مراقبت های چشمی برای افراد دیابتی
مراقبت های چشمی برای افراد دیابتی
اگر تصمیم دارید تا دیدتان را واضح نگه دارید و مراقب سلامتی بدنتان باشید. باید از دیابت دوری کنید. اگر دچار دیابت و مشکلات چشم هستید، لازم نیست به محض اینکه متوجه شوید دیدتان تار شده است، یک عینک جدید بگیرید. این اتفاق ممکن است یک مشکل موقتی باشد که سریع با دیابت پیشرفت کرده و با بالا بودن قندخون ایجاد میشود. در طول زمان با افزایش قند خون باعث اسیب به عروق خونی کوچک در چشم شده و منجر به ایجاد شرایطی به نام رتینوپاتی دیابتی می شود. قند خون بالا می تواند منجر به اب مروارید و اب سیاه شده و وقوع آن را محتمل تر می سازد.
چه قسمتهایی از چشم در دیابت گرفتار می شود؟
قسمت های مختلف چشم ممکن است در جریان دیابت گرفتار شوند از جمله قرنیه، عنبیه، زجاجیه، عدسی، شبکیه، پلکها و عضلات خارج چشمی، دیابت می تواند باعث فلج این عضلات شود که با درد ناگهانی، افتادگی پلک، دوبینی و انحراف مردمک چشم به طرف خارج تظاهر می یابد. این علائم نشانه درگیری عصب زوج سه مغزی است، البته ظرف سه تا چهار ماه برگشت می کند و درمان خاصی لازم نیست. دیابت می تواند با تغییرات قند خون قدرت انكساری چشم را تغییر دهد و ممكن است شماره عینك فرد متغیر باشد. افراد دیابتی همچنین مستعد افزایش فشار داخل چشمی نیز هستند كه در صورت عدم درمان ممكن است منجر به آب سیاه و از بین رفتن دید چشم گردد. تغییرات عروقی ناشی ازدیابت باعث اختلال خون رسانی و انفارکتوس عصب بینایی می شود که منجربه مشکلات دائمی بینایی می شود.
روش های زیر برای بررسی تغیرات دیابت و حفاظت از چشم های شما لازم است:
معاینات روتین:
حداقل یک بار در سال برای معاینه کلی چشم به متخصص مراجعه کنید تا در صورت بروز کوچکترین مشکل درمان لازم انجام گیرد. در طول معاینه، متخصص از قطره های گشاد کننده ی مردمک استفاده می کند تا عروق خونی انتهای چشم شما را برای یافتن مشکلات بررسی کند.
1- قند خون خود را کنترل کنید: کنترل قند خون، رخ دادن تغییرات در عروق کوچک خونی چشم هایتان را به تعویق می اندازد.
2- فشار خون خود را کنترل کنید: کنترل فشار خون می تواند به جلوگیری از بیماری هایی که به دلیل ابتلا به دیابت بروز می یابند، کمک نماید. در صورتی که رعایت رژیم غذایی کم نمک، داشتن وزن مناسب و ورزش برای کنترل فشار خونتان کفایت نمی کند، باید از دارو نیز استفاده نمایید. در مورد بیشتر افراد دیابتی فشار خون مطلوب زیر 80/130 است.
3- تغذیه مناسب: میوه، سبزیجات و غذا هایی با پروتیین پایین مصرف کنید. می توانید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا راجع به رژیم غذایی مناسب، شما را راهنمایی کند.
4- سیگار کشیدن را ترک کنید: سیگار کشیدن باعث ایجاد مشکلاتی برای عروق خونی شما شده که در نهایت باعث ایجاد مشکلات چشمی می شود.
5- تمرینات ورزشی بیشتر: ورزش کردن بر روی قند خون تاثیر زیادی دارد. اگر انسولین یا داروهایی برای کاهش قند خون استفاده می کنید. سطح قند خونتان را قبل و بعد از ورزش کردن، چک کنید. راجع به نوع حرکات ورزشی که باید انجام دهید با پزشکتان مشورت کنید.
چه زمان درمورد مشکلات چشمی ناشی از دیابت به پزشک مراجعه کنید:
- تاری دید
- دیدن نقاط سیاه در میدان دید
- جرقه زدن چشم
- کاهش دید در یک چشم یا دو چشم
- توضیحات
- بازدید: 639
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان