نقد و بررسی فیلم فراری
نقد و بررسی فیلم فراری
فراری عنوان فیلمی است از علیرضا داوود نژاد که در سال 1394 ساخته شد. این فیلم در سال 1395 در جشنواره ی فجر به نمایش درآمد و در سال 1396 نیز به اکران عمومی رسید.
از دیگر فیلم هایی که علیرضا داوود نژاد کار کارگردانی آن ها را بر عهده داشته است می توان به فیلم های سینمایی کلاس هنرپیشگی، مرهم، تیغ زن، هوو، هشت پا، ملاقات با طوطی، بچه های بد، نازنین و بی پناه اشاره کرد.
مسحن تنابنده، ترلان پروانه، سیامک صفری، محمدرضا داوود نژاد، رضا داوود نژاد و سیما تیرانداز از مجموعه بازیگران این فیلم هستند. داستان فیلم فراری (Ferrari) دختری به نام گلنار (با بازی ترلان پروانه) است که اهل شمال است و عاشق ماشین و جواهر و... این دختر از خانه فرار می کند و برای دیدن ماشین فراری گران قیمتی که تنها یک نمونه از آن در ایران است، به تهران می آید. در تهران با فردی به نام ناصر (با بازی محسن تنابنده) آشنا می شود که راننده ی تاکسی است و برای پیدا کردن این فراری به او کمک می کند. اما داستان به همین جا ختم نمی شود و گلنار با مسائل زیادی روبه رو می شود...
اکثر لحظات فیلم فراری در تاکسی فیلم برداری شده است و تنها دو شخصیت اصلی در تاکسی حضور دارند. شاید چنین لوکیشن تکراری و بازیگرهای کم خسته کننده به نظر بیاید، اما این هنر کارگردان و البته بازی های خوب بازیگران است که به هیچ وجه فیلم خسته کننده ای را تحویل مخاطب نداده اند و توانسته اند تا آخرین دقایق فیلم مخاطبشان را با خود همراه سازند.
محسن تنابنده در نقش راننده تاکسی جبهه رفته و معتقدی است که لهجه ی قمی دارد و شوخی های بامزه ای می کند. تنابنده ثابت کرده است که توانایی بسیاری در بازیگری دارد و می تواند هر نقشی را بهترین شکل ایفا کند. در این فیلم نیز مانند همیشه درخشان عمل کرده و شخصیت ویژه ای را برای شما خلق می کند. شخصیتی که امکان دارد روزی دل مخاطب برای او تنگ بشود.
دیگر شخصیت اصلی فیلم نیز گلنار است که ترلان پروانه کار نقش آفرینی آن را بر عهده داشته است. شاید برای شما عجیب باشد که بازی ترلان پروانه را تا این حد عالی و درخشان در این فیلم ببینید. شخصیتی که لهجه ی شمالی دارد و دختری ساده است که همه ی دنیایش در گوشی اش خلاصه شده است. مطمئنا گرفتن چنین بازی خوبی از ترلان پروانه علاوه بر استعداد خود او، مدیون کارگردان خوب فیلم است.
از دیگر شخصیت های مهم و تاثیر گذار فیلم شخصیت حاجی است که سیامک صفری آن را ایفا کرده است. هم رزم ناصر در جبهه که روی تخت است و به سختی زندگی می کند. داستان این فیلم در مورد مشکلات اجتماعی و اختلافات طبقاتی حاکم در جامعه ی امروزی است. نقدی بر زندگی مردم عادی جامعه و تقابل آن با آقا زاده ها که در روایت یک روز از زندگی ناصر و گلنار مشاهده می شود. این فیلم به خوبی از پس چنین موضوعی برآمده است و نقد واضحی را بر شرایط کنونی داشته است.
محسن تنابنده برای بازی در فیلم فراری در سی و پنجمین جشنواره ی فیلم فجر، موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. سیمرغ بلورین بهترین فیلم نامه و بهترین صدابرداری نیز از دیگر جوایزی هستند که به این فیلم تعلق گرفته است.
- توضیحات
- بازدید: 838
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان