درد چیست
درد چیست
در واقع درد یک علامت است. درد می تواند به علل مختلف در بدن ایجاد شود و در تشخیص بیماری کمک کند و گاه خود از اثرات درمان می باشد(مانند کموتراپی). شناخت علل ایجاد کننده درد باعث انتخاب شیوه ی درمانی مناسب تر و موثر تر می گردد.
درد حاد چیست؟
درد حاد معمولا شروعی ناگهانی است و فرد در آن ناحیه احساس تیر کشیدن، می کند که علامتی از یک بیماری یا مشکلی در قسمتی از بدن میباشد. درد حاد می تواند به علت عمل جراحی، شکستگی استخوانی، مشکلات دندانی، سوختگی یا بریدگی و یا دردهای زایمانی باشد.
درد حاد می تواند خفیف یا شدید و همچنین برای یک لحظه یا مدت دار برای هفته ها باشد ولی معمولا از شش ماه بیشتر نمی شود و معمولا زمانی از بین می رود که مشکل زمینه ای بیمار برطرف شده باشد. هر چند در برخی موارد میتواند درد حاد تبدیل به درد مزمن شود.
درد مزمن چیست؟
درد مزمن علی رغم التیام آسیب اولیه همچنان باقی میماند که بیانگر فعال ماندن سیگنالهای درد در سیستم عصبی بدن برای هفته ها، ماه ها و سالها می باشد.
اثرات فیزیکی درد شامل سفت شدن عضلات، محدودیت در حرکات بدن، تغیر در سبک زندگی و کم شدن انرژی و اشتهای بیمار می باشد. اثرات روانی درد شامل ایجاد افسردگی، خشم، اضطراب و ترس از آسیب مجدد می باشد. که این ترس ممکن است از بازگشت بیمار به شغل و فعالیت اولیه زندگیش جلوگیری کند.
دردهای مزمن شامل سردردها، کمردردها، دردهای ناشی از سرطان، دردهای مفصلی، دردهای ناشی از آسیب مستقیم به رشته های عصبی و هم چنین دردهایی که هیچ منشاء جسمانی ندارد و صرفا روانیست می باشد. درد مزمن ممکن است ناشی از یک آسیب یا ضربه یا عفونت اولیه در مدتها قبل در یک قسمت از بدن باشد و یا ممکن است هیچ دلیل و منشاء جسمانی نداشته باشد.
عوامل ایجاد کننده درد مزمن:
: Sensoryآسیب بدنی، کم تحرکی، مصرف طولانی مدت اپیوئید
:Cognitiveتمرکز بر درد، نگرانی ، احساس بازگشت درد های گذشته
:Emotionalافسردگی، خشم، اضطراب، ناامیدی
درمان دارویی باید در ترکیب با سایر روش های درمانی باشد. تغییر رفتاری، اصلاح فعالیت های فیزیکی روزانه، اصلاح روش زندگی، گرم کردن یا سرد کردن محل درد می تواند بسیار موثر باشد.
در انتخاب دارو باید سن بیمار، جنس، بیماری های زمینه ای، روش تجویز و نتایج آزمایشات بیمار مد نظر قرار گیرد.
درمان درد
داروهای ضد درد های مخدر
این داروها بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارند. که علاوه بر تغییر آستانه احساس درد، بخصوص با دوزهای بالاتر دارو موجب پیدایش خواب آلودگی، تغییر خلق، تیرگی شعور و خواب عمیق می گردد. این گروه از داروها همچنین سبب تنگی تنفس هم می شوند و ممکن است حتی با دوز های کم هم رخ دهد. مصرف بیش از حد مجاز دارو های ضد درد مخدر، منجر به مرگ می شود که نتیجه توقف تنفس است.
عوارضی که در تجویز مخدر ها باید در نظر گرفت:
• استئوپروز
• یبوست
• تعریق
• تهوع
• هیپوگنادیسم و اختلال ارگان ها
• وابستگی
فراورده های موضعی
تجویز فراورده های موضعی مانند سالیلات ها یا انواع پماد ها، ژل ها و کرم های گیاهی یا شیمیایی به منظور تسکین دردهای موضعی به ویژه در افرادی که نسبت به بروز عوارض دارویی بیشتر در خطر هستند (افراد مسن و افرادی که تعداد زیادی دارو مصرف می کنند، بیماران با سابقه حساسیت دارویی و ....)توصیه می شود.
- توضیحات
- بازدید: 1091
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان