آلرژی و حساسیت های غذایی در تغذیه سالم (1)
آلرژی و حساسیت های غذایی در تغذیه سالم (1)
در بحث آلرژی و حساسیت های غذایی دو موضوع باید ازهم تفکیک داده شود. یکی غذاهای تولید کننده آلرژی و دیگری غذاهایی که می خوریم و بدن به آنها به علت بعضی از دلایل که در این مطلب خواهیم گفت به آنها واکنش نشان می دهد. موضوعی که ما در اینجا به آن می پردازیم حساسیت نوع دوم یا Foodsentvity که ارتباط با دستگاه گوارش ماست.
در بعد اول این موضوع مطرح می شود. که بعضی غذاها تولید آلرژی می کنند. به طوریکه بدن به یک نوع ماده غذایی و یا پروتئین در بدن آلرژی نشان می دهد که معمولا بین 5 دقیقه تا 4 ساعت طول می کشد. تا عوارض آن تمام شود. در این موقع آنتی بادی به نام IGG تولید می شود که آن را خنثی کرده و در بدن همه ما وجود دارد. و مربوط به دستگاه ایمنی ماست.
Foodsentivity یا حساسیت نوع دوم که مربوط به دستگاه گوارش است. که هضم و جذب غذا به درستی صورت نمی گیرد. و فرد دچار عوارض جانبی می گردد.
حساسیت های غذایی
غذایی که ما می خوریم باید تمام مراحل آن به خوبی طی شود. در غیر اینصورت با واکنشهایی نظیر خواب آلودگی، سردرد، و یا افسردگی و غیره روبه رو می شویم. که همه اینها نشان دهنده عدم جذب و هضم صحیح را نشان می دهد.
به عنوان مثال فردی غذایی را در رستوران می خورد که نسبت به آن آلرژی و حساسیتی ندارد. ولی بعد دچار عوارض جانبی نظیر دل درد، سردرد و یا غیره می شود.این به خاطر آن است که موادی که در آن غذا در رستوران به کار برده می شود. چون برای بدن تازگی دارد و یا با استفاده از مواد و یا اسانسهای شیمیایی پخته شدده فرد دچار حساسیت می شود.
بهتر است همواره از غذای تازه ای که می خوریم ژورنالی تهیه و داشته باشیم، تا بتواند به ما کمک کند که آیا می توان آن غذا را خورد یا خیر؟! البته گاهی اوقات ما نمی توانیم چنین تشخیصی را بدهیم و حتی شاید نسبت به غذایی که به سلامتی آن نیز مطمئن هستیم حساسیتی در ما به علت انکه تازه خورده ایم، و یا چه واکنشی قرار است که بدن ما نشان دهیم بی اطلاع باشیم. ولی تا حدی می توان با روشهایی که بعدا در این مطلب خواهیم گفت، از پیشگیری حساسیت غذایی در بدن جلوگیری کرد.
- توضیحات
- بازدید: 352
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان