نقد و بررسی فیلم نگار
نقد و بررسی فیلم نگار
نگار عنوان فیلمی است که رامبد جوان به تازگی و در سال 1394 کارگردانی کرده است. او تهیه کنندگی این اثر را نیز بر عهده داشته است. ورود آقایان ممنوع، پسر آدم دختر هوا و اسپاگتی در هشت دقیقه از دیگر فیلم هایی است که رامبد جوان تا کنون کارگردانی کرده است. او همچنین در زمینه های دیگری چون بازیگری و مجری گری نیز فعالیت می کند.
نگار جواهریان، محمد رضا فروتن، مانی حقیقی، آتیلا پسیانی، افسانه بایگان، فریبا کامران، علیرضا شجاع نوری، اشکان خطیبی و محمود کریمی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند. رامبد جوان کارگردانی چندین مجموعه، سریال و برنامه ی تلویزیونی را نیز بر عهده داشته است که عنوان برخی از آن ها عبارت است از خندوانه، گپ، مسافران و نشانی.
در خلاصه ی این فیلم نوشته اند: ما به این ته سیگار رژلبی مشکوکیم، ولی این کمکی به ما نمی کنه !
فیلم نگار در ژانر جنایی ساخته شده است و ماجرای دختری است که به مرگ پدرش مشکوک است. نگار (با بازی نگار جواهریان) دختر فرامز ولیان (با بازی علیرضا شجاع نوری) و نسرین (با بازی افسانه بایگان) است. فرامرز ولیان بسیار ثروتمند است اما در معامله ای شکست می خورد و با شکست اقتصادی مواجه می شود. او در برخورد با این مشکل با یک اسلحه خودکشی می کند. نگار به پدرش باور دارد و مطمئن است که خودکشی نمی کند. به همین دلیل تحلیل پلیس و اعلام خودکشی را قبول ندارد و به دنبال راز مرگ پدرش می گردد. در حین همین ماجرا است که از اتفاقات بسیاری خبر دار می شود ...
فیلم نگار با بسیاری از فیلم های امروز سینمای ایران متفاوت است. ژانر این فیلم همان طور که ذکر شد جنایی است که در قسمت هایی از فیلم به اکشن، درام و فانتزی نیز تبدیل می شود. همه ی این ها مواردی هستند که در فیلم های ایرانی کم تر دیده شده اند و کارگردانان برای رفتن به سراغ چنین سوژه هایی ریسک کافی را نداشته اند. اما رامبد جوان به سراغ ساخت چنین فیلمی رفته و باید گفت که موفق نیز بوده است.
نگار از فیلم نامه ی خوبی برخوردار است. فیلم نامه ای که به قلم احسان گودرزی نوشته شده است و ضعف های اندکی دارد. بازیگران نیز خوب انتخاب شده اند و هر کدام مناسب شخصیت هایشان هستند. هر چند انتخاب محمد رضا فروتن چندان جالب نیست اما باقی باقی بازیگرها در نقششان عالی هستند.
به طور کلی نگار در بین دیگر فیلم های رامبد جوان اثری متفاوت است. با این حال او توانسته کارگردانی بسیار خوبی در این فیلم داشته باشد و فضای راز آلود و مبهم فیلمش را به درستی به تصویر بکشد. موسیقی متن فیلم نیز در این راه به کمک کارگردان آمده و مجموعه ی این عوامل با کمک فیلم برداری خوب بهرام بدخشانی، سکانس های خوبی را در فیلم خلق کرده است.
فیلم نگار از جمله فیلم های سینمایی موفق سال 1394 محسوب می شود. این فیلم برای کسب نه جایزه از جشنواره ی فیلم فجر کاندید شد. نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، بهترین طراحی صحنه و لباس، بهترین تدوین، بهترین صدا برداری، بهترین فیلم برداری، بهترین صدا گذاری و بهترین عکس عناوین این موفقیت ها است. و در نهایت کسب سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای کریستف رضایی از افتخارات فیلم نگار در جشنواره ی بین المللی فیلم فجر شد.
- توضیحات
- بازدید: 777
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان