خواص گیاه دارویی بان | افزایش شیر مادر | رفع گوش درد و رماتیسم
خواص گیاه دارویی بان
ترکیب شیمیایی روغن بان شامل پالمیتیک اسید، هگزادسنوئیک اسید، آراشیدیک اسید، استئاریک اسید، بهنیک اسید، لیگنوسریک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید است. در پوست ریشه ی بان نیز، آلکالوئیدهای مورینجین و مورینجینیان، بتاسیتوسترول وجود دارد. از این گیاه در طب سنتی توصیه می شود تا تازه ی گل بان را بجوید و بخورید. گیاه بان خاصیت آنتی بیوتیک و ضدباکتری بر ضد استافیلوکوکوس دارد و برای افزایش ترشح شیر مادران مفید است.
شیره ی تازه ی گیاه بان قی آور می باشد و درد ران ها را تسکین می دهد بدین منظور آن را بر روی ران ها بمالید. از منظر طب سنتی ایران، طبع گیاه بان گرم و خشک است و برای فرو نشاندن دردهای عضلانی از ریشه له شده این گیاه به صورت ضماد استفاده میگردد. برای هضم غذا و معالجه ی عفونتهای خون از میوه نارس این گیاه بجوشانید و قبل از غذا یک فنجان میل کنید. دمکرده برگهای این گیاه کمبود ویتامین ث را جبران میکند. برای ریه و نرم کردن سینه دم کرده گیاه بان مفید میباشد. برای رفع گوش درد چند قطره از روغن بان را با نظر پزشک در گوش بچکانید.
دم کرده ریشه گیاه بان قاعدهآور میباشد. برای تناسب اندام خانم های باردار توصیه می شود که بعد از زایمان، ریشه این گیاه را در روغن زیتون جوشانده و به ناحیه شکم و قسمتهای ترک خورده پوست پا بمالید. جهت معالجه سوزاک از برگهای این درخت را در آبجوش دمکرده و بنوشید و دقت کنید که دم کرده گیاه بان مدر و برگهای تازه این گیاه را به سبب خاصیت آنتیبیوتیک آن میل کنید برای جلوگیری از پخش سم مار در بدن ریشه این گیاه را جویده و در محل گزش مار قرار دهید. همچنین برای درمان رماتیسم و نقرس تخم این گیاه را در عرق گزنه خیسانده و در روغن کنجد جوشانده و صاف کرده و به صورت مالیدنی استفاده کنید. برای پیش گیری از خونریزی بینی عصاره برگ بان را با پارچه به صورت فتیله در بینی بگذارید. توصیه می شود که برای از بین بردن زگیل روغن آن را بر روی موضع بمالید و برای درمان فلجی که در اثر سردی رخ داده شده باشد با روغن گیاه بان عضو مربوطه را ماساژ دهید.
- توضیحات
- بازدید: 2194
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان