معرفی رمان جای خالی سلوچ اثر محمود دولت آبادی
معرفی رمان جای خالی سلوچ اثر محمود دولت آبادی
بدون شک یکی از بهترین، معروف ترین، محبوب ترین و پرآوازه ترین نویسندگان معاصر محمود دولت آبادی است. او در سال 1319 در سبزوار متولد شده است و تاکنون آثار زیادی را به چاپ رسانده.
آثار این نویسنده در زمینه های مختلفی از جمله رمان، داستان بلند و داستان کوتاه، نمایش نامه، فیلم نامه، سفرنامه، مجموعه یادداشت، مقاله، سخنرانی، مصاحبه و ... منتشر شده اند و عنوان برخی از آن ها عبارت است از: کلیدر، جای خالی سلوچ، کارنامه ی سپنج، روزگار سپری شده ی مردم سالخورده، زوال کلنل، طریق بسمل شدن، سلوک، تا سر زلف عروسان سخن، دیدار بلوچ، میم و آن دیگران، نون نوشتن، آوسنه بابا سبحان، هجرت سلیمان، روز و شب یوسف، بنی آدم، آیینه، آهوی بخت من گزل، لایه های بیابانی، تگنا، ققنوس، سربداران، اتوبوس، ما نیز مردمی هستیم، قطره ی محال اندیش و ...
رمان جای خالی سلوچ نیز یکی از رمان های موفق این نویسنده ی بزرگ است که تا کنون به زبان های انگلیسی، ایتالیایی، فرانسوی، آلمانی، هلندی و کردی ترجمه شده است. دولت آبادی این رمان را در سال 1357، درست هفتاد روز پس از آزادی اش از زندان های ساواک نوشته است.
فضای این رمان در روستایی دور افتاده در گرگان اتفاق می افتد و داستان زندگی غمناک خانواده ای تنگ دست را روایت می کند. پدر خانواده سلوچ نام دارد و یک روز بدون خبر، خانه را ترک می کند. بعد از این همان طور که از نام رمان مشخص است، زندگی این خانواده با جای خالی سلوچ سخت تر می شود. مادر خانواده که مرگان نام دارد مسئولیت تمام خانواده را به عهده می گیرد و سعی دارد در نبودن سلوچ کانون خانواده را حفظ کند. در واقع مرگان شخصیت اصلی داستان است که پس از رفتن سلوچ با مسائل و مشکلات زیاد و فقر بیشتری درگیر شده و تمام سعی خود را برای بهبود شرایط خود و سه فرزندش انجام می دهد. او زنی سخت کوش و قوی است و سه فرزند به نام های عباس، ابراو و هاجر دارد.
در طول این رمان با توصیفات خوب و فضاسازی های دقیق دولت آبادی داستان زندگی این سلوچ، مرگان، عباس، ابراو و هاجر را می خوانیم و با رشادت های این زن و تلاشش برای حفظ خانواده آشنا می شویم.
- توضیحات
- بازدید: 902
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان