آلرژی ها و حساسیت های غذایی در تغذیه سالم (2)
آلرژی ها و حساسیت های غذایی در تغذیه سالم (2)
گاهی حساسیت به دلیل عدم توازن آنزیم های هضم و جذب در گوارش پیش می آید. چنانچه آنزیم های تولید اسید هیدروکلرید در معده به خوبی عمل نکنند. و یا مخاط معده کار هضم را انجام ندهد و همینطور در روده و یا یک جایی از دستگاه گوارش التهابی باشد. مولکول های غذا به خوبی هضم نمی شوند. و در خون به صورت مولکول های درشت و ناشناخته ای جریان می یابند. که مولکول های سفید آنها را نشناخته و با آنها می جنگد. و وقتی قادر به جنگیدن با آنها نباشد ضعیف شده و می شکند. این پدیده که به نام بایکرپت مولکولی است منجر به ایجاد بیماری شده و یا حساسیتی نظیر سردرد، آرتروز، میگرن، و غیره تولید می کند. به عنوان مثال ممکن است به فلفل آلرژی نداشته باشید. ولی چون آن را در زمانی که گلودرد بودید، مصرف نمودید. دچار آلرژی شوید.
دلایل دیگر حساسیت های غذایی ممکن است به علت کمبود باکتریهای مفید در روده باشد. وقتی که این باکتریها در روده کم می شوند، لایه های دیواره روده از هم باز شده و یا تحلیل می روند. در این حالت مواد هضم شده دفعی که باید از بدن خارج شده، دوباره به خون بر می گردند و فرد را دچار حساسیت و عوارض جانبی می گرداند. که این حالت در مواقعی که یبوست و اسهال پیش می آید نیز شدیدتر است.
تمام موادی که در بدن ممکن است ایجاد آلرژی و حساسیت کنند شامل:
• مواد سمی شیمیایی
• افزونده ها
• مواد مخدر
• مواد الکلی
• فست فودها
• استرس
این موارد به خصوص استرس عامل مهمی در تولید و ایجاد آلرژی هستند. که به دلایلی گفته شده، بدن نمی تواند آنها را هضم کرده و فرد را دچار بیماری می کند.
راه درمان حساسیت
بهتر است نسبت به غذاهایی که احساس می کنید به آنها حساسیت دارید. کمی توجه کنید. که آنها را هرروز مصرف نکنید، بلکه دو الی 3 ماه از خوردن آن بگذرد تا بعد شروع به خوردن آنها بکنید. در غیر اینصورت اگر هم نمی توانید حداقل هرروز آن غذا را نخورید. تا سیستم گوارشی بازیابی و مهیا گردد. ممکن است هویجی که می خورید حساسیت تولید نکند ولی به علت مواد نگهدارنده و شیمیایی که در آن فصل است. شما را دچار آلرژی کند و بدن شما واکنش نشان دهد.
راه دیگر اینکه اگر به غذایی مشکوک هستید. که اگر آن را بخورید دچار دل درد و یا واکنش دیگری در بدنتان می شود. بهتر است قبل از صرف آن غذا نبض خود را اندازه گیری کرده و ببینید چقدر مثلا در بیست ثانیه می زند. بعد غذا را در زیر زبانتان گذاشته به طوری که بزاق دهانتان با غذا مخلوط شود.و یا حتی می توانید بجوید. چنانچه نبضتان ده درصد و یا بیشتر دچار تپش شد. آن غذا را مصرف نکنید.
روشهای دیگری از جمله حجامت کردن فصلی، پاکسازی، آب درمانی، خواب کافی می تواند حساسیت های غذایی در بدن را به حداقل برساند.ولی به طور کل برای تشخیص و درمان حساسیت و آلرژِی ناشی از خوردن که کاری بس دشوار است، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- توضیحات
- بازدید: 402
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان