× هتل های 5 ستاره مشهد ، هتل های مشهد ، گفتگو و تبادل نظر در ارتباط با هتل های 5 ستاره مشهد

فریزی مشهد

• بیژن کرباسچی
  • بیژن کرباسچی's Avatar نويسنده موضوع
  • بازديد كننده
  • بازديد كننده
8 سال 3 هفته قبل #3261 توسط بیژن کرباسچی
بابت اطلاعات خوب سایتتون تشکر دارم لطف میکنید پیرامون دیدنیهای مشهد مثل فریزی مشهد بیشتر راهنمایی کنید
  • کارشناس گردشگری ر
  • کارشناس گردشگری ر's Avatar نويسنده موضوع
  • بازديد كننده
  • بازديد كننده
8 سال 2 هفته قبل #3299 توسط کارشناس گردشگری ر
در دامنه رشته کوه عظیم بینالود و درمیان کوههای سربه فلک کشیده روستای فریزی، با قدمتی چندین هزارساله چون نگینی درخشان خودنمایی می کند. این روستا در 60کیلومتری جنوب غربی مشهد و 18 کیلومتری جنوب شهر گلبهار در سرسبزترین دره های بینالود، واقع شده است. بافت قدیمی روستای فریزی در گذر زمان حفظ شده است و از لحاظ ساختاری بسیار شبیه روستای کنگ و شهر تاریخی ماسوله میباشد. این راه در امتدادجاده آسیایی (سنتو) از داخل شهر گلبهار می گذرد و در بین ییلاقات شاندیز وزشک واخلمد قرار دارد.این روستا در قدیم که از توابع منطقه یا بخش طرقبه شاندیز کنگ و غیره ... بوده از پیشرفت چشمگیری برخوردار بوده ولی از زمانی که از بخش یا توابع چناران شده روستای از یاد رفته شده است . این روستا در حال حاضر 210خانوار ساکن خود روستا است طبق آماری که من دارم کل مردم فریزی چه در روستا چه در شهر 700خانوار بیشتر است .متاسفانه اگر در منطقه فریزی کارگاهها یا کارخانجات صنعتی ایجاد میشد مردم مجبور به ترک آن نمیشدند که همه مردم به سمت شهر ها کوچ کنند در قدیم که من هنوز بدنیا نیامده بودم در سال 1354 یه نفر جهت تحقیقات از دانشکده ادبیات دانشگاه bergen norveg بنام آندرس لیندستروم برای فرهنگ عامه مردم خراسان به ایران مهاجرت کرده اند و به مدت یک سال از نزدیک با مردم روستای فریزی آشنایی کامل پیدا نمودند. روستای فریزی یادش رفته که در قرن 21 زندگی میکند یادش رفته که در 80 سال پیش برق به روستا آمده که در این 30سال گذشته متاسفانه درجا میزند که آنهم تقصیر مسئولان نظام جمهوری ایران اسلامی استهمچنین فریزی مرکز رفت و آمد گردشگران و کوهنوردان ایرانی و غیرایرانی است که به قله بینالود صعود میکنند.
زمان ایجاد صفحه: 1.360 ثانیه
قدرت گرفته از كيوننا