فتورسپتور های مصنوعی می تواند دید را به میلیون ها نفر برگرداند

سال ها قبل وجود یک چشم مصنوعی که بتواند دید را به افراد نابینا برگرداند. تنها در فیلم های علمی _تخیلی دیده می شد. قلب مصنوعی، ریه و لگن امروزه به حقیقت پیوسته اند. اما هنوز ما به چشم کاملا مصنوعی با قابلیت دید، دسترسی نداریم. اما امروزه با ایجاد موج تکنولوژی های جدید که ساخت بخش های از دست رفته چشم را توسط انسان ممکن ساخته اند به این پدیده نزدیکتر شده ایم.

 

فتورسپتور های مصنوعی می تواند دید را به میلیون ها نفر برگرداند

یکی از اکتشاف اخیر، فراهم کردن دید بدون جایگزینی کامل یک چشم است. ابتدا دانشمندان چینی فتورسپتور های مصنوعی ایجاد کردند که به موش های نابینا توانایی دیدن میداد. فتورسپتورها، سلول های میکروسکوپی در شبکیه هستند که نور را به بینایی تبدیل می کنند. هرچشم میلیون ها فتورسپتور دارد. فتورسپتور های مصنوعی، نانو سیمهای بی نهایت کوچک، در شبکیه اسیب دیده موش جایگزین شدند و با بافت طبیعی تعامل یافتند. در بیماری ها تخریبی چشم، فتورسپتورهای بینایی از کار افتاده و باعث نابینایی می شوند. از شایع ترین بیماری های تخریبی چشم، رتینیت پیگمنتوزا و تخریب ماکولایی است. البته این تحقیقات در حال حاضر تنها روی موش ها با موفقیت انجام شده و لزوما به معنای موفقیت آن در انسان نیست با اینکه این فتورسپتور های مصنوعی بسیار جذاب به نظر می رسند ولی علم هنوز برای ایجاد بینایی در افراد نابینا راه درازی را در پیش دارد.

 

فتورسپتور های مصنوعی می تواند دید را به میلیون ها نفر برگرداند

توانایی دیدن، فرایندی پیچیده است که با ورود نور در چشم اغاز شده و با دیدن تصویر در مغز اتمام می یابد و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند. تصور کنید که فتورسپتور ها، حالت انتقال دهنده دارند. انها نور را از بیرون دریافت کرده و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند. این سیگنال ها از طریق عصب بینایی به مغز رسیده و تصویر دیده می شود. برای بیماری های تخریبی چشمی هیچ درمانی وجود ندارد. درمان های استاندارد تنها می توانند روند بیماری را اهسته تر کنند. هم چنین بیمارانی با این مشکلات می توانند وسایل کمک بینایی دریافت کنند. اما تکنولوژی های جدید مانند فتورسپتورهای مصنوعی دری را به سوی رویای غیر قابل تصور ایجاد دید برای چشم های اسیب دیده باز کرده اند. بسیاری از این تکنولوژی ها در مراحل اولیه هستند.

 

فتورسپتور های مصنوعی می تواند دید را به میلیون ها نفر برگرداند

روش درمانی پیوند مصنوعی شبکیه که نور امیدی در دل بیماران نابینا ایجاد کرده، آغاز یک تحول عظیم در علم چشم پزشکی در جهان می باشد و با قطعیت این نوید را به تمامی بیماران ارجمند خواهیم داد، روش های درمانی بسیار امیدوارکننده درحال ظهور می باشد که همچنان درحال تکامل است. پیوندی که بر روی بیماران نابینا صورت گرفت همان سیستم پروتز شبکیه، ارگوس دو می باشد. این سیستم یا همان پروتز شبکیه، ارگوس دو نیز به عنوان چشم بیونیک یا ایمپلنت شبکیه شناخته میشود. این شیوه در نظر گرفته شده با تحریک الکتریکی شبکیه، ایجاد بینایی در افراد نابینا را فراهم می کند که برای استفاده در بیماران مبتلا به اختلال شبکیه شدید نشان داده شده است. برخلاف فتورسپتور های مصنوعی در ارگوس دو، کامپیوتر و دوربین های ویدیویی کوچک به عینک متصل می شوند. برای اینکه دستگاه شروع به کار کند باید حتما عینک به چشم گذاشته شود. دوربین مانند یک چشم خارجی عمل کرده و تصاویر را به کامپیوتر ارسال می کند که کامپیوتر انها را تبدیل به سیگنال کرده و به بافت شبکیه پیوند شده، می فرستد.

 

فتورسپتور های مصنوعی می تواند دید را به میلیون ها نفر برگرداند

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

صفحه پکیج ها

هتل می تاور مالزی

رستوران های مالزی

راهنمای سفر به مالزی

هتل برج های طلایی کیش

بلیط رایگان به جزیره کیش ویژه اعضا