برای افزایش ترشح سروتین در بدن چه کار کنیم
برای افزایش ترشح سروتین در بدن چه کار کنیم
- ماساژ بدن
ماساژ روش خوبی برای رها شدن از استرس و فشارهاست و به بهتر شدن خلقوخو کمک زیادی میکند. تحقیقات مختلف نشان میدهند که بعد از یک جلسه ماساژ، میزان سروتونین بدن افزایش پیدا میکند. علت این امر کاهش کورتیزول و استرس در بدن است.
هر چقدر میزان کورتیزول در مغز بیشتر باشد، امکان ساخت و ترشح سروتونین کاهش می یاید. کورتیزول در واقع هورمون استرس است و شما را از آرامش دور میکند.
- دریافت تریپتوفان بیشتر
افزایش این ماده در رژیم روزانه باعث میشود، مقدار ترشح سروتونین در بدن زیاد بشود.
این ماده در گوشت بدون چربی، تخم مرغ و لبنیات یافت میشود. با داشتن یک رژیم غذایی مناسب می توانید باعث افزایش سروتین در بدن شوید.
- مصرف بیشتر ویتامین B
همهی انواع ویتامین B برای سلامتی مفید هستند و به حفظ تناسب اندام کمک می کنند. ویتامین B6 و ویتامین B12 برای افزایش ترشح سروتین در بدن موثر هستند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف ویتامین B به درمان افسردگی میان سالان نیز کمک میکند.
- دریافت نور خورشید
قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز باعث ترشح سروتونین میشود. حتی در روز های زمستانی که اهوا ابری می باشد، باز اشعهها و نور ملایمی که میتابد به شادتر شدن شما کمک میکند.
سعی کنید، حداقل نیم ساعت در روز، بیرون از منزل باشید. قدم بزنید، پیاده روی کنید و در هوای تازه از نور مستقیم یا غیرمستقیم خورشید بهره ببرید.
- مصرف بیشتر منیزیم
منیزیم در افزایش ترشح سروتونین بسیار موثر است. بیشتر افراد با کمبود مواد معدنی نظیر منیزیم در بدن خود مواجه هستند. این ماده فقط باعث افزایش سروتونین نمیشود بلکه به ایجاد تعادل در فشار خود و بهبود عملکرد اعصاب نیز کمک میکند. میتوانید از منابع منیزیم همچون سبزیجات با رنگ سبز تیره، ماهی، موز و حبوبات در رژیم غذایی خود استفاده کنید.. منیزیم برای رهایی از افسردگی بسیار مفید است.
- کاهش مصرف قند
یکی از نشانههای کمبود سروتونین، میل به مصرف قند است. متأسفانه با وجود اینکه، قند برای تولید سروتونین بسیار ضروری است ولی باید در مصرف آن دقت کرد زیرا مصرف بیش از حد آن، موجب اثرات منفی بر خلقوخو میشود. مصرف زیاد مواد قندی علاوه بر تأثیرات منفی بر خلقوخو باعث ابتلا به بیماریهای مانند دیابت، قلبی و… نیز میشود.
- مدیتیشن
مدیتیشن باعث افزایش میزان تولید سروتونین در بدن میشود. حرکات مدیتیشن باعث می شود تا اثرات هورمون استرس کاهش یاید و در نتیجهی آن شما احساس شادی بیشتری می کنید
- ورزش کردن
انجام حرکات ورزشی به تولید سروتونین کمک میکند. در واقع هر فعالیتی که ضربان قلبتان را بالا ببرد، باعث ترشح بیشتر سروتونین میشود. حتما روزانه برای ورزش کردن، وقت بگذارید تا احساس شادی بیشتر کنید.
- مصرف ویتامین C
ویتامین C مانند ویتامین B در افزایش سروتونین نقش دارد. ویتامین C تا حد زیادی به افزایش روحیه و بهبود خلقوخو کمک میکند. هم چنین خاصیت ضد افسردگی دارد. ویتامین C در سبزیجات با برگهای سبز تیره، گوجه فرنگی، پرتقال و فلفل دلمهای یافت می شود.
- تقویت مثبتاندیشی
اجرای مثبتاندیشی در زندگی باعث میشود تا انتقالدهندههای عصبی بهتر عمل کنند و مادهای مانند سروتونین بیشتر تولید و ترشح بشود. برای تقویت مثبت اندیشی خود باید بتوانید رویکردهای خود در زندگی را تغییر بدهید. لیست کارهایی که باعث می شود، حس و حال بهتری در شما ایجاد کند را یادداشت کنید. مثلا با افراد مثبت اندیش بیشتر در ارتباط باشید، کتاب و مجله بخوانید، تفریحات و سرگرمیهای جالب برای خود تدارک ببینید.
- خودمراقبتی
وجود مادهی کورتیزول در بدن، منجر به افزایش استرس در شما میشود و از ترشح سروتونین جلوگیری می کند. بهتر است برای خود زمانی قائل باشید، استرس های کاریتان را کم کنید و بیشتر به خودتان و سلامتیتان اهمیت بدهید. خودمراقبتی برای هر فرد معنای مختلفی دارد اما در هر حال تلاش کنید که از خود مراقبت کنید و حواستان به روح و جسمتان باشد. برای داشتن اوقاتی خوب و شاد، باید به دنبال راهکارهایی باشید که موجب کاهش استرس شوند.
- توضیحات
- بازدید: 566
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان