دیافراگم (Aperture) در عکاسی (1)

شاید اسم مثلث نوردهی یا Exposure Triangle را در عکاسی شنیده باشید. به طور کلی و به عبارت ساده نوردهی عبارت است از تنظیم شدت نور عبوری از دوربین شما برای ثبت یک عکس در بهترین حالت خود.

دیافراگم (Aperture) در عکاسی (1)

همان طور که می دانید روش کار یک دوربین به صورت خیلی ساده عبارت است از عبور نور از دریچه ی لنز دوربین شما، رسیدن آن نور به سنسور دوربینتان و در نهایت ثبت عکس. بنابراین می توان گفت که نور مهم ترین المانی است که بر یک عکس تاثیر می گذارد. در واقع  در صورتی که نوری وجود نداشته باشد، عکسی هم وجود نخواهد داشت، پس تنظیم شدت نور نیز می تواند تاثیر زیادی بر کیفیت عکس خروجی بگذارد. برای تنظیم شدت نور در یک دوربین، سه المان اساسی وجود دارد. در واقع با تنظیم این سه المان که در ادامه ذکر خواهد شد، می توان شدت نور عبوری از دریچه ی دوربین را کنترل کرد. این سه المان عبارت اند از دیافراگم، ایزو و شاتر. با ما همراه باشید تا در این مقاله و مقاله های بعدی همه چیز را درباره ی این سه المان نوردهی توضیح دهیم.

دیافراگم (Aperture) در عکاسی (1) 

مفهوم دیافراگم

بر روی دوربین شما یک لنز قرار دارد و بر روی آن لنز یک دریچه. اگر به این دریچه دقت کرده باشید، مسلما دیده اید که قابلیت باز و بسته شدن دارد و میزان این باز و بسته شدن نیز با دکمه هایی بر روی دوربین شما تنظیم می شود. میزان باز و بسته شدن دریچه ی روی لنز دوربین شما، با میزان نوری که می تواند از آن عبور کند و به سنسور دوربین برسد، رابطه ی مستقیم دارد. در واقع هر چه این دریچه بازتر باشد، نور بیشتری از آن می گذرد و عکس شما پرنور تر خواهد شد. این موضوع شاید شما را یاد مردمک چشم ها بیندازد. چرا که آن ها نیز دقیقا همین رفتار را دارند. یعنی در صورتی که مردمک چشم ما بازتر و بزرگ تر باشد، نور بیشتری از آن خواهد گذشت و جالب این که این اتفاق در محیط های تاریک و کم نور می افتد. یعنی در محیط های تاریک مردمک چشم ما بزرگ تر می شود، تا نور بیشتری از آن عبور کند و تصویر رسیده شده به مغز ما پر نورتر باشد!

در ادامه می توانید تصویری از یک دیافراگم را مشاهده کنید که در حالت نیمه باز قرار دارد. همان طور که در تصویر نیز مشخص است، چندین تیغه ی فلزی کار باز و بسته کردن دیافراگم را انجام می دهند.

 

 دیافراگم (Aperture) در عکاسی (1)

در هنر عکاسی اندازه ی دیافراگم را با عدد f نمایش می دهند. این اندازه در واقع میزان باز و بسته بودن دیافراگم را نمایش می دهد و بر روی میزان نور عکس شما تاثیر دارد. هر چه f کوچک تر باشد، دیافراگم بازتر است و نور بیشتری از دریچه ی دوربین عبور می کند و در نهایت عکس شما روشن تر خواهد شد. هر چه f بزرگ تر باشد، دیافراگم بسته تر است و نور کم تری از دریچه ی دوربین شما عبور می کند و در نهایت عکس شما نیز تاریک تر خواهد شد. درک این چند خط در عکاسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در واقع یک عکاس حرفه ای باید به خوبی مفهوم دیافراگم را درک کند تا بتواند از آن بیشترین استفاده را در عکاسی هایش ببرد. بنابراین اگر به عکاسی علاقه دارید، بهتر است این چند خط را چندین بار بخوانید تا به طور کامل آن را درک کنید.

برای درک این موضوع نیز می توانید به عکس زیر نگاهی بیندازید تا تاثیر دیافراگم باز و بسته و ارتباط آن با f و تاثیرشان بر روی نور عکس را به خوبی مشاهده کنید.

پس از مشاهده ی تصویر نیز به این نکته توجه کنید که در صورتی که یک عکاس قصد عکاسی با دوربین خود را داشته باشد، و دوربین او قابلیت تنظیم دیافراگم را نیز داشته باشد، باید توجه کند که در صورتی که در یک محیط تاریک بود، باید دریچه ی دیافراگم خود را تا جایی که می تواند باز کرده تا عکس پرنورتری داشته باشد، یعنی در این صورت باید از f کوچک تر استفاده کند.

دیافراگم (Aperture) در عکاسی (1)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

مالزی در یک نگاه

رفت و آمد در مالزی

تعطیلات در مالزی

مسجد ایرانیان در هند

سیکاندرا در هندوستان

ارگ آگرا در هند