آموزش ویندوز 7 به زبان فارسی

ویندوز 7 از جمله ویندوزهایی است که به محض ورود به بازار با استقبال خوبی از طرف کاربران روبرو شد. ویندوز 7 به دلیل محیط گرافیکی جذاب و کاربر پسند از ویندوزهای قبلی پیشی گرفت و امروزه در اکثر اداره ها و شرکت ها می توان این امر را به وضوح مشاهده نمود. کار با این ویندوز بسیار ساده بوده و با اندکی دقت و آموزش می توان به تمامی گزینه ها و قسمت های این ویندوز مسلط شد.
برای این کار کافیست آموزش ویندوز 7 به زبان فارسی را در گوگل سرچ کرده تا با دنیایی از آموزش های متنوع و مفید روبرو شوید.
در اینجا قصد داریم از ابتدایی ترین گزینه های ویندوز 7 شروع به آموزش کرده تا بتوانیم مجموعه ای کامل را عرضه نماییم.
در ابتدا زمانیکه شما کامپیوتر خود را روشن می کنید و ویندوز شما لود می شود اولین محیطی که ملاحظه خواهید کرد صفحه ای به رنگ آبی همراه با یک پنجره خواهد بود.

آموزش ویندوز 7 به زبان فارسی

به این صفحه اصطلاحاً Desktop یا میزکار گفته می شود.
صفحه Desktop شامل قسمتهایی است که هرکدام برای انجام کاری طراحی شده است.
برای مثال اگر دقت کنید خواهید دید بر روی صفحه تصاویر گرافیکی کوچکی قرار گرفته است. به این تصاویر آیکن می گوییم. هرکدام از آیکن ها نماینده و نشانه برنامه ای می باشند.
آیکن ها را بر روی دسکتاپ می توانید ملاحظه کنید.

آموزش ویندوز 7 به زبان فارسی

در قسمت پایین Desktop نواری قرار گرفته است که تعدادی آیکن بر روی آن قرار دارد. به این قسمت نوار وظیفه و یا taskbar گفته می شود.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیبرای وارد شدن به هرکدام از آیکن های روی صفحه باید با موس بر روی آنها رفته و دوبار کلیک کرد.
یکی از آیکن هایی که بر روی Desktop قرار گرفته است Mycomputer می باشد. این آیکن از مهمترین آیکن ها بوده و برای انجام کارهای روزانه خود به آن نیازمندیم.
با دابل کلیک بر روی آیکن Mycomputer با پنجره درایوها مواجه می شویم.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیاین تصویر داری قسمت های مختلفی است.
در قسمت بالای تصویر که درایوها قرار دارند. درایوهای c،D،E،F و G درایوهای روی کامپیوتر ما هستند که در هر سیستمی متفاوت است.
درایوها محلهایی برای ذخیره اطلاعات توسط شما هستند. در واقع هارددیسک کامپیوتر به قسمتهایی به نام درایو تقسیم بندی می شود تا بتوان به طور منظم اطلاعات را ذخیره نمود.
در سمت چپ درایوها قسمتی عمودی را مشاهده می نمایید که برای رفتن به قسمتهای مختلف کامپیوتر طراحی شده است. این قسمت جهت دسترسی ساده کاربر می باشد.
اگر بخواهیم در مورد درایوها بهتر صحبت کنیم باید ذکر کنیم که درایو c معمولاً برای نصب ویندوز استفاده می شود و بجز فایها و فولدرهای مرتبط با ویندوز اطلاعات دیگری بر روی آن قرار داده نمی شود.
بقیه درایوها با توجه به سلیقه و نوع کار شما می تواند دسته بندی شود. برای مثال شما می توانید درایوی را برای ذخیره انواع موزیک در نظر بگیرید و تنها موزیک های خود را در این درایو قرار دهید و یا اینکه درایوی را جهت ذخیره جزوه ها و فایل های آموزشی خود قرار دهید.
همانطور که ذکر شد درایوها مکانهایی برای ذخیره سازی اطلاعات هستند.
اما این اطلاعات شامل چه چیزهایی می شود؟
اطلاعات به انواع فایل های تصویری، متنی، mp3 و غیره گفته می شود.
فرض کنید شما می خواهید بر روی یک درایو 2 نوع متفاوت از فایل را ذخیره نمایید برای این کار بهتر است فولدربندی نمایید.
فولدر برای دسته بندی فایل ها ساخته می شود و کاربرد دیگری ندارد. اما در تقسیم بندی و منظم نمودن فضای حافظه بسیار به کار می آید


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیهمانطور که می بینید فولدرها آیکن های زرد رنگی هستند که نام آنها در زیرشان نمایش داده شده است.
برای ساختن فولدر روش های گوناگونی وجود دارد. از ساده ترین روش های ممکن به صورت زیر است:
برای ساخت فولدر بر روی Desktop کافی است در قسمتی که خالی است با موس راست کلیک کرده و از منوی بازشو گزینه New را انتخاب کرده و سپس Folder را انتخاب کنید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیپس از طی مراحل بالا فولدری با نام New folder ساخته می شود که امکان تغییر نام آن نیز وجود دارد.
برای تغییر نام فولدر کافی است بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Rename را انتخاب نمایید و نام دلخواه خود را تایپ کنید.
پس از ساخت Folder شما کافی است فایل های خود را درون فولدرهای مربوطه قرار دهید. برای این کار می توانید از قابلیت های Copy و Cut استفاده کنید.
حال تفاوت این دو در چیست؟
در عملیات Copy همانطور که از اسم آن پیداست کار کپی انجام می شود یعنی فایلی که در محلی قرار گرفته است با Copy کردن آن یک نسخه از آن در فضای جدید قرار خواهد گرفت اما قابلیت Cut فایل را به صورت کامل به محل جدید منتقل می نماید.
برای انجام Copy و Cut کافی است بر روی فایل کلیک راست کرده و سپس گزینه Copy و یا Cut را بسته به نیاز خود انتخاب نمایید. سپس به محل جدید رفته و با کلیک راست کردن گزینه paste را انتخاب کنید.

آموزش ویندوز 7 به زبان فارسی

آموزش ویندوز 7 به زبان فارسییکی از گزینه های بسیار پرکاربرد در ویندوز قابلیت Delete و یا حذف کردن است.
برای حذف کردن فایل و یا فولدر کافی است بر روی فایل یا فولدر مورد نظر کلیک راست کرده و سپس گزینه Delete را انتخاب نمایید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیعوض کردن تصویر Desktop
یکی از قابلیت های ویندوز 7 امکان عوض کردن تصویر Desktop است. برای تعویض تصویر کافی است بر روی جای خالی Desktop کلیک راست کرده و سپس گزینه Personalize را انتخاب نمایید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیبا انتخاب گزینه Personalize صفحه ای ظاهر می گردد.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیدر پایین صفحه گزینه ای به نام Desktop Background وجود دارد که با کلیک کردن بر روی آن می توانید انواع تصاویر را مشاهده و انتخاب نمایید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیبا انتخاب هرکدام از این تصاویر و انتخاب گزینه Save changes تصویر مورد نظر جایگزین تصویر Desktop خواهد شد.
یکی از قابلیت های ویندوز 7 امکان انتخاب تصویر زمینه دسکتاپ به صورت اسلاید می باشد.
برای این کار کافی است پس از اینکه بر روی گزینه Personalize کلیک کردید از تصاویر موجود در بخش Widows Default Theme یکی از گزینه ها را انتخاب کنید با این کار تصویر زمینه دسکتاپ به صورت اسلاید بوده و پس از مدت زمان مشخصی به صورت خودکار عوض می گردد.

آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیحال برای تعیین زمان عوض شدن تصویر باید بر روی گزینه Desktop Background کلیک نموده و در قسمت مشخص شده زمان را انتخاب نمود.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیمنوی Start
منوی Start مهمترین و پرکاربردترین منو در ویندوز 7 است. این منو در پایین Desktop قرار گرفته است. برای بازکردن این منو کافی است بر روی آن کلیک نمایید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیاگر دقت کنید می بینید که منوی Start به دو بخش تقسیم شده است.
در قسمت راست این منو گزینه ای با نام Computer می بینید که همان Mycomputer است که در منوی Start نیز قرار داده شده است.
گزینه ای به نام Music وجود دارد که برای قرار دادن موزیک ها طراحی شده است. شما می توانید تمامی موزیک های خود را در این قسمت قرار دهید.
گزینه ای به نام Picture در این منو به چشم می خورد که برای تصاویر قرار داده شده است. شما می توانید تمامی تصاویر خود را در این قسمت قرار دهید.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه می نمایید در پایین منو سمت راست گزینه ای به نام Shut down وجود دارد که برای خاموش کردن سیستم به کار می رود.
با کلیک بر روی مثلث کناری این گزینه منویی همانند تصویر زیر باز می شود.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیگزینه shut down که برای خاموش کردن سیستم استفاده می شود.
گزینه Restart به معنای راه اندازی مجدد است که با انتخاب این گزینه کامپیوتر خاموش شده و دوباره از ابتدا روشن و راه اندازی می گردد.
گزینه Switch user برای عوض کردن user استفاده می شود و برای سیستم هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر از یک user بر روی آنها تعریف شده است و برای هر user دسترسی خاصی در نظر گرفته شده است.
گزینه Sleep برای زمانی استفاده می شود که برای مدتی قصد کار کردن با کامپیوتر را ندارید و از طرفی هم نمی خواهید آن را خاموش نمایید.
در این حالت سیستم اصطلاحاً به خواب رفته و برق کمتری مصرف می نماید.
گزینه Hibernate برای خاموش کردن رایانه با وضعیت فعلی و روشن شدن مجدد با همان وضعیت می باشد.
گزینه Logoff زمانی استفاده می شود که کار شما با حساب کاربریتان به اتمام رسیده و قصد دارید با حساب کاربری دیگری Login نمایید.
گزینه Lock سبب می شود که از محیط ویندوز خارج شده و اگر برای حساب کاربری پسورد تعریف شده باشد برای ورود مجدد باید پسورد را وارد نمود.

پنجره چیست؟
در ویندوز مفهومی به نام پنجره بسیار کاربرد دارد. مطمئناً تا به حال شنیده اید که افرادی که با کامپیوتر کار می نمایند از واژه پنجره بسیار زیاد استفاده می کنند.
در واقع زمانی که فایل و فولدری را باز می نمایید محیطی که باز می شود پنجره می باشد.
یک پنجره سه دکمه در گوشه بالا سمت راست خود دارد. این سه دکمه را در زیر مشاهده می نمایید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسیدکمه قرمز رنگ که یک ضربدر بر روی آن قرار گرفته است برای بستن پنجره استفاده می شود.
دکمه وسطی که عکس دو مربع بر روی آن قرار گرفته است برای کوچک و بزرگ کردن پنجره استفاده می شود و دکمه ای که علامت منها بر روی آن قرار داد برای Minimize کردن پنجره استفاده می گردد یعنی با کلیک بر روی این دکمه پنجره جمع شده و تنها در Taskbar دیده می شود و برای ظاهر شدن آن باید دوباره بر روی آن در Taskbar کلیک کرد.

تغییر اندازه پنجره
برای تغییر دادن اندازه پنجره ها می توان از موس کمک گرفت. برای این کار کافی است اشاره گر موس را بر روی لبه پنجره قرار داد تا به شکل یک فلش دو طرفه در آید سپس با فشردن کلید سمت چپ موس و حرکت دادن آن می توان اندازه پنجره را تغییر داد.
در زیر نمونه ای از تغییر اندازه پنجره را مشاهده می نمایید.


آموزش ویندوز 7 به زبان فارسینکته ای که در کار با ویندوز برای هر کاربر کامپیوتر بسیار ضروری است کار با میانبرها می باشد.
همیشه کار با موس سریعترین راه نیست و گاهی اوقات لازم است از کیبورد نیز استفاده نمود.
در ویندوز 7 برای انجام کارها کلیدهای میانبر تعریف شده است.
برای مثال کلید میانبر عملیات Copy شامل کلیدهای Ctrl+C می باشد. یعنی در صورتیکه کلید Ctrl روی صفحه کلید را همزمان با کلید C بفشارید عملیات کپی انجام می گیرد.
کلید میانبر عملیات Cut، Ctrl+xاست یعنی با فشردن همزمان کلیدهای Ctrl و X عملیات Cut انجام می شود.
برای انجام عمل Paste نیز می توان کلیدهای Ctrl و V را با هم فشار داد.
برای باز کردن منوی استارت نیز کافیست دکمه روی کیبورد که عکس یک پنجره روی آن کشیده شده است را فشار دهید. یک راه دیگر آن هم فشردن همزمان کلیدهای Ctrl و Esc است.
برای Delete کردن نیز کافیست دکمه Delete روی کیبورد را فشار داد.
برای بسته پنجره کافیست کلیدهای Alt و f4 را با هم فشرد.

تنظیمات Taskbar
همانطور که گفته شد Taskbar نواری است که در پایین دسکتاپ قرار گرفته است. اگر به Taskbar خود نگاهی بیندازید خواهید دید تعدادی آیکن بر روی آن قرار گرفته است.
این آیکن ها برنامه هایی هستند که روزانه با آنها کار می کنیم و بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع برای دسترسی راحت تر به برنامه ها آنها را در Taskbar قرار می دهیم.
علاوه بر این برنامه ها معمولاً برنامه های در حال اجرا نیز آیکن آنها در Taskbar دیده می شود که برای جابجایی این آیکن ها باید با موس بر روی آنها قرار گرفت و با فشردن کلید سمت چپ و حرکت دادن آنها این جابجایی را انجام داد. 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

زبان مردم مالزی

راهنمای سفر به مالزی

بلیط رایگان به جزیره کیش ویژه اعضا

زبان مردم پاریس

زبان مردم مادرید

زبان مردم بارسلونا