تاثیر جنگ های آینده در خاورمیانه بر روی آب

غلامحسین دهقانی، معاون سفیر ایران در سازمان ملل متحد، خواستار همکاری جهانی برای مقابله با چالش های مختلف آب در جهان شده است."برای رسیدگی به این چالش ها، جامعه بین المللی نیاز دارد تا اراده سیاسی خود را برای ترویج همکاری های انتقال مرزی آب از طریق مذاکره، طراحی، توافق و اجرای طرح های به اشتراک گذاری آب مناسب و دسترسی به آب، را به کار گیرد.

 

تاثیر جنگ های آینده در خاورمیانه بر روی آب

معاون وزیر خارجه ایران می گوید بحران آب در خاورمیانه روز به روز بدتر و جدی تر می شود، به طوری که "احتمالا جنگ های آینده در این منطقه بر روی آب خواهد بود." سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در امور حقوقی و بین المللی می گوید که موضوع آب، منابع آب، مقابله با کمبود آب و همچنین استفاده از مناطق مشترک آب همیشه در دستور کار وزارت امور خارجه قرار داشته است. "در چند دهه گذشته، آب به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است و در راستای آن، دیپلماسی آب و علمی به نام سیاست آب یا هیدروپولتیک به وجود آمده است و در حال حاضر در برخی از دانشگاه های برتر جهان آموزش داده می شود" عراقچی در مصاحبه ای فارسی با ایسنا در مورد دیپلماسی آب، تأکید کرد."در سال های اخیر، آب و کمبود آن در کشور ما تبدیل به یک مسئله حساس و جدی شده است و حتی به نگرانی امنیتی تبدیل شده است."

 

تاثیر جنگ های آینده در خاورمیانه بر روی آب

با توجه به اهمیت این موضوع، وزارت خارجه تلاش کرده است بیشتر بر دیپلماسی آب متمرکز شود. دیپلمات ایرانی اضافه کرد: در این زمینه و با توجه به ابعاد قانونی و بین المللی دیپلماسی آب، این موضوع در اداره امور حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در پاسخ به سوال در مورد کمبود آب شیرین در خاورمیانه، او گفت که ممکن است در آینده نزدیک شاهد درگیری آب در منطقه باشیم. "جنگ آب موضوع جدیدی نیست؛ همواره وجود داشته و سالها به عنوان یک تهدید جدی در خاورمیانه مورد توجه قرار گرفته است. احتمال دارد که جنگ های آینده در منطقه بر روی آب باشد، اما تاریخ برای ما درس های فراوانی دارد. با توجه به تجارب تاریخی، زمینه های جنگ برای مسئله آب می تواند منجر به همکاری در این زمینه شود، و به همین دلیل آب در سیاست خارجی بسیار مهم است. "ارزیابی های بین المللی نشان می دهد که تا سال 2025، کل منطقه خاورمیانه به طور رسمی به عنوان یک منطقه خشک شناخته می شود و ایران مستثنا نیست.

 

تاثیر جنگ های آینده در خاورمیانه بر روی آب

او گفت که این وضعیت تا سال 2050 خیلی بدتر خواهد شد و کمبود آب در کنار خشکسالی برای کشورهای خاورمیانه، از جمله ایران، بسیار جدی خواهد بود. عراقچی همچنین تاکید کرد که حتی ممکن است برخی از بخش های ایران به دلیل این مسئله به طور کامل یا به طور گسترده ای متروکه رها شوند.این مقام افزود که دو راه حل برای این بحران جهانی وجود دارد. "اولین قدم تامین آب از خارج از کشور، و دوم مدیریت منابع آب در داخل کشور است."عراقچی گفت که از هر دو راه، سیاست خارجی نقش مهمی دارد. وی در پاسخ به سوال در مورد چگونگی تهیه آب از خارج کشور، گفت که چنین ایده هایی در ایران وجود دارد، اما چگونگی انجام این ایده ها از نظر فیزیکی، مسئله دیگری است. وی افزود: "در حال حاضر تعدادی از کشورها از کمبود آب رنج می برند و در حال انتقال آب از طریق حفاری کانال های ویژه به کشورهای خود از کشورهای غنی از آب هستند.

 

تاثیر جنگ های آینده در خاورمیانه بر روی آب

"ایران می گوید که پروژه برجسته برای انتقال آب از خلیج عمان به فلات مرکزی - پروژه ای است که می تواند نه تنها به بحران شدید آب در کشور پاسخ دهد، بلکه می تواند به پیشبرد برنامه های اقتصادی مربوطه در مناطق میزبان کمک کند. علیرضا رزم حسینی، فرماندار استان کرمان، به رسانه های داخلی گفت که این پروژه که شامل حفاری یک تونل بود، از دسامبر 2015 توسط ستاد ساخت و ساز خاتم النبیا KACH اجرا شد. رزم حسینی تأکید کرد که دولت حسن روحانی منابع مالی مورد نیاز برای این پروژه اختصاص داده است که به عنوان بزرگترین پروژه انتقال آب در خاورمیانه شناخته شده است. او گفت که در گردهمای ارزیابی پیشرفت این پروژه که معاون اول رئیس جمهور ایران، اسحاق جهانگیری نیز حضور داشت، گفت که رسیدگی به بحران آب در کرمان نگرانی اصلی دولت است. رزم حسینی گفت که آب قبل از انتقال به داخل کشور در نقطه ورودی در سواحل ایران باید نمک زدایی شود .

 

تاثیر جنگ های آینده در خاورمیانه بر روی آب

او کرمان را به عنوان یکی از خشک ترین استانهای ایران با میانگین بارندگی سالانه تنها 129 میلی متر در سال و کمبود آب سالانه 800 میلیون متر مکعب توصیف کرد. در جای دیگر سخنانش، مقامات گفتند که کرمان بیشتر از آبهای زیرزمینی برای آبیاری استفاده می کند - که تهدیدی جدی برای محیط زیست استان بوده است. رزم حسینی گفت که تخلیه منابع آب زیرزمینی در حال حاضر منجر به تخلیه بسیاری از روستاها شده است. وی افزود که دولت برنامه های جدی برای جلوگیری از تخلیه بیشتر منابع آب زیرزمینی با تشویق به رشد محصولات کشاورزی که مصرف آب کمتر نیازدارند از قبیل زعفران و تمشک دارد، طراحی کرده است. رزم حسینی همچنین تأکید کرد که روش های آبیاری مزارع گندم و ذرت در کرمان نیز برای بهبود بهره وری بازسازی شده است. حمید چتیچیان، وزیر انرژی ایران، قبلا اعلام کرده بود که ایران از لحاظ منابع آب در شرایط بحرانی قرار دارد. به همین ترتیب، وزارت انرژی ایران - که مسئول تنظیم بخش آب است - قبلا هشدار داده است که بیش از 500 شهر کشور با کمبود آب آشامیدنی مبارزه می کنند. مقامات بحران آب ایران را ناشی تغییر شرایط آب و هوایی و خشکسالی های مکرر می دانند . با این حال، آنها نیز هشدار داده اند که مصرف بی پروا در حال حاضر وضعیت را بدتر کرده است.

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

تسهیلات دارندگان ایران کارت بانک آینده

رستوران های مالزی

آب و هوای مالزی

مالزی در یک نگاه

رفت و آمد در مالزی

تعطیلات در مالزی