خواص دارویی نارنگی

نارنگی حاوی ویتامین‌های A ,B ,B2 ,B3 یا نیاسین و ویتامین C، همچنین پروتئین، چربی و قند است. میوه نارنگی از بهترین داروهای طبیعی ضدسرفه است که به اکسپکتورانت طبیعی در میان درمانگران طب سنتی چین معروف است. مصرف این میوه برای افرادی که مبتلا به سرفه های خلط دار هستند، بسیار مناسب است. این میوه مانند شربت اکسپکتورانت خاصیت خلط آور دارد و موجب تخلیه اخلاط موذی از گلو و کاهش سرفه های بیمار می شود. نارنگی برای افرادی که از سرگیجه رنج می برند بسیار مفید می باشد و همچنین نارنگی یک میوه ی ادرار آور خوب است که در دفع سموم بدن نقش به سزایی را ایفا می کند.

 

خواص دارویی نارنگی

اسانس موجود در پوست نارنگی از بزرگ‌ترین دشمنان میکروب‌های دیفتری، مننژیت وحصبه به شمار می‌آید و از آن برای معطر کردن غذا، شربت‌های دارویی و غیر دارویی، ترشی‌ها و مرباها استفاده می‌کنند. زیاده‌روی در مصرف تمامی موادغذایی عوارض جانبی متعددی به همراه دارد؛ نارنگی نیز از این امر مستثنا نیست و مصرف بیش از ۵ عدد نارنگی در روز ممکن است دردسر آفرین باشد. افراط در مصرف نارنگی موجب افزایش گاز روده شده و ناراحتی‌های گوارشی و یا تشدید سرفه را برای مصرف‌کننده به همراه می‌آورد.

نارنگی بیشتر برای افرادی مناسب است که مزاج گرمی دارند. افرادی که مزاج آنها سرد است، باید حتما نارنگی را با مصلح آن که عسل می‌باشد مصرف نمایند. خوردن نارنگی همراه با عسل می‌تواند از شدت سردی و رطوبت نارنگی بکاهد. نارنگی حتی در زیبایی نیز موثر است. از این میوه و ماسک آن جهت کاهش کک و مک می‌توان استفاده نمود؛ به این صورت که باید هر روز، سه بار پوست نارنگی را به صورت بمالید. طی مدتی خواهید دید که کک و مک صورت به مرور زمان کمتر خواهد شد. به یاد داشته باشید که نارنگی را بعد از خوردن غذا میل نکنید، کارشناسان تغذیه بر این باورند که نارنگی باید زمانی خورده شوند که معده خالی است. اگر نارنگی را بعد از خوردن غذا میل کنید، نقش مهمی در مسموم کردن سیستم بدنتان خواهند داشت، در این حالت بدنتان با مقدار زیادی انرژی روبرو می شود که این انرژی به جای مفید بودن باعث از دست دادن وزن و کاهش قدرت برای انجام دیگر فعالیت های زندگی می شود. مصرف نارنگی قبل از خواب می تواند موجب خواب خوب و آرامش اعصاب شود.

اگر به فشارخون مبتلا هستید نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک‌شده آن به غذا کمک می‌کند تا فشار خون خود را کاهش داده و آن را کنترل کنید. همچنین افرادی که نیاز به دریافت پتاسیم بیشتری دارند می‌توانند از طریق میوه نارنگی، پودر یا آب این میوه زمستانی میزان پتاسیم مورد نیاز خود را تامین کنند. افرادی که به نفخ شکم مبتلا هستند با مصرف میوه نارنگی به تنهایی می‌توانند به درمان این مشکل بپردازند. این گروه می‌توانند میوه نارنگی را به تنهایی میل کنند یا از آب یا میوه خشک‌شده آن مصرف کنند که همگی خاصیت ضدنفخ دارند. حتی افرادی که تمایل دارند می‌توانند میوه خشک‌‌شده نارنگی را به صورت پودر درآورده و آن را به غذای خود اضافه کنند تا اثر نفاخی غذا را از بین ببرد. افرادی که در نسخه آنها داروهایی وجود دارد که به افزایش میزان پتاسیم خون کمک می‌کند، باید بدانند که مصرف همزمان این دارو با نارنگی موجب افزایش بیش از حد پتاسیم در بدن آنها می‌شود و این خود عوارض جانبی را به دنبال دارد پس افرادی که داروهای حاوی پتاسیم مصرف می‌کنند باید در مصرف نارنگی دقت کنند و حتما با مشاوره متخصص خود این میوه را مصرف کنند.

 

خواص دارویی نارنگی

خواص دارویی نارنگی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

خواص درمانی آناناس

خواص درمانی انگور فرنگی

خواص درمانی توت سفید

خواص دارویی توت فرنگی در درمان بیماری ها

خواص درمانی موز

خواص دارویی مصرف نارگیل تایلندی