بهترین بناهای تاریخی استان فارس

جاذبه های دیدنی استان فارس از هستان‌های جنوبی کشور هست که به علت وجود جاذبه‌های انبوه تاریخی، طبیعی و مذهبی یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری بوده هست. این استان پهناور  و وسیع در بخش جنوبی کشورمان قرار گرفته هست و قدمتی دراز  دارد. فارس از دیرباز مورد توجه حاکمان سرزمین پهناور ایران بوده هست.

بهترین بناهای تاریخی استان فارس

آرامگاه احمد بن موسی بن جعفر (ع)

آرامگاه احمد بن موسی بن جعفر (ع)، برادر بزرگوار امام رضا (ع) در شیراز هست که به سومین حرم اهل بیت در ایران شهرت یافته هست. این آرامگاه در دوران اتابکان فارس در سده‌ی ششم هجری قمری ساخته شده هست و گنبد و بارگاه‌ آن دارایکاشی کاری‌های زیبایی هست. درون حرم با به کار بردن آیینه‌های ریز به سبکی هنرمندانه آیینه‌کاری شده و انواع خطاطی‌های زیبای پارسی و عربی تزئین کننده‌ی نمای اطراف آینه‌ها و کاشی‌ها هست. شاهچراغ در مجاورت میدان احمدی شیراز واقع شده هست و سالانه میزبان هزاران زائر هست.

بهترین بناهای تاریخی استان فارس

بهترین بناهای تاریخی استان فارس

مرقد مقدس حضرت علی بن حمزه (ع)

حضرت علی بن حمزه (ع) بعدر فرزند بزرگوار امام موسی کاظم (ع) هستند. پدر ایشان حمزه (ع) در حرم شاه عبدالعظیم مدفون هستند. ایشان به همراه کاروان احمد بن موسی (ع) جهت یاری عموی خویش، امام رضا (ع)، از مدینه رهسپار خراسان شدند اما در نهایت توسط قتلغ خان، حاکم وقت فارس، به شهادت رسیدند. آرامگاه علی بن حمزه در دوره‌ی دیلمیان به ‌دست «امیر عضدالدوله دیلمی» احداث شد. این آرامگاه در حال آماده در خیابان حافظ شیراز قرار دارد.

باغ دلگشا در استان فارس

در مجاورت آرامگاه سعدی و در محله‌ی دلگشا باغی زیبا با ساختمانی باشکوه در مرکز آن قرار دارد. دلگشا یکی از باغ‌های تاریخی شیراز هست که قبلینه‌ی آن به دوران قبل از اسلام و زمان فرمانروایی ساسانیان می‌رسد و اولین کلاه فرنگی ایران در این باغ به ثبت رسیده هست. عمارت‌ موجود در این باغ مربوط به دوره‌ی قاجاریه هست که به سبک معماری کاخ‌های ساسانی بیشاپور ساخته شده‌ هست. مساحت باغ ۵/۷ هکتار هست و سراسر آن را درختان نارنج و پرتقال فرا گرفته هست. آبی که از چشمه‌ی قنات آرامگاه سعدی جاری می‌شود از جوی‌های این باغ می‌گذرد.

نارنجستان قوام

باغ موزه‌ی شیراز

باغ نظر، عمارت کلاه فرنگی، آرامگاه وکیل یا باغ حکومتی اسم یکی از ابنیه‌ی تاریخی دوره‌ی زندیه در شیراز هست. این بنا یک عمارت هشت ضلعی هست که کریم خان زند در میان باغ نظر شیراز ساخت. این عمارت در آن زمان میزبان میهمانان و سفیران خارجی بود و مراسم رسمی و اعیاد متنوع در آن برگزار می‌شد. چهار آب‌نما در چهار سوی ساختمان عمارت کلاه فرنگی قرار داشته که آب‌نمای شمالی در مسیر خیابان زند قرار گرفت و تخریب شد. عمارت خورشید در دوران قاجار در این باغ احداث شد.کریم‌ خان زند در این محل به خاک سپرده شده هست.

نارنجستان قوام

مجموعه‌ی قوام در دوره‌ی قاجار و بین سال‌های ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ تکمیل شد. این مجموعه شامل یک حمام گچینه، حسینیه‌ی قوام، مکتب‌خانه‌ی قوام، اندرونی قوام (خانه‌ی زینت الملک)، دیوان‌خانه، حمام اختصاصی و اصطبل و زنجیرخانه بود که تعدادی از آن‌ها الان از بین رفته‌اند. در سال‌های اخیر زیرزمین ضلع شمالی نارنجستان مرمت شده و به عنوان موزه مورد هستفاده قرار می‌گیرد. این باغ در محله‌ی بالاکفت و در خیابان لطفعلی خان زند قرار دارد.

نارنجستان قوام

مسجد نصیر الملک

مسجد نصیرالملک یکی از مساجد کهن شیراز هست که در کوچه‌ی نصیر الملک محله‌ی گود عربان واقع در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی شاه چراغ قرار دارد. قبلینه‌ی این مسجد به دوران قاجار و سال ۱۲۹۳ می‌رسد. این مجموعه شامل یک منزل، تالار آیینه، مسجد، آب انبار و حمام می‌باشد. شبستان مسجد دارای ستون‌هایی مانند به ستون‌های شبستان مسجد وکیل می‌باشد و پنجره‌های آن با شیشه‌های رنگی پوشیده شده که سبب می‌شود با تابش نور خورشید فضای شبستان پر از رنگ شود. به همین علت این مسجد به مسجد رنگ هم شهرت دارد.

گردشگاه میان کتل

این منطقه‌ی حفاظت شده در جنوب غربی شیراز و در جنگل‌های «میان بند» قرار گرفته هست. این منطقه پوشیده از درختان بلوط و زیستگاه گوزن زرد هست و در جاده‌ی قدیم شیراز به کازرون و در فاصله‌ی ۱۸ کیلومتری دشت ارژن واقع شده هست.برای رسیدن به این منطقه باید ۱۴ کیلومتر جاده‌ی خاکی را طی کنید. به علت وجود درختان انبوه و آب و هوای معتدل کوهستانی، این منطقه در همه فصول سال مورد هستقبال گردشگرها هست. انواع حیوانات اهلی و وحشی، از جمله خرس در این منطقه‌ی حفاظت شده حیات می‌کنند.

حافظیه

آرامگاه خواجه شمس‌الدین محمد بن بها‌ءالدین حافظ شیرازی معروف به لسان الغیب، شاعر بزرگ سده‌ی هشتم، یکی از مشهورترین محل‌های تاریخی شهر شیراز هست. حافظیه از دو صحن شمالی و جنوبی تشکیل شده که این دو صحن توسط تالاری به درازا ۵۶ متر و پهنا ۸ متر از یکدیگر جدا شده‌اند، ۲۰ ستون سنگی به ارتفاع ۵ متر، پایه‌های این تالار باشکوه هستند.

سعدیه

سعدیه، آرامگاه ابو محمد مُصلح‌الدین بن عبدالله، ملقب به هستاد کلام و شیخ اجل، محل حیات و دفن سعدی شاعر بزرگ ایرانی هست. آرامگاه سعدی در انتهای خیابان بوستان قرار دارد. در اطراف مقبره، قبور زیادی از بزرگان دین وجود دارد که بنا به وصیت خود در آنجا دفن شده‌اند. این محل در ابتدا خانقاه سعدی بود که اواخر زندگی را در آن می‌گذارند و بعد از مرگ در همان جا دفن شد.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

هتل رضوان خلیج فارس سرعین

بازار پارس خلیج فارس کیش

شهر تاریخی میسیس آنتالیا

شهر تاریخی حریره کیش

شلغم بهترین آنتی بیوتیک خانگی

بهترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی