نقش ویتامین ها در رژیم غذایی سالمندان
نقش ویتامین ها در رژیم غذایی سالمندان
ویتامین گروب ب
این گروه از ویتامین ها در کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی موثر هستند. ویتامین های گروه ب در انواع گوشت ها، جیگر گوساله، تخم مرغ، شیر و فرآورده های لبنی، حبوبات، غلات سبوس دار و به مقدار کمتری در میوه ها و سبزی های دارای برگ سبز تیره وجود دارد.
جذب ویتامین ب با بالا رفتن سن، کاهش می یابند. از یک طرف مصرف ناکافی گوشت به دلیل مشکلات دندانی و یا محدودیت خرید و از طرفی دیگر حساس بودن این ویتامین ها به حرارت و مصرف نکردن مواد غذایی تازه همگی باعث تشدید کمبود این ویتامین ها در سالمندی می شود.
کمبود ویتامین ب 1
در سالمندان مبتلا به اختلالات قلبی که مصرف مزمن داروهای ادرار آور را دارند، بیشتر دیده می شود. بلغور جو، تخمه آفتابگردان از منابع خوب این ویتامین است.
جذب ویتامین ب 6
با بالا رفتن سن کاهش می یابد. در نتیجه کمبود آن شایع است. مصرف این ویتامین در کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی موثر است. علاوه بر این در بهبود حافظه و کارکرد ذهنی نیز موثر می باشد.
کمبود ویتامین ب 12 و اسید فولیک
ویتامین ب 12 در خون سازی و سلامت سیستم عصبی ضروری است. بیمارانی که مبتلا به ورم معده هستند، دچار کمبود این ویتامین می شوند. غذاهایی با منبع گیاهی، در صورتی که غنی نشده باشند به هیچ وجه دارای ویتامین ب 12 نیستند.
اسید فولیک برای پیشگیری از تصلب شرائین، افسردگی و سایر اختلالات عصبی و شناختی از جمله آلزایمر در سالمندان شدیدا تاکید می شود. می توانید از جمله گندم، لوبیای قرمز، اسفناج، کلم بروکلی، جگر گوساله و مرکبات جهت تامین اسید فولیک بدن استفاده نمایید.
ویتامین د
با افزایش سن، میزان ویتامین د در بدن سالمندان کاهش می یابد. زیرا از یک طرف دریافت ویتامین د کاهش می یابد و از طرف دیگر ساخت ویتامین د در پوست سالمندان کمتر می شود. این ویتامین با افزایش جذب کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری می کند. برای تامین ویتامین د، هر روز در مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرید. تابش نور خورشید از پشت شیشه تاثیری ندارد.
ویتامین ث
این ویتامین نقش مهمی در بهبود زخمها، کمک به تر میم عضلات و جلوگیری از آسیب بافت ها دارد و هم چنین باعث افزایش جذب آهن از مواد غذایی می شود. با افزایش سن، میزان ویتامین ث خون کم میشود. اگر در شرایط استرس و شرایط بحرانی قرار دارید و یا سیگار می کشید، ویتامین ث بیشتری احتیاج دارید. ویتامین ث در انواع میوه ها و سبزی های تازه مانند گوجه فرنگی، پرتقال، کیوی، کلم و گل کلم، توت فرنگی، هندوانه، طالبی، خربزه درختی، ساقه سبز پیازچه و فلفل سبز وجود دارد.
ویتامین ایی
اثر مهمی در سالمندی و پیشگیری از بیماری های مزمن دارد و باعث بهبود پاسخ ایمنی و کاهش خطر بیماری قلبی و عروقی در سالمندان می شود. این ویتامین در جوانه گندم، مغز ها، دانه های میوه ها، غلات سبوس دار، سبزی های دارای برگ سبز تیره، روغن های گیاهی، زرده تخم مرغ، جیگر، چربی شیر و میگو وجود دارد.
ویتامین آ
برای بینایی، رشد، فعالیت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از آسیب سلولی و تخریب بافت ها و ترمیم بافت های آسیب دیده ضروری است. غنی ترین منابع غذایی شامل جگر، هویچ، زرده تخم مرغ، اسفناج، گلابی، انبه، هلو و جعفری است.
- توضیحات
- بازدید: 433
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان