مزایا و معایب لنزهای تماسی در برابر عینک
مزایا و معایب لنزهای تماسی در برابر عینک
دو نوع عینک وجود دارد، عینکهای تک دید که دید در فواصل دور یا نزدیک را تصحیح می کنند و عینکهای چند کانونه که دید دور و نزدیک را باهم بهبود می بخشد.
انواع عینکهای چند کانونه:
- دوکانونه: بخش بالایی دید دور و نیمه پایینی دید نزدیک را تصحیح می کند.
- سه کانونه: این عینکها سه بخش مختلف دارند، بخش بالایی و پایینی مشابه عینکهای دوکانونه است ولی یک بخش میانی هم وجود دارد که برای تصحیح دید در فواصل میانی است.
- تدریجی: مشابه عینکهای سه کانونه است ولی بدون خط جداکننده ی بین بخش ها
انواع دیگر شیشه ها بسته به نیاز می تواند:
- پلی کربنات: برای کودکان یا افرادی که ورزش می کنند بسیار مناسب است. امکان شکسته شدن این لنزها تحت تاثیر فشار کمتر است.
- لنزهای فشرده: این لنزهای پلاستیکی نازک تر و سبک تر از لنزهای استاندارد هستند و برای شماره های بالا مناسب اند.
مزایای استفاده از عینک:
استفاده از عینک بسیار راحت است، شما ان ها را روی چشم خود می گذارید و کار تمام است. لازم نیست از محلول های تمیزکننده استفاده کنید و انها به مراقبت زیادی احتیاج ندارند. شما از بین انواع متنوعی از فریم، می توانید متناسب با ظاهر خود فریم مناسب را انتخاب کنید. اگر دید شما تغییر چندانی نکند، احتیاجی به تغییر فریم نیست. هنگام استفاده از عینک، چشم شما مورد تماس قرار نمی گیرد، شما هرزمان لازم باشد می توانید عینک را بگذارید و بردارید. معایب استفاده از عینک: اگر شماره ی چشم شما بالا باشد، دید شما بخصوص در لبه های عینک دچار بهم ریختگی می شود. امکان دارد عینک بر روی بینی یا گوش های شما فشار وارد کند. بسیاری افراد علاقه ای به زدن عینک ندارد. لنز در باران، کثیف و دید مختل می شود. عینک برای افرادی که ورزش می کنند، انتخاب خوبی نیست.
لنزهای تماسی:
- لنزهای روزانه: این لنزها را در طی روز در چشم قرار داده و در شب بیرون می اوردید.
- لنزهای یک روزه: این لنزها فقط یک بار باید استفاده شوند، سپس دور انداخته می شوند.
- لنزهای طولانی مدت: این لنزها در طول شب هم در چشم شما باقی می مانند و بعد از یک هفته بیرون اورده شده و تمیز می شوند. تحمل لنزهای سخت بسیار دشوار است. گرچه مراقبت از انها نسبت به لنزهای نرم راحت تر است. لنزهای سخت برای افرادی با استیگمات بالا دید بهتری فراهم می کند.
مزایای استفاده از لنزهای تماسی:
نسبت به عینک دید طبیعی تر به شما می دهد. همراه با چشم شما حرکت می کنند و چیزی نمی تواند مانع دید شما شود. در روزهای بارانی مه الود و خیس نمی شود. استفاده از لنز های تماسی در طی تمرینات یا مسابقات ورزشی راحت تر است.
معایب لنزهای تماسی:
نسبت به عینک احتیاج به مراقبت بیشتری دارند. باید به دقت انها را تمیز نگهداری کنید. اگر لنز تماسی خود را تمیز نکنید یا دستهای شما در حین گذاشتن و برداشتن لنز الوده باشند، می تواند موجب عفونت و اسیب جدی چشم شود. اگر شما آستیگمات داشته باشید، چرخیدن لنز تماسی درون چشم هایتان باعث تاری دید خواهد شد. گاهی برای عادت کردن به لنزهای تماسی احتیاج به زمان است. لنزهای تماسی از عینک گران ترند و باید مرتبا توسط متخصص بررسی شوند.
- توضیحات
- بازدید: 696
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان