معرفی رمان کلیدر اثر محمود دولت آبادی
معرفی رمان کلیدر اثر محمود دولت آبادی
محمود دولت آبادی از معروفت ترین نویسندگان معاصر است. او در مرداد ماه 1319 در سبزوار به دنیا آمد. دولت آبادی علاوه بر نویسندگی و نگارش داستان به کار فیلم نامه نویسی، نمایش نامه نویسی و بازیگری تئاتر نیز مشغول است. او همچنین در زمینه های سیاسی نیز فعالیت می کند.
آثار دولت آبادی تا کنون بارها چاپ شده اند، از داستان آن ها برای فیلم ها و سریال ها اقتباس شده است و جوایز زیادی نیز کسب کرده اند. کلیدر، جای خالی سلوچ، کارنامه ی سپنج، روزگار سپری شده ی مردم سالخورده، زوال کلنل، طریق بسمل شدن، سلوک و تا سر زلف عروسان سخن برخی از آثار این نویسنده ی موفق و ماندگار در ادبیات ایران هستند. بیشتر این آثار به زبان های مختلفی از جمله انگلیسی، ایتالیایی، فرانسوی، چینی، عربی، هلندی، سوئدی، آلمانی و ... ترجمه شده اند.
از دولت آبادی آثاری در زمینه های دیگر نیز چاپ شده است. مانند سفرنامه ی دیدار بلوچ، مجموعه یادداشت های شخصی دولت آبادی با عنوان نون نوشتن، مجموعه یادداشت های او درباره ی دیگران با نام میم و آن دیگران، مجموعه مقالات و سخنرانی ها و گفت و گوهای او و ...
رمان کلیدر یکی از معروف ترین آثار این نویسنده است که به گفته ی بسیاری از منتقدان و فعالان عرصه ی ادبیات مهم ترین اثر داستانی ایرانی نیز شناخته می شود. این رمان در ده جلد و توسط ناشرین مختلف چاپ و روانه ی بازار شده است. البته به تازگی دوره های دیگری نیز در قطع جیبی از این رمان منتشر شده اند.
کلیدر نام یک روستا در استان خراسان است. در این روستا کوهی نیز به همین نام وجود دارد. داستان این رمان درباره ی یک خانواده ی کرد است که به تازگی به سبزوار کوچ کرده اند. این داستان در سال های 1325 تا 1327 روایت شده و قصه ی غم انگیز این خانواده و سختی های عشایر را بازگو می کند.
شخصیت های اصلی داستان پسری به نام گل محمد و دختری به نام مارال هستند. گل محمد چوپانی آرام و با تجربه است که داستان کلیدر رفته رفته از او مردی مبارز و قوی می سازد. مارال نیز بسیار زیباست و نامزدی به نام یاور دارد. یاور و پدر مارال به جرم قتل در زندان هستند. در مدتی که این دو در زندان بوده اند، مادر مارال نیز از دنیا می رود و او کاملا تنها می شود. بنابراین به خانه ی عمه اش رفته و با آن ها زندگی می کند. در خلال داستان مارال و پسرعمه اش گل محمد به هم علاقه مند می شوند و با هم ازدواج می کنند. این در حالی است که گل محمد زنی به نام زیور نیز دارد. بعد از ازدواج این دو بین گل محمد و نامزد قبلی مارال، یعنی یاور اختلاف ایجاد شده و این اختلاف به طایفه ها و قبایل نیز کشیده می شود.
- توضیحات
- بازدید: 1552
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان