تغذیه کودک قبل از شش ماهگی

تغذیه کودک قبل از شش ماهگی
شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.
باید چند اصل را در مورد غذا دادن به کودک رعایت کرد؛ اولین اصل این است که غذاها را باید تک تک به کودک داد تا کودک به آن غذا عادت کرده و اگر متوجه شدیم که نسبت به آن ماده غذایی حساسیت نداشته باشد غذای بعدی را شروع می کنیم.
ترتیب غذا دادن به کودک به نحوی است که باید ابتدا از گروه غلات استفاده کرد که بهترین آن برنج و گندم است و بعد از آن گروه میوه ها است و آب میوه ها که بهترین آن آب لیمو شیرین است و بعد از آن هم آب انگور، پرتقال و سیب و بعد از آن گروه سبزیجات است که از این گروه سیب زمینی و هویچ  بهترین است و بعد از آن گروه گوشت ها که گوشت مرغ و گوشت سفید است.

تغذیه کودک قبل از شش ماهگی
گوشت مرغ هم باید ابتدا در سوپ گذاشت و در آورد تا ابتدا کودک به آن عادت کرده و اگر حساسیت نداشت 3 و 4 روز بعد مرغ را به آن ها داده شود.
بعد از ماه های 8 و 9 ماهگی می توان تخم مرغ و ماست هم داد و بعد کم کم می توان غذاهای مختلف را وارد چرخه غذایی کودک کرد ولی همه ی این غذاها باید در کنار شیر مادر باشد.

تغذیه کودک قبل از شش ماهگی
آخرین گروه مواد غذایی گوشت قرمز است که باید در برنامه غذایی کودک گنجانده شود به کودک نباید تا 2 سالگی گیلاس، آلبالو داده شود.
حتما باید مادران در نوع و دادن غذای کمکي به 2 نکته توجه داشته باشد که اول غذاها را تک تک به کودک دهند تا کودک ابتدا در مورد غذا تحمل را برای آن نوع غذا داشته باشد و دوم اینکه هدف از دادن غذا به کودک آموزش عملی به شیر خوار و اینکه غذاها را از هم تشخیص بدهد. تغذیه انحصاری با شیر مادر به معنای آن است که شیرخوار فقط با شیر مادر تغذیه شود و هیچ نوع ماده غذایی و آشامیدنی دیگر از جمله آب به او داده نشود و فقط قطر‌های ویتامینی A+D و مولتی ویتامین به نوزاد داده شود. بر اساس نظر سازمان جهانی WHO اگر همه مادران در 6 ماه اول تولد، کودکانشان را منحصرا با شیر خود تغذیه کنند، سالیانه یک میلیون کودک از مرگ نجات می یابند. در جوامع توسعه نیافته مرگ و میر ناشی از اسهال در شیر خشک خواران 15 برابر و مرگ و میر ناشی از ذات الریه4 برابر شیر مادرخواران است. اگرچه روند شیردهی مادران به نوزادان در بدو تولد رشد خوبی داشته اما تدارم آن تا سن یک سالگی و 2 سالگی سیر نزولی داشته است. . برخی فکر می کنند که اگر مادری به فرزندش شیر دهد دچار پوکی استخوان می‌شود، در حالی که اکثرا اشتباه فکر می‌کنند و این امر برعکس است و شیردهی جلوی پوکی استخوان را می‌گیرد.

تغذیه کودک قبل از شش ماهگی
تکامل عمل جویدن با دیر شروع کردن غذای کمکی کودک به تعویق می‌افتد
اگر غذای کمکی دیر شروع شود، کودک تمایل خود را به خوردن غذاهای دیگر و امتحان کردن مزه و طعم‌های جدید از دست می‌دهد و همچنین تکامل عمل جویدن به تعویق می‌افتد و کودک غذای دیگری جز شیر مادر یا مایعات را نمی‌خورد که‌ این خود منجر به کم غذایی، اختلال رشد و سوء تغذیه می‌شود. استفاده از غذای کمکی در مقایسه با شیر مادر، انرژی و مواد مغذی کمتری به کودک می‌رساند که موجب اختلال رشد کودک و در نهایت سوءتغذیه او می‌شود. پس از یک سالگی کودک باید اول با غذا و سپس با شیر مادر تغذیه شود، پس از یک سالگی باید کودک با غذای سفره تغذیه شود. در ابتدا غذای نیمه جامد و مایعات سپس به شکل بزرگسالان تغذیه شود. تا پنج سالگی زمان شکل‌گیری عادات غذایی افراد است، والدین باید از شکل‌گیری عادات غذایی بد مانند عادت به غذاهای خیلی شیرین یا خیلی ترش جلوگیری کنند.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

دریافت تورهای لحظه آخری و نرخ ویژه از طریق تلگرام

نحوه پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور

8 قاعده در رابطه با تأثیر تغذیه بر سلامتی

آیا ماهی بخشی از یک رژیم غذایی سالم است؟

تغذیه و آلزایمر

روش جدید هدف قرار دادن تومورها با استفاده از نانوتکنولوژی