توسعه دیجیتالی ایران
توسعه دیجیتالی ایران
بیش از سه دهه تحریم ها تاثیر منفی بر جذابیت های ایران به عنوان یک بازار نوظهور نداشته است. به دلیل موقعیت مرکزی آن در اوراسیا و غرب آسیا، ایران از اهمیت ژئواستراتژیک مدتهاست برخوردار است. این کشور دومین اقتصاد بزرگ در خاورمیانه و 18 امین در جهان است. ایران از طریق سفر بسیار بیشتر درارتباط با جهان قرار گرفته است و از آن مهمتر از طریق اینترنت. در حالی که مرزها از خارج محکم تر به نظر می رسند، اکثر شهروندان ایرانی ارتباط نزدیکی با همه رویدادهای جهان دارند؛ آمار اینترنت نشان می دهد که میزان نفوذ اینترنت در ایران تا سال 2016 تقریبا 53٪ بوده است. از میان تمام کاربران، جوانان تقریبا 60٪ از جمعیت کل را تشکیل می دهند. طبق مصاحبه با محمد جواد آذری جهرمی وزیر ICT، ۴۱ میلیون نفر فعالانه از اینترنت 3G و 4G استفاده می کنند. در مورد کسب و کارهای آنلاین، اعداد همچنین جذاب هستند. ظهور وب سایت های جدید تجارت الکترونیک و گسترش آن، نشانه ای از این روند پررونق در ایران است که برای سرمایه گذاران خارجی بسیار مورد توجه می باشد. Digicala.com نقطه ششم را در رتبه بندی ایران در Alexa دارد، در حالی که وب سایت تجارت الکترونیک مشابه آن نیز در رتبه ششم دنیا قرار دارد.
همانطور که قبلا ذکر شد، این واقعیت که تقریبا 60 درصد کاربران اینترنت در جستجوی محصولات و خدمات هستند، باعث می شود که این اعداد حتی بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. این عامل انگیزشی برای سرمایه گذاران خارجی مانند اینترنت Rocket و شریک آن MTN برای سرمایه گذاری در کسب و کارهای آنلاین مانند Bamilo، Zoodfood و Snapp بوده است. از سوی دیگر، این واقعیت که زبان مادری ایران فارسی است و نه زبان اصلی در جهان، بازار آنلاین را منحصر به خود می کند. طبق آخرین اطلاعات مربوط به ترجیح زبان کاربران اینترنت، تقریبا 70 درصد از محتوای توزیع شده و ارتباطی در سیستم عامل های آنلاین به زبان فارسی است.
برای اطمینان از راندمان بالا، به دانش بیشتر در مورد این بازار منحصر به فرد از نظر زبان گفتاری، و عوامل فرهنگی و رفتاری قبل از هر سرمایه گذاری بزرگ نیاز است. ایرانیان بیش از پیش به خرید آنلاین اعتماد دارند. طبق گفته سازمان E-namad که فعالیت های آنلاین را تنظیم می کند، بیش از 29،000 فروشگاه آنلاین در ایران فعالیت می کنند و ارزش کلی این فروشگاه ها 17.4 میلیارد دلار بوده است و انتظار می رود این رقم سالانه 60 درصد افزایش یابد. اینستاگرام در ایران 16-20 میلیون کاربر دارد و محبوبترین شبکه اجتماعی در کشور است. اپلیکیشن پیام رسان موبایل در بین ایرانیان محبوب است و Telegram گسترده ترین اپلیکیشن پیام رسان است؛ تا سپتامبر 2017، تلگرام بیش از 40 میلیون کاربر ایرانی داشته است.
به گفته مرکز ملی سایبری، کل "دسترسی" یا مشاهده محتوای منتشر شده بیش از 600،000 کانال فارسی نزدیک به دو میلیارد در روز است. با توجه به محدودیتها و تحریمها، کاربران ایرانی نمیتوانند از بسیاری از سرویس های آنلاین جهانی استفاده کنند، بنابراین جایگزینهای محلی زیادی در ایران وجود دارد. برخی از این نسخه های محلی بسیار موفق هستند، مانند: برنامه کافه بازار (جایگزین محلی برای فروشگاه Google Play در بیش از 32 میلیون گوشی هوشمند نصب شده استSnapp (جایگزین محلی برای Uber) بیش از سه میلیون بار از بازار کافه دانلود می شود و در تهران و چهار شهر بزرگ دیگر در ایران کار می کند Aparat (جایگزین محلی برای یوتیوب) وب سایت پرطرفدار ایرانی است که روزانه 10.5 میلیون ویدیو بازدید می شود Divar بزرگترین اپلیکیشن تبلیغات طبقه بندی شده تلفن همراه در ایران محسوب می شود که به کشور همسایه افغانستان گسترش یافته است. Divar بیش از 12 میلیون بار دانلود شده است
- توضیحات
- بازدید: 907
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان