مارچوبه و دوران بارداری | طب سنتی و داروهای گیاهی
مارچوبه و دوران بارداری
مارچوبه(نام علمی: Asparagus officinalis) گیاهی از تیره مارچوبگان و جز< گیاهان چند ساله می باشد. از مارچوبه استفاده های غذایی و دارویی فروانی می شود. در ادامه به گیاه مارچوبه میپردازیم.
فواید گیاه مارچوبه
گیاه مارچوبه منبعی از انواع ویتامین های K، A، C، E و انواعی از مواد معدنی شامل فولات ها، آهن، پتاسیم، منیزیم و ترکیباتی مانند فیبرها و حتی پروتئین می باشد. که هرکدام از این ویتامین ها و ترکیبات و فیبرها و پروتئین در بهبود و یا رفع مشکلی در بدن به کار می آید.
١_ ضد سرطان مارچوبه حاوی مقادیر غنی گلوتاتیون است که گاهی اوقات به عنوان "مادر همه آنتی اکسیدان ها" نامیده می شود. گلوتاتيون توکسین ها و رادیکال های آزاد را به آن جذب می کند و سپس آنها را از بدن خارج می کند. علاوه بر گلوتاتیون، مارچوبه همچنین حاوی آنتی اکسیدان های دیگر مانند بتا کاروتن، و ویتامین ها ومواد معدنی چون سلنیوم و... که در بالا ذکر گردید است.
٢_ ضد التهاب مارچوبه علاوه بر محتوای آنتی اکسیدانی حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات ضد التهابی مانند آسپرینین A، ساراساپوژنین، پروتوودوسین و دیوسژنین است. التهاب مزمن می تواند به مشکلاتی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی منجر شود، بنابراین رژیم غذایی غنی از غذاهای ضد التهابی می تواند به کاهش خطر ابتلا به این مشکلات کمک کند.
٣_حفظ سلامت قلب دیگر ترکیبات موجود در مارچوبه شامل ویتامین ها و مواد معدنی می تواند در حفظ سلامت قلب که سلامت آن مستلزم داشتن فشار خون پایین است کمک کند.
٤_ جلوگیری از ناهنجاری های جنین در دوران بارداری فولات موجود در مارچوبه شاید بهترین ترکیب موجود در این گیاه جهت دوران بارداری و جلوگیری از خطرات و ناهنجاری های دوران جنینی باشد.
٥_ ضد دیابت خوردن مارچوبه همچنین می تواند به مدیریت قند خون کمک کند. علاوه بر حفظ سلامت قلب ما، ویتامین های B به تنظیم متابولیسم قندها و نشاسته ها کمک می کنند و رژیم غذایی حاوی فیبر و مواد مغذی ضد التهابی می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
٦_کمک به هضم سریع خاصیت کمکی کنندگی هضم در مارچوبه را می توان به وجود اینولین در این گیاه نسبت داد در واقع اینولین بر خلاف سایر کربوهیدارت ها بستر مناسبی را برای با کتری های روده فراهم می کند.
مضرات مصرف مارچوبه
ممکن است بعض از افراد باشند که با مصرف مارچوبه بوی بدی در ادرارشان به وجود آید محققان دلیل قطعی این امر را کشف ننموده اند ولی حدس می زنند که 21 ترکیب در مارچوبه ممکن است موجود باشند که این بو را در ادرار ایجاد نمایند. افرادی که نقرس یا سنگ کلیه دارند بهتر است در استفاده ازمارچوبه احتیاط نموده و یا حتی آن را حذف نمایند.
- توضیحات
- بازدید: 1029
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان