جایگاه مصرف لبنیات و تامین کلسیم در تغذیه سالم (1)
جایگاه مصرف لبنیات و تامین کلسیم در تغذیه سالم (1)
انسان به لحاظ دو جانبه بودن ( هم گیاهخوار و هم جاندار) می تواند بدنش را عادت به خوردن غذاهای مختلف کند. در این مطلب می خواهیم در مورد اینکه آیا لبنیات و انواع شیر و ماست که ما از گروه پستانداران اهلی می خوریم برای ما مفید هستند یا خیر؟
برای جواب به این سوال باید که در طبیعت و تاریخ تغذیه نگاه کنیم. حیوانات اهلی که ما از گوشت و شیر آنها استفاده می کنیم . هر کدام نوع شیری که به نوزادان خود می دهند، فرق می کند.به عنوان مثال شیری که ببر به نوزاد خود می دهد با نوع شیری که گاو به گوساله خود می دهد. متفاوت است. بنابراین و به گفته کارشناسان تغذیه نوین نمی توان شیری که نوزاد گوساله می خورد. موجودی متمدن به نام انسان آن را بخورد. زیرا که ساختار غذایی آن دو با هم فرق می کند. و دیگر آنکه در هیچ جای طبیعت، یک پستاندارد از شیر پستاندار دیگر تغذیه نمی کند.
دلایل دیگری که کارشناسان و متخصصان تغذیه نوین دارند این است. اصول گله داری نسبت به هزار سال پیش تفاوتهایی زیادی پیدا کرده است. تمام اصول آن سالها بر پایه ارگانیزه بود. طوری که علف و یا آبی که گاو و یا گوسفند و یا پستانداران اهلی شیرده مصرف می کردند از نوع کاملا ارگانیک و غیر شیمیایی بود و برای همین نمی توان گفت شیری که ما امروزه می خوریم از لحاظ مواد شیمیایی و سموم سالم بوده و عاری از هرگونه مواد آلاینده است.
همچنین متخصصان معتقدند برای تغذیه روزانه با شیر باید به تاریخچه آبا و اجدادی نگاه کرد. چنانچه افرادی که پیشینه پدران آنها گله داری و دامداری بوده در برابر مصرف شیر و فرآورده های لبنی حساسیت نشان نداده و یا اگر آلرژی دارند، میزان آلرژی آنها کمتر از بقیه می باشند.
موقعیت و شرایط جغرافیایی افرادی که در ناحیه مدیترانه، آسیای مرکزی و غرب، و خاورمیانه سکونت دارند به علت پیشینه مردمان آن نواحی که در قدیم به کار دامپروری و دامداری مشغول هستند. بیشتر از بقیه تحمل هضم و جذب غذاهای لبنی از جمله شیر را دارند.
- توضیحات
- بازدید: 848
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان