و فرآورده های گوشتی استفاده کردید بهتر است در وعده های قبل از سحری این کار را انجام دهید تا بدن شما بتواند آب را در طول روز حفظ کرده و آن را صرف متابولیسم مواد پروتئینی نکند.
موادی که مانند مواد پروتئینی باعث کاهش آب بدن می شوند عبارتند از:
• نمک: مصرف غذاهای با نمک فراوان (شور) به علت از دست دادن آب بدن نهی می شود.
• ادویه ها: مخصوصاً نوع تند آنها برای هضم نیازمند مصرف آب زیادی از بدن فرد هستند پس برای یک شخص روزه دار که به آب نیاز مبرمی دارد، اصلاً توصیه نمی شود.
• نوشیدنی های گازدار: از مصرف این مایعات به علت قند در دسترس و زیاد و همچنین کربن موجود در آنها بپرهیزید.
استفاده از میوه ها و سبزیجات: یکی از راه های غلبه بر تشنگی در این ماه استفاده از میوه و سبزی به مقدار کافی است که این مقدار باید در قالب چندین وعده در وعده های افطار و سحر و مابین آنها گنجانده شود. این گروه از مواد غذایی به علت فیبر بالا و خاصیت نگهداری آب و همچنین توانایی باقی ماندن در دستگاه گوارش تا چند ساعت از بهترین مواد غذایی برای رفع تشنگی روزه داران هستند.
چند توصیه مهم برای روزه داران گرامی:
به استراحت خود در این ماه اهمیت دهید و استحمام روزانه را جدی بگیرید.
از قرار گرفتن در هوای گرم و نور مستقیم آفتاب اجتناب کنید.
در وعده سحری به مقدار زیاد آب ننوشید چون کلیه ها آب بیش از حد را به سرعت دفع می کنند.
افطار خود را با آب سرد باز نکنید چون به دستگاه گوارش شما آسیب می رساند. آب باید درجه حرارت ملایم داشته باشد و جرعه جرعه میل شود.
در هنگام و بلافاصله پس از غذا خوردن آب ننوشید چون این کار باعث هضم نادرست غذا شده و به بدن شخص فشار وارد می کند.
- توضیحات
- بازدید: 639
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان