اصلاح تغذیه نامناسب بشر


انسان، با اختراعات و اکتشافات خود، باعث دخالت در طبیعت و سیسیتم تغذیه شده است که این رویه انسان یکی از علت های بیماری های مختلف در بشر می باشد. هر چند برای رهایی از این وضعیت، بیشتر در عمق چاه فرو می روند. و هر روز اشتباه دیروز را مرتکب می شوند در صورتی که باید به حذف اشتباه و پیشه گرفتن تغذیه مناسب و طبیعی بپردازند. اما متاسفانه در طول سالیان سال آن چنان با غذاهای غیر طبیعی خو گرفته اند که ترجیح داده اند از خوردن آن فقط لذت ببرند. تا آنکه به سلامتی خود فکر کرده باشند. با توجه به حدیث حضرت محمد که درباره تغذیه می فرماید: معده خانه هر دردی است و پرهیز اساس هر درمانی است.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


یکی از مشکلات فکری و فرهنگی در ایران این است که عده ای از مردم، فقط غذاهای گوشتی را غذا دانسته و غذاهای بدون گوشت را غذا به حساب نمی آورند. یا اگر در مهمانی گوشت غذا کم باشد، نوعی بی احترامی و خصاصت منصوب می شود.
سفره های رنگارنگ و غذاهای خورشتی مختلف و دسر های بعد از غذا مانند شیرینی ها و بستنی ها، تغذیه سالم را به نابودی کشانده است.
در مسیر کوچه و خیابان ها، انواع فست فود و غذا های مضر یافت می شود. در وسط هر سفره ای ظرف سالادی به عنوان سرگرمی در خوردن غذا دیده می شود که سالادی که برای آن ها بسیار مفید است کمتر توجه به آن می کنند. یا در اول صبح به کله پاچه ای و حلیم فروشی می روند یا برای خوردن بهترین نوع کباب به آن سر شهر می روند. نتیجه این موضوع این است که کمتر افرادی را می توانید ببیند که در خانواده هایی که غذا های پخته مصرف می کنند به امراضی مانند فشار خون، قلب، دیابت، قند و درد مفاصل و بیماری های عصبی یا بی خوابی دچار شده اند. که در جلوی بیمارستان ها و یا مطب پزشکان صف کشیده اند و طالب درمان هستند و حتی برای گرفتن دارو و یا درمان خود به سایر کشور ها می روند. متاسفانه هنوز نمی دانیم تغذیه سالم چیست و بعد از آن که به بیماری مبتلا شدیم و در تخت بیمارستان رفتیم، تغذیه سالم را متوجه می شویم که دیر شده است.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


بیت شعر زیبای ناصر خسرو که می گوید:
تو چو خود کنی اختر خویش را بد مدار از فلک چشم نیک اختری را


تغذیه انسان باید با او هم خوانی داشته باشد که فقط با تغذیه طبیعی میسر می شود. بر بالای سرای جامعه گیاه خوران برمه اینگونه نوشته شده است که : بگو چه می خوری تا بگویم که هستی.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


پس اینگونه می توان گفت که تمام بیماری های جسمی و روحی در بشر، برگرفته از تغذیه نا سالم است. که حتی پیری زودرس و مرگ های سریع را پدید می اورد. بقراط می گوید: باید کاری انجام بدهید که غذای شما داروی شما باشد نه زهری برای بدن شما. امروزه همه آنقدر که به پوشاک خود اهمیت می دهند و هزینه می کنند، برای تغذیه ای صحیح، تلاش نمی کنند.
نروید بر زمین شاخ گیاهی که ننوشته است بر برگش دوایی
نوع تغذیه و خوراک هر منطقه از دنیا با منطقه دیگر متفاوت است. عده ای از مردم قاره های آسیا و اروپا، از غذا های دریایی تغذیه می کنند و عده ای دیگر با شکار و یا کار کشاورزی تغذیه خود را تکمیل می کنند. در عربستان از گوشت شتر و خرما استفاده می کنند و در ایران از گوشت گاو و گوسفند و گوساله. در کشور های اروپایی و آمریکایی تعداد زیادی فقط گوشت و غذاهای استیکی مصرف می کنند و در قسمتی دیگر آن از کشتن حیوانات جلوگیری کرده و اصلا گوشت مصرف نمی کنند که هر کدام نامی برای خود ساخته اند: مزدسنان، انتروپوزف، گاو.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر

 

که به سه دسته تقسیم می شوند:


گیاه خواران: افرادی هستند که اصلا گوشت مصرف نمی کنند و از غذاهای زیر تغذیه می کنند.


گیاهان یا سبزی ها، ریشه هایی مانند ماش، غلات، حبوبات، مغز ها و جوانه ها، میوه ها، شیر و تخم مرغ و عسل


وگانیست: این افراد، گیاهخواران تکمیل شده هستند یعنی بطوریکه که حتی از مصرف شیر و تخم مرغ و لبنیات و عسل خود داری می کنند و حتی از پوست و پشم حیوانات در مصارف خود استفاده نمی کنند.

 

خام خوار: خام خوار ها هم مانند وگانیست ها هستند و با این تفاوت که گیاهان را نپخته می خورند.

خام گیاه خواری، تغذیه ای است که مواد آن در طبیعت زیر نور مستقیم خورشید و بدون دخالت انسان در بو دادن و پختن و کنسرو کردن بوده است. خام گیاه خواران در تغذیه خود از خوردن لبنیان و تخم مرغ خود داری می کنند و قهوه و چای و الکل و سیگار در بین آن ها جایگاهی ندارد. آن ها از سالاد ها، سبزیجات، آجیل و خشکبار و جوانه گندم و ماش و عدس و سویا و مواد قندی مانند عسل و کشمش و خرما و انجیر و شکر قهوه ای و .... تغذیه می کنند. درست است که میوه و سبزیجات، برای ما مفید است، اما میوه و سبزیجاتی که در معرض نور مستقیم خورشید بوده اند و تازه هستند، معالجه کننده درمان بسیاری از بیماری ها می باشند.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


مهم ترین قسمت غذا، جویدن آن می باشد که متاسفانه عادت کرده ایم تا غذا را تند تند می جویم و این باعث دیر هضم شدن آن می شود. و اختلالات و بیماری های گوارشی، نفخ معده، روده، سرگیجه، گاز شکم، اسهال و ورم و زخم معده را ایجاد می کند. عده ای عادت کرده اند که غذا را قورت بدهند و نجوند و یا ده دقیقه ای غذایشان تمام می شود و این رویه بدترین رویه برای هضم سیستم غذایی می باشد. باید تمرین کرد و غذا را به آرامی و آرام آرام جوید تا در دهان آهسته نرم شود و حتی این کار باعث محکم شدن لثه ها و مانع پوسیدگی و لق شدن دندان ها می شود. با هرچه بیشتر جویدن، هضم غذا سریع تر انجام گرفته و به سلامت جسم و بدن کمک می کند. زیاد جویدن غذا باعث می شود که از غذا لذت برده و باعث اختلالات گوارشی نمی شود. برای خام گیاه خواران و مواد مصرفی آنان وضعیت متفاوت تر است به این صورت که آنها باید موادی مانند خشکبار و حبوبات و میوه جات و سبزیجات را بیشتر بجوند تا در طولانی مدت به ناراحتی های گوارشی دچار نشوند. میوه و سبزیجات دارای مواد مغذی دیر هضم هستند که باید آن ها را بسیار جوید و همچنین خرد کردن غذا توسط دندان، کمک می کند تا دستگاه گوارش کمتر دچار خراشیدگی شود. و باعث انتقال راحت تر آن از معده به روده می شود.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


پروفسور شیتندن آزمایشی بین شاگردان و استادان و سربازان انجام داد. او آنها را به دو دسته تقسیم کرد و غذا های مشابهی جلویشان گذاشت. به دسته اول گفت تا غذا را معمولی و تند بخورند و دسته دوم غذا را آرام بخورند و خوب بجوند. یعنی یک دسته غذا را می جوند و یک عده غذا را قورت می دهند. بعد از یک ماه مشاهده کرد که دسته دوم که غذا را خوب جویده بودند و به آرامی و غذای کمتری خورده بودند، شاداب تر و قوی تر بودند.
دکتر پاسکالت می گوید: زمانی که غذایی خوب جویده شود، حس سیری زودتر به مغز انتقال پیدا می کند. از طرفی وظیفه دندان ها جویدن است که کار ریز کردن غذا را انجام می دهد و اگر انجام نشود، معده خاصیت شکستن مواد غذایی را ندارد و به سختی هضم می شود.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


بیشتر پوسیدگی دندان ها بخاطر نجویدن غذا است چون جویدن محکم غذا، باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان ها می شود. در بزاق دهان مقداری سولفور سیانور وجود دارد که زمانی که سبزیجات خوب جویده شوند چه در معده و چه در روده تشرح می شود و سبزی ها را ضدعفونی می کند. دقیقا این مساله در افراد چاق صدق می کند. که افراد چاق با آنکه نسبت به لاغر ها تغذیه کمتری دارند، یکی از دلایل چاقی آن ها خوب نجویدن و جذب نشدن مواد غذایی است. مرحله خوب جویدن باعث می شود که پروتئین ها به اسید های آمینه تبدیل شوند و عمل جذب بالا رود. کم جویدن غذا باعث ایجاد حس گرسنگی و پر خوری در افراد می شود.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


سازگاری و ناسازگاری غذا ها: رعایت نکردن سازگاری و یا ناسازگاری غذا ها با هم باعث ایجاد اختلال در گوارش می شود. یعنی سردی و گرمی رعایت و طبع شناسی باید انجام گردد. طبق آزمایشی که از افراد بیماری که مشکلات گوارشی نفخ، درد، پیچش شکم، اسهال، خارش بدن و ... انجام شده است، عامل موثر در ایجاد اینگونه مشکلات در آنها رعایت نکردن اصول سازگاری بوده است. آنچه در آزمایشگاه ها مورد نتیجه گیری قرار گرفته است، میوه ها و سبزی هایی که از زیر زمین بیرون آمده اند مانند: هویج، ترب، شلغم، پیاز، سیب زمینی، چغندر و ... و هندوانه، خربزه، کاهو، خیار، گوجه فرنگی، شاهی و جعفری و ...چون خاصیت مانیتیسم دارند، با میوه های درختی مانند: سیب، گلابی، لیمو، هلو، انگور، پرتقال، انار و .... که در بالای زمین می رویند و دارای خاصیت الکتریکی می باشند، با هم سازگاری ندارند. و اگر با هم دیگر خورده و یا مخلوط شود، مبتلا به عدم جذب و سوء هاضمه می شویم. نوعی ماده شیمیایی تشکیل می شود که وارد کبد شده و از کبد وارد خون می شود و ایجاد مسمومیت مزمن می کند و در موارد دیده شده ای باعث ایجاد جوش، نفخ و گاز شکم، قولنج، سر درد، درد کلیه، آپاندیست و آنژین می شود. اما باز هم استثناعاتی وجود دارد. مثلا سیب درختی را با آنکه بر روی درخت است، می توان با سبزی و گندم و ذرت و برنج و یا خربزه و هندوانه مصرف نمود.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


لیمو با گندم، برنج، لوبیا، نخود، عدس، باقلا، لپه، ارزن و سیب درختی، موز، انجیر، خرما و گوجه و سیب زمینی و بلوط، هم خوانی ندارد. ولی با میوه های روغنی مانند گردو، بادام، فندق، بادام زمینی، میوه زیتون، نارگیل و هویج،پیاز، چغندر، گل کلم، کلم، آندیو، سیر، بادمجان، فلفل، رازیانه، مارچوبه، نعناع و کدو، سازگاری دارد.
نان با سبزی ها و کاهو و پرتقال و نارنگی و هندوانه و خربزه و انگور و هلو و گیلاس و آلبالو و ازگیل و توت و خرما و انجیر و آناناس و انجیر خشک و آلو و انبه سازش دارد.
کاهو با لیمو، سیر، گوجه، ترب، کرفس، هویج رنده شده، چغندر قرمز، شاهی و رازیانه، آرتیشو، گل کلم، شنگ، خیار، تره فرنگی، بادمجان و روغن نباتی و مایع و نارگیل و گردو و زیتون سازگار است.
سیب زمینی با کاهو و کرفس، هویج، چغندر، ترب، کلم، گوجه، سبزی، گل کلم و پرتقال، انگور، آناناس، زردآلو، گلابی، سیب سازگار است و با برنج، لپه، لوبیا، ذرت، باقلا، عدس، لیمو و بلوط سازگار نمی باشد.
گوجه با سبزی ها، میوه های روغنی، روغن مایع و نباتی، آرتیشو، موز، بادمجان، هویج، گردو، لپه ولوبیا سازگار می باشد.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


پرتقال با عسل، خرما، انگور، سیب، گلابی، خربزه، هندوانه، توت فرنگی، خرمالو، موز، زردآلو، هلو، انجیر، سیب زمینی و برنج سازگار می باشد.
انگور با خربزه، هلو، گلابی، سیب درختی، توت فرنگی و پرتقال سازگار می باشد. و با سیر، لیمو، کرفس، کاهو، گوجه فرنگی، سبزی، هندوانه و روغن نباتی و مایع سازگار نمی باشد.
خرما و انگور را با سالاد و سبزی، گیلاس و آلبالو را با کرفس، لیمو را با گندم نمی شود مصرف نمود و سازگاری ندارند.

 

اصلاح تغذیه نامناسب بشر


می توان گفت که:
مواد پروتئینی و نشاسته ای را نباید با هم بخورید.
و میوه های شیرین و نشاسته ها را نباید با هم مخلوط و استفاده کرد.
میوه های ترش و شیرین اصلا با یکدیگر مخلوط و خورده نشوند.
خربزه و طالبی جدا جدا باید خورده شود.
در وعده مواد غذایی خود، سبزی و میوه جات را با یکدیگر استفاده نماید تا در هضم مشکی ایجاد نشود.
از یک مدل نشاسته مثلا فقط نان در وعده مواد غذایی خود استفاده نمایید.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

8 قاعده در رابطه با تأثیر تغذیه بر سلامتی

تغذیه و آلزایمر

چرا نوزاد باید از شیر مادر تغذیه کند

تغذیه در دوران بارداری (قسمت اول)

تغذیه در دوران بارداری (قسمت دوم)

تغذیه در دوران شیردهی