مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل - 0.0 out of 5 based on 1 vote

مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل


نامزدی: در ابتدا دختر و پسر همدیگر را ملاقات می کردند و اگر خوششان می آمد، بزرگتر ها برای خواستگاری می آمدند و در صورتی که جواب مثبت می یافتند، صبح روز بعد به خرید می رفتند و برای عروس، لباس و حلقه نامزدی می خریدند و در شب هم خانه عروس جمع می شدند و چای و شربت و شیرینی می خوردند و لباس و حلقه را به عروس می دادند و نامزدی برگزار می شد و تبریک می گفتند. چند روز بعد، زن هایی که در خانواده داماد هستند به خانه عروس رفته و بر سر آن ها چارقد (چادر عروس) به سر می کنند. و تمام دوستان عروس هم دعوت می شوند و دو الی سه روز نامزدی انجام می شود. در این روز ها، دختر و پسر نباید همدیگر را ببینند و اما دیدار های یواشکی گاهی صورت می گیرد. رسم اینگونه است که در روز، برای عروس عیدی برده و میوه فصل آن موقع را که تازه رسیده برایش ببرند. (نوبرانه)

 

مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل


عروسی: برای ازدواج، مهریه تعیین می کنند و نوازندگانی برای عروسی دعوت می نمایند که در اردبیل به آن ها عاشق می گویند. عروسی، سه روز و سه شب طول می کشید و عاشق ها، سه شب و سه روز می نوازند. روز اول، حنا بندان اجرا می کنند. زنی حنا درست می کند و دست و پای عروس و داماد را حنا می زند. دوستان صمیمی داماد هم در این مراسم شرکت کرده اند که در طرف راست او ساقدوش و در طرف چپ داماد سولدوش قرار گرفته است. مراسم حنا بندان در خانه داماد انجام می شود و رسم بر این است که دست های سولدوش و ساقدوش را حنا می زنند. چون به رسم بر این است که دست های سولدوش و ساقدوش را حنا بگیرند. چون به رسم آن ها شگون دارد.

 

مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل

و در آخر داماد به کسی که حنا می زند، پول می دهد. در روز دوم عروسی، داماد برای حمام به شهر می رود و عروس در روستا می ماند و آرایش و زینتش و حمامش می کنند. در عصر، داماد با اسب و یا ماشین وارد روستا می شود و عاشق ها با ساز و آواز به استقبال داماد می آیند. و در اینجاست که خواهر و مادر عروس می رقصند و داماد به آن ها شاباش (شادباش) می دهد. داماد، وارد خانه می شود و برایش چای می آورند. که شخصی که برایش چای می آورد، به آن پول می دهد. شب می شود و مادر عروس سه عدد کله قند با خود می آورد و سه کله قند را سوراخ می کند. یکی از آن ها را سر عروس می مالند. چون عقیده دارند، عشق عروس و داماد بیشتر می شود و دوقسمت دیگر را در سینی می گذارند و پیش داماد می برند و ساقدوش و سولدوش، قسمتی از آن را می خورند.

 

مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل


در روز سوم و یا سیب اندازی: عروس را زینت می بخشند و بر روی اسب می گذارند و داماد که به بالا پشت بام می رود، سه عدد سیب سرخ، از آن بالا به سمت پایین و به سمت عروس پرتاپ می کند و هرکسی که آن سیب ها را بر دارد، می خورد. در بعضی زمان ها، عروس ها با شیطنت تمام سیب را در هوا می گیرند.


زفاف: بعد از مراسم سیب اندازی به سمت خانه می روند و داماد عروسی را از اسب پایین می اورد و به خانه می برد و اگر نیازی باشد شخصی را با خود می برند که با پرده اتاق را به دو قسمت تقسیم می کنند و آن شخص به نام (ینکه) تا صبح برای آن ها شعر می خواند.

 

مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل


در فردای آن روز، از داماد سوال می کنند، عروس دختر بوده است و یا بیوه؟ اگر عروس، بیوه باشد رسم بر این است که داماد بر سر او ماست بریزد و اگر دختر باشد در قابلمه ( دیزی) را برداشته و دختر را می بوساند تا دیگران نبینند. و در نتیجه متوجه می شوند عروس، دختر است. و به فامیل ها به آن ها پول می دهند و چارقد قرمز در سرش می کنند و بعد عروس و داماد به خانه پدر عروس رفته و پدر عروس به آن ها گوسفند یا طلا یا قالی یا پول می دهند تا زندگیشان را شروع کنند. و با خوبی و خوشبختی در کنار یکدیگر زندگی خود را شروع می کنند. تا زمانی که دو نفر بچه دار شوند و در صورتیکه بچه اول آن ها پسر شود نشان دهنده ی خوش یمنی برای آن خانواده خواهد بود، در غیر اینصورت می گویند اجاق عروس کور بوده است.

 

مراسم عروسی در روستا های شهر اردبیل

 

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (1 Vote)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

رستوران های مالزی

مالزی در یک نگاه

رفت و آمد در مالزی

تعطیلات در مالزی

هتل برج های طلایی کیش

تور سرعین و اردبیل