با گل مژه ام چکار کنم؟

اگر توده ی کوچک، قرمز رنگ بر روی پلک و یا داخل پلک ایجاد شده، احتمالا شما گل مژه دارید. این توده معمولا مشکل جدی نیست و بر روی بینایی شما اثر نمی گذارد. گل مژه زمانی رخ می دهد که انتهای یکی از مژه ها یا غدد پلکی شما مسدود شده و همان طور که بر روی صورت جوش ایجاد می شود، بر روی پلک هم گل مژه به وجود می آید. تماس دست آلوده با چشم و التهاب لبه پلک از عوامل مهمی هستند که باعث بروز گل‌ مژه می‌شوند، همچنین تجربیات نشان میدهد که سرمای هوا در ایجاد گل مژه تاثیرگذار است. معمولا تنها یک چشم درگیر می شود ولی گاهی گل مژه می تواند دوطرفه باشد.

 

با گل مژه ام چکار کنم؟

انواع گل مژه:

-هوردئولوم: یکی از شایع ترین انواع گل مژه است که همان آبسه یا چرک در غدد چربی چشم شماست. هوردئولوم یک عفونت حاد است که باعث می‌شود گل مژه قرمزرنگ، متورم و نسبت به تماس حساس شود. اگر این گل مژه بیشتر از دو روز باقی بماند باید به بینایی‌سنج یا چشم‌پزشک مراجعه کنید. -کیست میبومین: توده‌ای در پلک است که معمولا دراثر هوردئولوم درمان‌نشده به‌وجود می‌آید. اگر عفونت درمان نشود، میکروب و آلودگی‌های ناشی از آن به یک توپ سفت در زیر پلک تبدیل می‌شود که به آن شالازیون می‌گویند و می‌تواند هشت تا شانزده هفته باقی بماند. شالازیون معمولا دردناک یا حساس به لمس نیست، اما اگر خودش برطرف نشود ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشد.

-کیست غده‌ی عرق: این نوع گل مژه توده‌ای کروی شکل و براق است که نزدیک مجرای اشکی ظاهر می‌شود. این گل مژه باید توسط چشم‌پزشک معاینه شود تا مطمئن شوید که مورد خطرناکی نباشد. -کراتوز: این نوع گل مژه ترکیبی از کراتین پوست و بافت است و به شکل‌های گوناگونی وجود دارد.

-کیست اینکلوژن: این نوع گل مژه‌ها سفید و پر از مایع هستند و تورمی دردناک در پلک ایجاد می‌کنند. هرچند این نوع گل مژه عموما بی‌خطر تلقی می‌شود اما باید توسط پزشک معاینه شود. 

 

با گل مژه ام چکار کنم؟

علت ایجاد گل مژه چیست؟

انتقال آلودگی، گرد و خاک و میکروب به ناحیه‌ی اطراف چشم یا داخل آن می‌تواند گل مژه ایجاد کند.

متداول ‌ترین علت‌ گل مژه عبارتند از:

- میکروب استافیلوکوک

- مسدود شدن مجرا یا غدد چشم -

عدم رعایت بهداشت

- لنزهای تماسی آلوده

- بلفاریت (ورم پلک) مزمن

- لوازم آرایشی و پاک نکردن آرایش چشم قبل از خواب و دست زدن یا مالیدن چشم‌ها مخصوصا با دست‌های آلوده

علایم:

- توده ی قرمز با نوک چربی کوچک در مرکز

- احساس وجود جسم خارجی در چشم

- حساسیت به نور

- وجود پوسته در لبه ی پلک

- احساس خارش در اطراف چشم

- ریزش بیش از اندازه اشک 

 

با گل مژه ام چکار کنم؟

درمان:

بعد از گذشت چند روز اکثر گل مژه ها به خودی خود از بین می روند. تمیز کردن مرتب آن می تواند به درمان زودتر آن کمک کند.

- ابتدا دست هایتان را بشورید، سپس دستمالی تمیز را در آب گرم غوطه ور کرده و روی گل مژه بگذارید. این کار را برای 10-5 دقیقه و چند بار در روز انجام دهید. زمانی که دستمال بر روی گل مژه است یه آرامی آن ناحیه را ماساژ دهید.

- پلک خود را با یک گوش پاک کن تمیز که آغشته به شامپوی بچه است، یک الی دو بار در روز تمیز کنید ولی از شامپو یا صابون های معمولی خود برای این کار استفاده نکنید.

- صورت و چشم خود را مرتب تمیز کنید. چون گل مژه شبیه به جوش است، ممکن است بخواهید آن را فشار دهید. به هیچ وجه این کار را نکنید، این کار گل مژه را بدتر خواهد کرد. اگر درد دارید می توانید از مسکن هایی مانند بروفن استفاده کنید.

 

با گل مژه ام چکار کنم؟

- آرایش نکنید. اکر از لنزهای تماسی استفاده می کنید تا زمان بهبود از عینک استفاده کنید.

- بعد از درمان گل مژه حتما لنز تماسی خود را ضدعفونی کرده سپس استفاده کنید یا در صورت لزوم لنزهای خود را عوض کنید. چه زمانی به متخصص مراجعه کنم؟ برای درمان گل مژه نیاز به مراجعه به متخصص نیست اما در صورت وجود علایم زیر حتما به متخصص مراجعه کنید:

- بعد از گذشت چند روز گل مژه بدتر شود. - چشم، نه فقط پلک درد داشته باشد.

- تورم پلک، قرمزی شدید به طوری که پلک باز نشود. اگر گل مژه به خودی خود رفع نشود یا دیدتان دچار مشکل شود. احتمالا برایتان انتی بیوتیک تجویز می شود. اگر شما به طور مکرر دچار گل مژه می شوید. هر روز، چند بار با آب گرم و شامپوی بچه پلک خود را بشورید.

 

با گل مژه ام چکار کنم؟

با گل مژه ام چکار کنم؟

با گل مژه ام چکار کنم؟

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

تماس با ما

همکاری با ما

تور کیش با پرواز ماهان

تور دبی با پرواز ماهان

تور آنتالیا با پرواز ماهان

تور دبی ویژه شهریور 94 با پرواز ماهان