دو تمرین برای موقعیت های استرس زا
دو تمرین برای موقعیت های استرس زا
همه ی ما در زندگی خود احساساتی به نام استرس یا اضطراب را تجربه کرده ایم. استرس اصولا در موقعیت هایی که فشاری ناشی از عوامل محیطی و بیش از اندازه بر فرد وارد شده، ایجاد می شود و فرد را دچار علائمی مانند تپش قلب، تنفس سریع، سردرد و بی قراری می کند. طولانی شدن زمان استرس و میزان آن می تواند فرد را دچار مشکلات جدی کرده و سلامتی او را به خطر بیندازد. بنابراین بهتر است هر فردی استرس و موقعیت های استرس زای زندگی خود را به خوبی بشناسد و برای کنترل آن آموزش ببیند. در زندگی روزمره اجتناب از این موقعیت ها امکان پذیر نیست اما روش های ساده ای وجود دارد که می تواند ما را در موقعیت های استرس زا برای برای رسیدن به آرامش کمک کند. دو نمونه از این روش ها را با هم مرور می کنیم.
- شوخ طبعی:
اگر نگاه، رفتار و صحبت های فردی در شما ایجاد استرس کرد، با یک شوخی کوچک فضا را تغییر دهید. برای مثال سخنرانی که قرار است در مقابل صدها مخاطب صحبت کند، مطمئنا مضطرب می شود. بنابراین بهتر است این فرد در ابتدای جلسه با یک شوخی ساده و ایجاد جوی صمیمی و به لبخند وادار کردن مخاطبان، هم آن ها را از آن حالت خشک خارج کند و هم استرس خود را کاهش دهد.
- قصد متناقض:
وقتی علائم اضطراب داریم به جای نگرانی به استقبال علائم اضطرابی برویم. برای مثال به خود بگوییم (اصلا دوست دارم آن قدر این علائم اضطرابی زیاد شوند تا ببینم آخرش چه می شود.) با این روش نگرانی از علائم اضطرابی را از بین می بریم.
به طور کلی نگرانی از علائم اضطرابی به دو صورت است. گاهی علائم اضطرابی مانند، لرزش صدا و دست ها به ما دست می دهد، اما کم کم با مرور زمان و بی اعتنایی نسبت به آن ها رفع می شوند.
اما گاهی ما به طور ممتد نگران هستیم، این چنین اضطراب هایی به راحتی رفع نمی شوند. به این نوع افکار، افکار زائد گفته می شود که مزاحم تمرکز ما شده و به طور ناخواسته ما را مجبور می کنند که دچار اشتباه شویم.
- توضیحات
- بازدید: 509
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان