آخرین مهلت استفاده از ارز مسافرتی|اصلاح نحوه ارائه ارز
فروش مجدد ارز مسافرتی در شعب بانک ملی
فروش ارز مسافرتی در شعب منتخب بانک ملی ایران با شرایط و مدارک پیشین و با نرخ جدید، از تاریخ یک شنبه 18 شهریور ماه آغاز خواهد شد.
عملیات فروش ارز مسافرتی در شعب میرداماد، اسکان، مرکزی، بازار، امام حسین (ع)، هفتم تیر، استاد معین و کاشف انجام میشود. با گذشت زمان و به تدریج، بر تعداد این شعب افزوده خواهد شد.
آخرین مهلت استفاده از ارز مسافرتی
در سیاست های جدید ارزی، پرداخت ارز مسافرتی با نرخ رسمی متوقف و معامله آن در صرافیها انجام خواهد شد، اما تا ابلاغ بخشنامه جدید به بانک ها، همچنان ثبت نام دریافت ارز مسافرتی همانند روال قبل در بانک ها ادامه دارد.
پس از مدت ها برگزاری جلسات و بحث و حاشیه ها، بانک مرکزی "بسته جدید ارزی" را ارائه نمود که مبنی بر حذف ارز رسمی برای این بخش بود. و پس از این بانک ها دلار 4400 تومنی و یورو 5000 تومنی را به مسافران خارج از کشور ارائه نخواهند کرد.
رئیس کل بانک مرکزی "جناب آقای همتی" گفت: "قرار است با به رسمیت شناختن بازار ارز و فعالیت مجدد صرافیها ارز مسافرتی نیز در بازار آزاد و از کانال صرافیهای مجاز تامین شود، بنابراین متقاضیان میتوانند با مراجعه به صرافیها ارز مورد نیاز را تامین کنند." در حال حاضر نیز بانک مرکزی میزان مشخصی برای دریافت ارز اعلام نکرده است.
تا زمانی که بخشنامه بانک مرکزی تحت عنوان توقف ثبت نام ارز مسافرتی ابلاغ نشود، پرداخت ارز ادامه داشته اما پس از آن به کانال صرافی ها می رود و به احتمال زیاد سقف مشخصی را برای آن تعیین می کنند. ممکن است این سقف همان 500 تا برای کشورهای هم مرز و مشترک المنافع و 1000 یورو برای سایر کشورها باشد. این ارز بر اساس همان قیمت تعیین شده در صرافی ها پرداخت می شود و می تواند تا 8000 تومان هم باشد. همتی در رابطه با "بازار ثانویه" که ارز حاصل از صادرات، عرضه و واردکنندگان است، صحبتی نکرد.
در پی جریانات سیاست های ارزی که در تاریخ 21 فروردین اجرا شد، ارز مسافرتی با قیمت 4200 تومان و سقف 1000 سورو ارائه شد. اما با توجه به افزایش قیمت ها در بازار غیر رسمی و صعود قیمت یوور تا 13000 تومان، اختلاف قیمت ها موجب رانت در این بخش شد و عده ای معتقد بودند که دلیلی جود ندارد که بانک مرکزی ارز موجود در ذخایر را صرف پرداخت مسافران نماید.
رئیس سازمان گردشگری کشور:
نحوه ارائه ارز مسافرتی باید اصلاح شود.
در ماه های اخیر با توجه به اتخاذ تصمیمات ارزی دولت و ارائه ارز مسافرتی با مبلغی معادل نصف قیمت واقعی، میلیاردها تومان به سفرهای خارجی تخصیص داده شده است. این شیوه پرداخت ارز از روزهای ابتدایی مخالفت شدید کارشناسان گردشگری را به همراه داشت.
در این خصوص آقای علی اصغر مونسان، معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز از جمله منقدان نحوه ارائه ارز مسافرتی عنوان کرد: "سازمان میراث فرهنگی از ابتدا با این روش ارائه ارز مسافرتی مخالف بود، چراکه ارزی که برای تسهیل سفر مردم در نظر گرفته شده زمینهساز سودجویی برخی افراد شده و باید اصلاح گردد."
مونسان در طی هفته ای که گذشت توئیتی تحت عنوان درخواست تخصیص ارز مسافرتی به تفکیک مقصد از بانک مرکزی را داشت که در این باره افزود: "مکاتبات متعددی با رئیس کل بانک مرکزی در زمینه اصلاح این روش انجام شده و طبق آخرین رایزنیها مقرر شد در هفته پیش رو در این زمینه تصمیمگیری شود. تا زمانی که روش ارائه ارز مسافرتی اشتباه باشد، نظارت مشکلی را حل نمیکند، مبانی این سودجویی باید از بین برود چرا که کنترل این تعداد مسافر کار سختی است. "
مونسان به تشکیل صفهای طولانی گرفتن ارز مسافرتی در فرودگاهها پاسخ داد: "وقتی مشوق وجود داشته باشد، طبیعتا مطالبه افزایش یافته و سودجویان نیز موجب اختلال در وضعیت خواهند شد."
نظر کارشناسان این حوزه بر این است تا "ارز مسافرتی با نرخ بازار دوم و از طریق صرافیها به مسافران خروجی ارائه شود." به این ترتیب قیمت ارز خریداری شده به نرخ واقعی نزدیک تر خواهد بود.
شایعه حذف ارز مسافرتی از زبان مسئولان کشور
روزهای پرتلاطم اقتصاد امروز کشور، حرف و حدیث های زیادی چون "حذف ارز مسافرتی در روزهای آینده" را نیز در پی داشته و بنا بر همین شایعات ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: " فعلا برنامهای برای حذف ارز مسافرتی نداریم."
شنیده ها حاکی بر این است که افرادی سودجو در شرایط فعلی فضاسازی نموده و دست به شایعه پراکنی زده و مراجع رسمی و قانونی کشور نیز این خبر را کاملا تکذیب نمودند.
محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اعلام کرد: "هیچ گفت و گویی برای حذف ارز مسافرتی در جریان نیست. دلنگرانیهایی که در فضای مجازی وجود دارد باعث شد تا مسأله را از عباس عراقچی پیگیری کنیم اما هیچ خبری یا ابلاغیه ای مبنی بر حذف ارز مسافرتی صادر نشده است."
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نیز عنوان کرد: "هر تغییری ابتدا در سایت بانک مرکزی اعلام میشود و چنین خبری صحت ندارد."
حرمتالله رفیعی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ورشکستگی تعدادی از آژانسهای مسافرتی را اعلام و افزود: "تاکنون ابلاغیهای در این مورد به ما اعلام نشده و این صحبت به نظر شایعه میآید و همانند گذشته مسافران ارز خود را از طریق حواله بانکی دریافت میکنند. پیشنهاد ما این است که ارز دولتی مسافران به آژانسها داده شود تا از این ارز، هزینه برخی خدمات سفر همانند هتل کسر و مستندات آن به مسافر ارائه شود و باقی آن برای هزینههای جاری به مسافران داده شود."
همچنین هیچ یک از آژانس های مسافرتی کشور نامه ای از طرف بانک مرکزی مبنی بر حذف ارز مسافرتی دریافت نکرده اند. اما خروج بخش قابل توجه ارز از کشور توسط مسافران باعث اتخاذ تصمیمات جدید توسط دولت شده و احتمال محدود شدن آن وجود دارد.
- توضیحات
- بازدید: 2120
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان