مزیت ها و خواص دارویی آرتیشو | فواید آرتیشو
مزیت ها و خواص دارویی آرتیشو
در منابع طب سنتی ایرانی کنگر فرنگی یا آرتیشو ، ارده شاهی نوعی گیاه یکساله، بومی جنوب اروپا و کناره مدیترانه و غنچه این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آبپز پخته و خورده می شود. ۳۰ تا ۱۰۰ گرم شیره تازه برگ کنگر فرنگی را گرفته با مقداری شربت مطبوع مخلوط کرده و صبح ، ظهر و شب هر دفعه قبل از هر غذا، یک سوم آن را میل کنید. از خوردن آرتیشو خانمهایی که به نوزاد خود شیر میدهند اجتناب کنند. چون که خوردن آرتیشو و برگهای آن تاثیر زیادی در کیفیت، بو و مزه شیر مادر میگذارد .
آرتیشو گرم است و ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند پس خوب است با سرکه خورده شود . خوردن آرتیشو در زمان بارداری نیز باید محدود و مصرف آن ممکن است باعث حساسیت در بعضی افراد شود. همچنین ممکن است اثر داروهای کاهش کلسترول را افزایش دهد. افرادی که دچار سنگ کیسهی صفرا هستند نباید آرتیشو مصرف کنند همچنین افرادی که رودهی حساسی دارند نباید در مصرف آرتیشو زیادهروی کنند چرا که موجب نفخ و گاز معده میشود. آرتیشو سرشار از «اینولین» (نوعی قند) است و برای همین هم میتواند در پیشگیری از سرطان کولون موثر باشد.
یکی از قدیمیترین سبزیجاتی است که به عنوان غذا و دارو استفاده میشده آرتیشو است. این گیاه به طور سنتی به عنوان داروی تقویت کبدو همچنین ادرارآور استفاده میشده است و برای درمان بیماریهای از قبیل یرقان، سوءهاضمه و بیماری کلیوی آلبومینوریا کاربرد دارد. اگر چه استفاده از انواع عطرها، مامها و دئودورانتها برای کنترل و پیشگیری از بوی بد بدن است اما تکنیکها و راهکارهای موثرتری در این زمینه وجود دارد که در بسیاری موارد انسان را از مصرف این محصولات صنعتی بینیاز میکند همچنین بوی تند بدن در فصل تابستان یکی از معضلاتی است که بسیاری از مردم با آن دستوپنجه نرم کرده و برای درمان آن هزار و یک راه نرفته را تجربه میکنند. دوش گرفتن با عصاره آرتیشو یکی از روش هاست که مداومت بر آن به کاهش میزان تعرق بدن کمک و بهطور طبیعی مانع از ایجاد بوی بد بدن میشود.
- توضیحات
- بازدید: 1179
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان