رابطه تغذیه سالم با پیشگیری از بیماری ها
رابطه تغذیه سالم با پیشگیری از بیماری ها
در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها از غذا و داروهای گیاهی استفاده شده است. همچنین برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها نیز استفاده از برخی غذا و اجتناب از برخی دیگر مورد توجه بوده است.
همه ما در روز حداقل 3 وعده غذای اصلی مصرف می کنیم که در این وعده ها گروه های مختلف مواد غذایی وجود دارند.
برای داشتن تغذیه سالم استفاده از هر 5 گروه مواد غذایی امری لازم و ضروری است. پنج گروه مواد غذایی عبارتند از:
- نان و غلات
- میوه ها و سبزی ها
- شیر و لبنیات
- گوشت، حبوبات و تخم مرغ
- مغزها و دانه ها
امروزه استفاده از گیاهان دارویی در طبخ غذاها نیز رواج پیدا کرده است اما روش های طبخ اشتباه در برخی موارد موجب از بین رفتن اثرات این گیاهان می شود.
پیشگیری از بیماری ها با مصرف میوه ها
1- رابطه تغذیه و سلامت قلب: میوه ها وسبزی ها منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند. همه این مواد نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی دارد. آنتی اکسیدان ها و فیبر از تجمع چربی در رگ ها جلوگیری کرده و مانع از گرفتگی عروق می شود و همین امر یعنی سلامت قلب.
2- رابطه تغذیه و سلامت دستگاه گوارش: میوه ها و سبزی ها دارای فیبر زیادی هستند و همین ماده موجب افزایش حرکات روده شده و یبوست را کاهش داده و دفع را راحت تر می کنند.
3- رابطه تغذیه و پیشگیری از بواسیر: فیبر موجود در گروه میو ها و سبزی ها موجب کاهش فشار روده شده و از بواسیر پیشگیری می کند.
4- رابطه تغذیه و کاهش وزن: هر چه قدر وعده های غذایی دریافتی دارای فیبر بیشتری باشد، فرد مدت زمان بیشتری احساس سیری می کند و در نتیجه موجب کاهش وزن می شود.
5- رابطه تغذیه و کنترل قند خون: وعده های غذایی غنی از فیبر موجب نگهداری مواد غذایی در مدت زمان بیشتری در معده می شود و جذب آنها را به تاخیر می اندازد، به همین دلیل موجب کنترل قند خون شده و در پیشگیری از دیابت و یا کنترل دیابت در افراد مبتلا می شود.
6- رابطه تغذیه و کاهش کلسترول: میو ها و سبزی ها موجب کاهش کلسترول شده و در نتیجه بیماری های قلبی و عروقی را نیز کاهش می دهد.
7- رابطه تغذیه با کنترل فشار خون: میو ها و سبزی ها منبع غنی از پتاسیم هستند. برای کنترل فشار خون پتاسیم ماده اصلی محسوب می شود و ضربان قلب را نیز منظم می کند.
8- محافظت در برابر آلودگی ها: میو ها و سبزی ها منبع غنی از آنتی اکسیدان ها هستند. این مواد برای دفع رادیکال های آزاد از بدن و پاکسازی آن نقش مهمی دارند. بنابراین در پیشگیری از برخی از سرطان ها نیز مفیدند.
9- رابطه مصرف لبنیات با سلامت و بهداشت دهان و دندان: لبنیات سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند. طبق تحقیقات انجام شده این مواد برای کاهش اسید موجود بر روی دندان ها کمک کرده و پوسیدگی دندان را به تعویق می اندازد.
10- رابطه بیش فعالی و تغذیه: مصرف قندها موجب ایجاد حالت بیش فعالی در کودکان می شود و کم خوابی و تحرک بسیار را شامل می شود.
11- رابطه تامین انرژی و تغذیه: کربوهیدرات ها منبع اصلی تامین انرژی بدن هستند. بدون آنها بدن انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه خود را ندارد. همچنین کربوهیدرات ها منبع غنی فیبر هستند. با مصرف صحیح و مقدار مناسب آنها در سلامت سیستم گوارش و دستگاه قلب و عروق تاثیرگذار است.
12- نوشیدن آب و سلامتی: نوشیدن آب به میزان کافی موجب برطرف شدن احساس گرسنگی می شود و همین امر موجب کاهش وزن می شود. همچنین مصرف آب کافی خستگی را برطرف کرده و انرژی بدن را تامین می کند.
13- استفاده از مواد پروتئینی و سلامتی: برای دریافت پروتئین لازم استفاده از محصولات ارگانیک لازم و ضروری است. اما استفاده از مواد گوشتی که هورمون ها موجب رشد آنها شده است نه تنها برای سلامتی مفید نیستند بلکه مضر بوده و جیوه و سایر مواد مضر را وارد بدن انسان کرده و سلامتی انسان را به خطر می اندازند.
14- تاثیر استفاده از روغن های گیاهی در سلامتی: برای طبخ غذاهای سالم استفاده از روغن های گیاهی تاثیر زیادی در سلامتی انسان خواهند داشت. روغن های گیاهی سالم مانند روغن کنجد برای پخت و پز بسیار مفیدند. همچنین استفاده از مغزهایی مانند گردو و روغن های گیاهی که حاوی اسید چرب امگا3 هستند موجب کاهش ضربان قلب شده و اثر مستقیمی بر روی سلامت قلب خواهد داشت.
- توضیحات
- بازدید: 330
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان