خواص و اهمیت آب از دیدگاه علم تغذیه
خواص و اهمیت آب از دیدگاه علم تغذیه
آب یکی از موارد مهم در سلامتی بدن و به خصوص از استانداردها و شرایط اصلی حیات است. همانطور که می دانیم 70در صد بدن ما ازآب تشکیل شده، و اگر نگاهی جزئی به تمام موارد و اعضایی که در بدن ما به طور منظم کار می کنند بیاندازیم، متوجه می شویم که تمام سلولها و بافتهای بدن ما از آب می باشد. به طوریکه در قرآن نیز به آن اشاره شده است.
بنایراین می توان گفت که آب بزرگترین ناقل بوده و پیامهای عصبی ما را تحت اشاع قرار می دهند. به طوریکه تمام پیامها چه در سطح بدن و چه در زمینه بعد روانی تحت تاثیر میزان آبی است که می نوشیم.
چنانچه در بعضی موارد دچار سرگیجه و یا گاهی اختلالهای مغزی و یا دچار فراموشی در حافظه کوتاه مدت شخص شود یکی از علت های آن کمبود آب است که حتی کمبود 2% آن باعث بروز چنین عارضه هایی در بدن شخص می شود که باید نوشیدن آب کافی عادتهای روزانه باشد. و گاهی اوقات برای جبران آن باید تاوان سنگینی را بپردازیم.
همچنین کمبود آب را نمی توان با خوردن چای و یا قهوه و یا هر نوشیدنی غیر ازآب جبران نمود زیرا اعتقاد اکثر عموم بر این است همان که چای و یا نوشابه می نوشند کافی است. در واقع خود این نوشیدنیها خود باعث کمبود و یا کاهش آب در بدن می شوند.
شایعترین عارضه ناشی از کمبود آب یبوست است که به خاطر کم آبی پیش می آید و طبق گفته پزشکان و کارشناسان طی تحقیقاتی که انجام داده اند اکثر سرطانهای روده، مثانه و سرطان سینه در خانمها به خاطر کم آبی روی می دهد. به طوریکه اگر ما به طور متوسط 5 لیوان آب در طی روز که باز هم کافی نیست، آب سالم بنوشیم دیگر دجار اختلالات و بیماریهایی که گفتیم نمی شویم.
چه مقدار باید آب بنوشیم؟
میزان نوشیدن آب برای هر شخصی به میزان سن ، جنسیت، شرایط جغرافیایی، وزن، سایز بدن و سابقه بیماری و غیره بستگی دارد.
یکی از فرمولهای کلی برای میزان نوشیدن آب روزانه برای هر فردی این است که از وزن شخص کم می شود به طوریکه تقسیم بر دو می شود. و مقدار باقیمانده به اونس حساب و با لیتر معیار و سنجش می گردد. به عنوان مثال اگر فردی 150 کیلو گرم وزن دارد تقسیم بر دو می کنیم ، که جواب 75 اونس است که وقتی به معیار لیتر اندازه گیری و تناسب گرفته می شود چیزی نزدیک 8 الی 9 لیوان آب در روز برای این فرد محاسبه می گردد.
با این حال میزان نوشیدن آب کافی برای هر فرد روزانه بستگی به عواملی که گفته شد دارد. و نمی توان که یک فرمول قطعی برای نوشیدن اب برای هر فردی در علم تغذیه ارائه داد.
همچنین زیاد نوشیدن آب نیز مضرات خودش را در بر دارد از جمله اینکه املاح معدنی در بدن دچار مخاطره گردیده و سدیم بدن نیز کاهش می یابد.
چه نوع آبی را باید بنوشیم؟ و یا آب سالم به چه نوع آبی گفته می شود؟
هر نوع آبی قابل نوشیدن نیست و یا اگر باشد سالم نیست. به طوریکه نمی توان آبهای لوله کشی را جزو آبهای سالم دانست، زیرا در این آبها مواد سمی و مقدار زیادی کلر و فلوراید وجود دارد که می تواند عوارض و ضررهایی را بدن داشته باشد. آبهایی هم که از این لوله ها جوشانده می شود با اینکه مواد میکروبی انها کشته و از بین می رود با اینحال قابل خوردن نیست و نمی توان به عنوان یک آب سالم از آنها استفاده کرد.
حتی آبهایی که تحت عنوان آب معدنی در داخل بطریها فروخته می شوند نیز از لحاظ بهداشتی و سلامت دارای اشکال هستند. زیرا مواد موجود در این بطریها بعد از مدتی با پلاستیک آن آمیخته می شوند.
بهترین نوع آب از لحاظ کارشناسان علوم بهداشت و سلامت آبهای قلیایی و یا اکسیژن دار هستند. که این آبها توسط فیلتر مواد سمی آنها گرفته می شود. لازم به یادآوری است آبهایی که از لحاظ املاح معدنی، کمی قلیایی تر باشند برای بدن مفید هستند. که می توان گفت شبیه آبهای چشمه ها و رودخانه بکر در روی زمین بوده و میزان خالصی آنها بیشتر است.
- توضیحات
- بازدید: 669
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان