خواص درمانی گیاه بولاغ اوتی | آب تره کلشک علف چشمه کوویز
خواص درمانی گیاه بولاغ اوتی
بولاغ اوتی یا آبتَره یا کلشک، علف چشمه، شاهی آبی، ترتیزک آبی، یا به کردی کوویزْ گیاهی از تیره شببوها به ارتفاع ۱۰ تا ۶۰ سانتیمتر با برگهای کوچک به رنگ سبز تیره و گلهای خوشهای کوچک سفید و ساقههای خزنده است که از نقاط مختلف آن ریشههای کوچک و سفید خارج میشود و معمولاً در کنار جویها و باتلاقها میروید. مقدار و دستور مصرف بولاغ اوتی بدین صورت است که گیاه تازه به مقدار ۴۰ تا ۱۰۰ گرم در روز به صورت سالاد میل شود. گیاه خشک شده به مقدار ۱۰ تا ۲۰ گرم، روزی سه مرتبه به صورت دم کرده در یک فنجان است. برای ناراحتی های صفراوی و گوارشی و افزایش اشتها کافیست ۲ قاشق غذاخوری خشک آن را در یک فنجان آب جوش دم کرده مصرف کنید و یا عصاره تازه ۵ بار رقیق شده ی آن هم برای همین منظور مصرف می شود.
از ضماد برگ های تازه بولاغ اوتی برای اگزما و خارش و ناراحتی های پوستی بهره برده می شود. گیاه بولاغ اوتی محرک هاضمه و اشتهاآور است و رنگ رخسار را سرخ می کند، برای کاهش درد پهلو و درد طحال و رفع دل پیچه و درمان زخم روده نافع است، خونریزی از هر عضو را متوقف می سازد، تب بر و ضدانگل، خلط آور و در بیماریهای مزمن ریه و برونشیت های مزمن و بیماری های مجاری ادرار و استسقا مفید است، در موارد رماتیسم و نقرس نتایج شفابخشی می دهد، مقدار قند را در ادرار مبتلایان به دیابت کاهش می دهد و در بیماری دیابت تأثیر مثبت و شفا بخش دارد.
در استعمال از خارج له شدۀ آن برای زخمها اسکوربوتی نتایج التیام دهنده دارد. برای کاهش نفخ و بادهای غلیط معده و روده ها، باز کردن گرفتگیها و انسداد و گرم کردن بدن و معده مفید و ترشح ادرار را زیاد و باعث دفع سموم از بدن میشود. بولاغ اوتی به علت داشتن شبه فلز ید داروی خوبی برای درمان گواتر بوده و اگر شیره بولاغ اوتی را گرفته و هر روز صبح و عصر به مقدار یک قاشق غذاخوری بخورید در درمان آسم، زکام، سیاه سرفه وسل ریوی اثر درمانی ظاهر می کند. بولاغ اوتی برای رفع سموم بدن و انگل معده توصیه شده است که هر روز صبح یک استکان آب بولاغ اوتی بیاشامید.
همچنین مصرف بولاغ اوتی در تقویت پیاز موی سر مفید می باشد و مانع ریزش موها می شود و نیز در درمان خارش های مهبلی و برخی بیماری های پوست می توان از آن استفاده کرد. در بعضی اشخاص ایجاد تشنجات دردناک مثانه و در برخی موارد عدم دفع ادرار می نماید، در زنان باردار موجب تشنج در رحم و در نتیجه باعث سقط جنین شده و در مصرف این گیاه به حالت تازه و یا خشک شده نباید زیاده روی کرد، چرا که ممکن است مخاط گوارشی را تحریک کرده یا برای مخاط لثه اثر نا مطلوب داشته باشد.
- توضیحات
- بازدید: 2142
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان