گیاه فرنجمشک - 5.0 out of 5 based on 1 vote

گیاه فرنجمشک

گیاه فرنجمشک یا آبتل ( نام علمی: Melissa officinalis ) از تیره نعناعیان است، که ارتفاعی بین 30 الی 120 سانتیمتر دارد. این گیاه که در طب سنتی به بادرنجبویه شناخته می شود، در واقع یک گیاه بومی در اروپاست که در اکثر تمام نقاط جهان کشت می شود.

بوته های گیاه فرنجمشک دارای گل های ریز زرد کم رنگ هستند، که در طول بهار و تابستان رشد می کنند. روی سطح برگ های گیاه فرنجمشک چین و چروک عمیقی قرار دارد که رنگ آنها بسته به نوع آب و هوا و خاک از سبز به زرد تغییر می کند. از گیاه فرنجمشک در صنایع دارویی، آرایشی و پولیش اثاثیه به کار می برند.

گیاه فرنجمشک

خواص درمانی گیاه فرنجمشک

تقریبا در طب قدیم و بومی هر کشوری گیاه فرنجمشک از جایگاه ویژه ای در بین گیاهان دارویی از لحاظ خواص برخوردار می باشد، که مهمترین آنها در ذیل آمده است:

•فرنجمشک دردهای ناشی از مشکلات گوارشی و عصبی را کاهش می دهد و همینطور یک گیاه آرامش بخش بوده که می تواند فشارهای روحی و نگرانی های روانی و عصبی را از بین ببرد.

•در قرون وسطی از این گیاه برای ترمیم جراحات و کاهش درد ناشی از گزش حشرات استفاده می کردند.

گیاه فرنجمشک

•دارویی که از فرنجمشک به صورت پماد و یا شربت در صنعت دارو سازی تهیه می شود، التهابات ناشی از سرماخوردگی را کاهش می دهد. پماد این گیاه نیز زخم های تب خال را از بین می برد.

•این گیاه به منظور ایجاد قاعدگی بسیار تافع است. اما توصیه می شود زنان باردار از خوردن آن در این دوران پرهیز کنند.

•گیاه فرنجمشک با اثر گذاشتن بر روی غده تیروئید به درمان افراد مبتلا به بیماری گریوز که بر اثر اختلال این غده به وجود می آید تاثیر مثبت می گذارد.

نحوه مصرف و کاربردهای گیاه فرنجمشک

گیاه فرنجمشک

از آنجایی که هر دارویی نیاز به تجویز و نحوه مصرف دارد، این گیاه نیز با توجه به شرایط و کاربردهای فروانی که دارد همانند سایر گیاهان نحوه مصرفی دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

مصرف چای فرنجمشک که از برگ های سبز آن تهیه می شود برای رفع التهابات ناشی از سرماخوردگی است. نحوه تهیه و مصرف آن نیز به این صورت می باشد که حدود 5/1 الی 5/4 گرم از گیاه خشک شده فرنجمشک را در یک لیتر آب بجوشانید و روزی سه الی چهار لیوان از آن را میل کنید. این چای به درمان انواع آنفلوآنزا کمک می کند.

چنانچه از تنتور و یا کپسول فرنجمشک استفاده می کنید می توانید همان مقدار برگ خشک شده را در یک لیتر آب جوش به مدت یک ربع خیس بخورد سپس با پنبه ای بر روی زخم تب خال بگذارید. مداومت در این کار باعث می شود تا زخم های ناشی از تب خال بهبود بیابد.

گیاه فرنجمشک
در قدیم برای گرفتن شهد از زنبور عسل برگ فرنجمشک را خرد می کردند و در محلی که زنبورها تجمع داشتند می گذاشتند، تا بتوانند از آن عسل بگیرند.
از اسانس برگ های گیاه فرنجمشک نیز برای تهیه عطر و یا لوسیون و محصولات دیگر آرایشی استفاده می کنند.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

باغ گیاه شناسی هند

باغ گیاه شناسی باتومی گرجستان

اکالیپتوس گیاه محبوب سرماخورده‌ها

از گیاه شیرین بیان چه میدانید؟

معرفی گیاه دارویی چای ترش

گیاه دارویی بارهنگ با خواص چشمگیر