نکته های مهم برای نوشتن داستانی در حد انتشار

یکی از بزرگترین دغدغه کسانی که دستی بر قلم دارند این است که چگونه داستانی بنویسم که ارزش انتشار داشته باشد و بتواند مخاطب جذب کند چرا که چند سالی است صنعت داستان نویسی در ایران دچار بن بست و ایستایی شده است.

ما سعی می کنیم در این مقاله نکته های مهمی که برای هر مشتاق نویسندگی نیاز است را فراهم آوریم شاید که کمکی باشد برای نویسندگی خلاق و تقویت مهارت نگارشی و در نهایت بهتر نوشتن و بهتر نوشتن.

بعد از  گذشت 115 سال از دورانی که چخوف در آن می زیست و شش نکته طلایی که مطرح کرده است همچنان دانستن آن بر ای هر داستان نویسی لازم و ضروری بنظر می رسد ، هنوز هم با تکیه بر این شش اصل می توان بر سر ذوق آمد و قلم بر دست گرفت.

اما پیش از ذکر شش اصل طلایی چخوف تکنیک هایی را برای نویسندگی بهتر بیان می کنیم که از نظرات و توصیه های استیون کینگ نیز کمک خواهیم گرفت.

  • تقویت زبان

تصور ما این است که چون در خانواده ای متولد شده ایم که از همان آغاز فارسی صحبت می کردیم پس ا شراف کامل برآن داریم در اشتباه هستیم ، پس لازم است که فارسی خود را بیش از پیش تقویت کنیم.

نکته های مهم برای نوشتن داستانی در حد انتشار

  • خواندن و خواندن

دکتر جانسون می نویسد:بیشترین وقت یک نویسنده صرف خواندن می شود تا بتواند بنویسد.یک نویسنده باید نیمی از یک کتابخانه را ورق بزند تا بتواند یک کتاب بنویسد.   

استیون کینگ : نویسنده نه کتاب‌خوان بلکه باید کتاب‌خوار باشد! و به جای تماشای تلویزیون مطالعه کنید.

  • بیاندیشید و تفکر کنید

به نظر استیون کینگ نویسندگی ، تفکر اصلاح شده است .پس هنگام نوشتن داستان خودتان را عمیقا درگیر آن کنید.

نکته های مهم برای نوشتن داستانی در حد انتشار

  • قطع ارتباط با دنیای بیرون

از هر چیزی که ممکن باعث پرتی حواستان شود فاصله بگیرید. به توصیه‌ی کینگ :«وقتی در بسته است بنویسید، وقتی در باز است بازنویسی کنید.»

 5-ساده گویی را فراموش نکنید.

هرگز نباید برای اینکه جملاتمان قانع کننده نیستند از کلمات متکلف و سخت استفاده کنیم.کینگ در این باره می گوید : « نمادها برای زیبا کردن و غنی کردنِ نوشته‌اند، نه برای تصنعی کردن آن.»

6-هروز بنویسید و در نوشتن افراط کنید و خست به خرج ندهید ، زمانی که داستان را شروع کردید بی وقفه ادامه دهید تا آن هیجان اولیه از بین نرود.

نکته های مهم برای نوشتن داستانی در حد انتشار

7- اجتناب از پاراگراف های طولانی

کینگ می‌گوید:«اینکه پاراگراف‌ها چه شکلی هستند تقریبا به‌اندازه‌ی مطالبی که بیان می‌کنند مهم است.»

8- وصف نویسی خود را تقویت کنید.

توصیفات باید واضح باشند تا خواننده بتواند خیال پردازی کند .از لغات ساده استفاده کنید . کینگ می‌گوید:«در بیشتر موارد وقتی خواننده کتابی را کنار می‌گذارد دلیلش این است که کتاب برایش «خسته‌کننده شده است». این خسته‌کننده شدن معمولا از آنجا سرچشمه می‌گیرد که نویسنده مسحور قدرت توصیف خودش می‌شود و اولویت را که حفظ جذابیت نوشته است فراموش می‌کند.»

9- تقلید ممنوع

هرگز از سبک نویسندگی دیگر نویسندگان استفاده نکنید .از زبان خود حرف بزنید و سبک مخصوص بخود را داشته باشید.

10-از حذف کردن نترسید

دربازخوانی نوشته خویش برای حذف برخی کلمات و جملات بخاطر تلاشی که برای نوشتنش انجام داده اید نترسید.

نکته های مهم برای نوشتن داستانی در حد انتشار

در پایان شش نکته طلایی چخوف برای نویسندگی را تیتر وار بیان می کنیم.

 پرهيز از درازگويي بسيار در مورد سياسي، اقتصادي، اجتماعي 

عينيت كامل
 توصيف صادقانه اشخاص و اشياء

 نهايت ايجاز
 بي پروايي و اصالت ، و پرهيز از كليشه پردازي
 شفقت داشتن 
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

تور ارزان قیمت ترکیه برای شهریور 94

تور ارزان قیمت کوش آداسی برای شهریور 94

رستوران های مالزی

مالزی در یک نگاه

رفت و آمد در مالزی

تعطیلات در مالزی