چگونه مهارت گفتاری کودک خود را تقویت کنیم؟(2)
چگونه مهارت گفتاری کودک خود را تقویت کنیم؟(2)
از زبان راحت و روان برای صحبت کردن با کودک خود استفاده کنید:
برای اینکه کودک شما زود هنگام سخن بگوید از زبان مناسب و راحت، مثلا زبان مادری برای صحبت کردن با فرزند کوچک خود استفاده کنید. این کار باعث کاهش احتمال بروز اختلالات زبانی و تقویت مهارت گفتاری کودک می شود.
اجازه استفاده از کلمات جدید:
به کودک خود اجازه دهید کلمات جدید را امتحان کند. این کار باعث یادگیری زبان و واژه های جدید و تشویق به سخن گفتن زود هنگام می شود. همچنین، در چنین شرایطی، فرزند شما همه کلمات را با صداهای مختلف ترکیب کرده و در جهت بهبود مهارتهای گفتاری خود تلاش میکند.
صداهایی پسزمینه موجود در خانه را هنگام سخن گفتن کودک خود از بین ببرید:
اگر در هنگام صحبت کردن و آواز خواندن کودک، صداهای پسزمینهای مانند رادیو یا تلویزیون در حال پخش هستند، حتما آن ها را خاموش کنید؛ این کار باعث می شود که فرزند تمرکز کاملی بر روی فعالیت خود داشته و از پرت شدن حواسش جلوگیری شود.
محدود کردن زمان استفاده از تلویزیون برای کودکان:
تحقیقات مختلفی توسط دانشمندان در این زمینه انجام شده است که نشان میدهد، کودکانی که بیشتر وقت خود را صرف تماشای تلویزیون، یا بازی کردن با گوشیهای هوشمند میکنند، در توسعه زبان گفتاری خود دچار اختلال شده و دیر شروع به سخن گفتن میکنند. در واقع، این کودکان زمان کافی برای صحبت کردن با والدین و اطرافیان خود نداشته و استفاده از صفحه نمایش نیز نمیتواند در تعامل کلامی، به آنها کمک کند. البته در این مورد استثنایی هم وجود دارد و کودکان میتوانند بعضی از فیلمها را فقط یک بار، آن هم در زمان مشخصی ببینند. البته ممکن است برنامههای خاصی جهت آموزش دادن مهارت گفتاری به کودکان وجود داشته باشد، اما به نظر نمیرسد که این تکنولوژی بتواند مانند والدین به توسعه زبان کودکان کمک کند. با این حال، برخی از پزشکان متخصص اطفال عقیده دارند که این برنامهها میتواند در جهت بهبود مهارت گفتاری کودکان مفید باشد. توصیه می کنیم قبل از استفاده از این برنامه ها حتما با متخصص گفتار درمانی مشورت کنید.
- توضیحات
- بازدید: 410
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان