ارزش و خواص میوه ها در درمان بیماریها
ارزش و خواص میوه ها در درمان بیماریها
هر میوه ای بنا به جایگاه فصلی که دارد متناسب با فصل و شرایط آب و هوایی می تواند از اهمیت خاصی برای بهبود و حفظ سلامتی ما انسانها مفید و باارزش باشد. که علاوه بر مصارف غذایی و خانگی به عنوان دارو نیز تاثیر درمانی بسیار زیادی برای بدن دارد.
یکی از چیزهای بسیار مهمی که در ویژگیها و خواص مشترک هر میوه ای مورد توجه قرار می گیرد، این است که میوه ها خنک کننده های طبیعی بسیار عالی برای بدن هستند. که بسیار دارای کربوهیدراتها و ویتامینهای فراوان می باشند. چنانچه هر فردی با هر رژیمی در تغذیه روزمره خود به آنها نیازمند خواهد بود.
پس حذف میوه ها در هر رژیم غذایی نه تنها مفید نیست بلکه منجر به آسیب به سلولها و بخشهای داخلی بدن می شود. زیرا که عناصر موجود در میوه ها نقش مهمی را در ترمیم و حیات سلول و بافتهای بدن دارند. برای همین میوه ها از ارزش مهمی در میان وعده های غذایی ما برخوردار هستند. امروزه طبق تحقیقات علوم غذا میوه ها حتی در درمان برخی از بیماریها نظیر سرطان، دیابت، ناراحتی گوارشی، کلیوی و غیره نیز موثر هستند.
خواص برخی از میوه ها:
هر یک از انواع میوه ها خود نیز دارای عناصر مفید و باارزش است که به اختصار بعضی از آنها در زیر آمده است:
پرتغال: از قدیمی ترثین میوه ها می توان نام گذاشت زیرا که در 500سال قبل از میلاد مسیح روییده است. نوع قدیمی آن بسیار کوچکتر و پردانه تر و تلخ تر بوده، که انواع امروزی آن به دلیل تغییرات کشت و ژنتیکی شیرین تر و بزرگ تر است.
پرتغال از کلسیم بیشتری نسبت به شیر برخوردار است و دارای خاصیت اسیدی و سم زدا می باشد. همچنین پرتغال به علت این خاصیت در درمان آنفلوآنزا و سرما خوردگی و دفع سموم بدن جزو میوه های گرانبهایی است که از آن در این زمینه استفاده می شود.
سیب: این میوه حاوی ویتامین می باشد، که دارای 20میلی گرم فیبر است. همچنین میوه ای چون سیب در درمان و سلامت قلب بسیار مفید و موثر بوده، و باعث کاهش کلسترول در بدن می باشد.
سیب همینطور سرشار از باکتیل است که اگرخون دارای ال دی ال باشد، آن را به طور معجزه آسایی پایین می آورد.
میوه سیب با داشتن فیبر نیز به بیماران دیابتی در تنظیم قند خون کمک می کند.
از قدیم می گویند که هر کسی که یک دانه سیب را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجاند هیچ موقع بیمار نمی شود، و همیشه سالم می ماند و ویژگیها و خواصی که برای سیب گفته شد نیز گویای همین مطلب می باشد.
تنها نکته ای که در مصرف سیب می توان گفت این است که هیچگاه نباید دانه سیب له شده را به علت دارا بودن کمی سیانید خورد.
موز: این میوه دارای مقادیر زیادی نشاسته است که برای چاق شدن برخی از افراد بدون عارضه در رژیم غذاییشان توصیه می شود.
میوه موز همچنین حاوی 8امینو اسید ضروری بدن است که بدن قادر به تولید آنها به تنهایی نیست.
یک تصور و باور غلط در مورد موز این است که موز یبوست آور است در صورتی که اینطور نیست بلکه آن موز خام و نارس است که چنین چیزی را به وجود می آورد، و به علتی که معمولا موز را بیشتر به صورت نارس می چینند، این حالت رخ می دهد. اگر این میوه رسیده مصرف شود نه تنها باعث یبوست نیست بلکه باعث شستشو و تنظیم عملکرد روده ها نیز می شود.
گیلاس: تحقیقات اخیر نشان می دهد که نوعی رنگدانه در میوه گیلاس وجود دارد که رفع ناراحتی و رفع مشکلات عروقی کمک می کند.
آنتوسیانین موجود در این میوه به خصوص نوع ترش مزه گیلاس ده برابر بیشتر از قرص آسپرین در رفع التهاب و تشنج بدن موثر بوده و عمل می کند.همچنین گیلاس نیز خاصیت سم زدایی دارد و برای مبتلایان به مرض دیابت و بواسیر این میوه توصیه می شود. شایان ذکر است که گیلاس خاصیت درمانی و مسکن قوی نیز است.
خیار: این میوه درای خواص منحصربه فردی است که به خاطر خوش خوراکی نیز طرفدار زیادی دارد. همچنین این میوه خاصیت خنک کنندگی قوی دارد، و برای چاق کردن صورت افراد لاغر استفاده و کاربرد فراوان د ارد. بهترین استفاده از خیار د ر رژیم های لاغری است که برای شلادابی پوست هم مفید است.
در اینجا به برخی ا زخواص میوه ها اشاره کردیم.
به طور کل باید گفت که میوه ها برای سالم ماندن بدن و همچنین محافظت از بیماریهای مزمن لازم و ضروری اند.
زیرا که میوه ها منابع غنی کلسیم و مواد معدنی می باشند. انواع ویتامینها و اسید فولیک موجود در میوه ها می تواند از آسیب های جدی به سلولها و بافتهای بدن جلوگیری کند. و جمله پایانی اینکه خوردن میوه ها امکانات مزایای سلامتی را هر چه بیشتر فراهم می آورد. در واقع میوه ها همچون مواد معجزه آسا در بدن عمل کرده و کنسل کردن و یا حذف آنها از تمام رزیم غذایی هر انسانی سبب آسیب های جدی به بدن می شود.
- توضیحات
- بازدید: 502
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان