معرفی فیلم بغض
معرفی فیلم بغض
رضا درمیشیان کارگردان، نویسنده و مستند ساز ایرانی است که در سال 1360 به دنیا آمده است. بغض، عصبانی نیستم و لانتوری از فیلم های این کارگردان هستند که خودش فیلم نامه شان را نیز نوشته است. اولین اثر سینمایی و بلند درمیشیان فیلم بغض است که در سال 1390 ساخته شد. این فیلم به طور کامل در ترکیه فیلم برداری شده و تنها سه بازیگر ایرانی دارد. باران کوثری، بابک حمدیان و مهران احمدی. از بازیگران ترک این فیلم نیز می توان به محمد جان گوران، انجین دمیرسیوگلو سیمگه بینگل، علی فرخنده، بورا توپا اولمو، عادل فرخنده، موسی آئورمان، دنیز ماسونالی، کرمعلی پیش کین، هایرتین کاراسوی، ایلکای چلیک و اولمه اونور اشاره کرد. بغض در سی امین دوره از جشنواره ی فیلم های فجر مورد استقبال منتقدان قرار گرفت اما به جشنواره ی اصلی راه نیافت و از بخش داوری کنار گذاشته شد.
داستان این فیلم درباره ی دو جوان به نام های حامد (با بازی بابک حمیدیان) و ژاله (با بازی باران کوثری) است که به استانبول ترکیه مهاجرت کرده اند. داستان آشنایی حامد و ژاله از جایی شروع می شود که حامد برای ورود به یک دیسکو باید یک همراه داشته باشد و ژاله با او همراه می شود. در ملاقات های بعدی است که این دو کم کم عاشق هم می شوند و سرانجام نقشه ای می کشند. نقشه ی آن ها این است که از مغازه ی عموی حامد (با بازی مهران احمدی) دزدی کنند و در واقع پول هایی که حق حامد است از عمویش پس بگیرند و به وسیله ی پاسپورت تقلبی از ترکیه خارج شوند. همین اتفاق ماجراهای زیادی را برای این زوج جوان ایجاد می کندو مسیر زندگی آن ها را به کلی تغییر می دهد.
فضای فیلم بغض به شدت تلخ است. مهاجرت، تنهایی و اعتیاد از مواردی است که بر این تلخی افزوده است. فیلم بغض حتی تا پایان خود نیز تلخ پیش می رود و به همین صورت نیز به اتمام می رسد. جنون و تنهایی و سرگشتگی در شخصیت های این فیلم به وفور نمایان است و بازی بازیگران نیز به این موضوع کمک کرده است. هر چند فیلم بغض، فیلم کاملی نیست و در بسیاری از سکانس ها مشکلات اساسی قصه گویی دارد اما از بازی های خوبی برخوردار بوده است. بازی هایی که به نقاط قوت فیلم تبدیل شده اند و باعث شده اند فیلم به چشم بیاید.
با این که بغض به جشنواره ی فیلم فجر راه نیافت اما در ششمین دوره از جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران موفق به دریافت جایزه ی بهترین کارگردانی فیلم اول، بهترین تدوین و بهترین فیلم برداری شد. همچنین در شانزدهمین جشن خانه ی سینما توانست کاندیدای بهترین فیلم اول شود. این فیلم در جشنواره های بین المللی نیز شرکت کرد و جایزه ی قورباغه ی برنزی بهتربن فیلم برداری جشنواره ی فیلم هنر فیلم برداری کمرایمیج را دریافت کرد.
- توضیحات
- بازدید: 729
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان