نکاتی در مورد زایمان طبیعی
نکاتی در مورد زایمان طبیعی
• در بعضی موارد به دلیل تنبلی عضلات شکم یا چرخش نادرست سرجنین باید از وضعبیت های خاصی استفاده کرد که مربی کلاس و ماما بهترین شخص برای راهنمایی می باشند.
• باید توجه داشت تا قبل از اینکه جنین وارد لگن شود، زن باردار تمایل دارد، بیشتر در وضعیت ایستاده قرار گیرد یا راه برود ولی وقتی جنین وارد لگن شد، حالت ایستاده و راه رفتن برای زن مشکل می شود و می تواند از دیگر وضعیت ها استفاده کند.
• مربی کلاس بهترین فرد برای آموزش وضعیت های مختلف است. با شرکت در کلاس ها یا از طریق دیدن فیلم آموزشی این وضعیت را یاد بگیرید.
• پس از باز شدن کامل دهانه رحم، مرحله دوم زایمان آغاز می شود. در این زمان نیز زن باردار می تواند وضعیت های مختلفی را که آموزش دیده است، انتخاب کند. انتخاب وضعیت هایی مانند، چمباتمه، نیمه نشسته، ایستاده باعث افزایش قطر خروجی لگن می شود و این افزایش به خروج راحت تر جنین کمک می کند.
• حتما وضعیتی که زن باردار راحت تر است، انتخاب شود. چنانچه در وضعیتی احساس ناراحتی می کند، می تواند با کمک عامل زایمان وضعیت خود را تغییر دهد، تخت های مخصوص برای کمک به وضعیت هایی که زن باردار احساس راحتی کند در اتاق زایمان موجود است و می توان هر طوری که وی مایل است، تخت را تنظیم کند.
• استفاده از وضعیت های مختلف با کمک همراه آموزش دیده بسیار راحت است. تخت های مخصوص زایمان طوری انتخاب شده اند که همراه آموزش دیده می تواند با زن باردار روی تخت وضعیت های مختف را انتخاب کند. حمایت روحی، روانی و فیزیکی توسط همراه در این مرحله بسیار کمک کننده است.
• بعضی مواقع خواسته می شود که زن باردار بر روی تخت زایمان در حالت نیمه نشسته قرار گرفته و پاها را بر روی رکاب مخصوص بگذارد.
• گاهی روند انقباض های رحم مختل شده و عامل زایمان باید مداخله کند. در این شرایط معمولا از تزریق دارو در سرم زن باردار برای تحریک و بهبود انقباض ها استفاده می شود. زمان و نحوه مداخله در زایمان به تشخیص پزشک یا ماما بستگی دارد. گاهی ممکن است برای انجام زایمان طبیعی نیاز به استفاده از ابزارهایی به نام فورسپس و یا واکیوم باشد. معمولا از این ابزارها، زمانی استفاده می شود که سر جنین در کانال زایمان پایین می آید و یا جنین در معرض خطر است.
• چنانچه حین زایمان نیاز به انجام مانورها و یا قرار گرفتن در وضعیت خاص باشد، ماما زن باردار را راهنمایی می کند. در این زمان، صدای قلب جنین کنترل می شود. با پایین آمدن سر جنین و نزدیک شدن آن به محل خروج از کانال زایمان، زن باردار احساس سوزش، زور زدن یا دفع مدفوع پیدا می کند. او باید آرام باشد و به راهنمایی های ماما گوش کند.
- توضیحات
- بازدید: 1172
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان