رژیم غذایی هندی و لاغری
رژیم غذایی هندی و لاغری
رژیم غذایی هندی یکی از غنی ترین انواع رژیم های غذایی در سراسر جهان است. غذاهای هندی با داشتن انواع ادویه، گیاهان متعدد، حبوبات و غلات مختلف و شکل گیری بر پایه آئین ها و فرهنگ های مختلف، بسیار گوناگون و منحصربفرد هستند و همین عاملی برای شهرت رژیم غذایی آنها در اکثر نقاط دنیا شده است.
با وجود تنوع بسیار زیاد در نحوه پخت غذاها در هند، اکثر مردم این کشور گیاهخوار هستند و همین امر دلیلی برای پیروی از رژیم غذایی این مردم، در جهت کاهش وزن، حفظ تناسب اندام و البته بهبود سلامتی بدن می باشد.
دلایل پیروی از رژیم غذایی هندی
همه ما کم و بیش در مورد استفاده از رژیم های غذایی گیاهی مطالبی را شنیده و یا خوانده ایم. رژیم غذایی گیاهی مزایای بسیاری برای سلامتی دارد و طبق نظر کارشناسان تغذیه کاهش مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز و در مقابل افزایش مصرف سبزیجات و میوه ها، موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری های گوناگون نظیر بیماری های قلبی، برخی از انواع سرطان ها، دیابت نوع 2 و حتی آلزایمر می شود. همچنین گیاهخواری با کاهش وزن و تناسب اندام نیز ارتباط مستقیم دارد.
رژیم غذایی هندی سرشار از مواد مغذی مانند حبوبات، غلات، انواع سبزیجات و میوه هاست. البته در تهیه غذاهای هندی از چربی های گیاهی سالم مانند روغن نارگیل، روغن کنجد و... نیز استفاده می شود. علاوه بر این، با وجود این که در اکثر آئین هایی هندی مصرف انواع گوشت منع شده است، اما مصرف لبنیات و استفاده از آنها در تهیه غذاها بلامانع می باشد.
همانطور که اشاره شد، غذاهای هندی دارای ادویه های بسیاری است و در واقع طعم بی نظیر غذاهای هندی ناشی از استفاده از این ادویه ها می باشد. اما در میان همه ادویه ها زردچوبه، زنجبیل و زیره نقش بسیاری دارند و از پرطرفدارترین ادویه ها محسوب می شوند. این ادویه ها به غیر از طعم عالی، دارای خواص درمانی بسیاری نیز هستند. به عنوان مثال زردچوبه با داشتن خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی خود در درمان و پیشگیری از برخی بیماری ها نقش داشته و موجب بهبود عملکرد دستگاه های مختلف بدن می شود.
مواد غذایی مصرفی در رژیم غذایی هندی
در رژیم غذایی هندی، سبزیجات حرف اول را می زنند؛ با این وجود در تهیه غذاهای هندی مواد مختلفی استفاده می شوند، که عبارتند از:
سبزیجات شامل: اسفناج، بادمجان، قارچ، گل کلم، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، کاهو و سبزیجات معطر
میوهها شامل: انبه، انار، پرتقال، تمبرهندی، سیب، خربزه، هندوانه، گلابی، آلو و موز
مغزها و دانهها شامل: بادام هندی، بادام، بادام زمینی، پسته، تخم کدو، دانه کنجد و تخم هندوانه
حبوبات شامل: ماش، لوبیای چشمبلبلی، لوبیا قرمز، عدس و نخود
سیفی جات شامل: سیبزمینی، هویج، سیبزمینی شیرین، شلغم، سیبزمینی هندی
غلات شامل: برنج قهوه ای، ارزن، گندم، جو، ذرت و نان سبوسدار
لبنیات شامل: پنیر، ماست، شیر و کره
گیاهان معطر و ادویهها شامل: سیر، زنجبیل، هل، زیره، گشنیز، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله، ریحان
چربیهای سالم شامل: روغن نارگیل، لبنیات پرچرب، آووکادو، روغن خردل، روغن زیتون، روغن بادام زمینی، روغن کنجد و کره
رژیم غذایی هندی دارای مواد غذایی بسیاری است که دارای مقدار زیادی فیبر و چربی های سالم هستند. مصرف مواد غذایی حاوی فیبر موجب می شود، فرد برای مدت بیشتری احساس سیری کند و همین امر در کاهش وزن تاثیر بسیاری خواهد داشت.
تغییر سبک زندگی و کاهش وزن
برای رسیدن به وزن ایده آل، نه تنها مصرف مواد غذایی سالم و تازه نقش مهمی دارند؛ بلکه ایجاد تغییراتی در زندگی و عادت به رفتارهای سالم نیز، در پیمودن این مسیر و رسیدن به وزن مناسب تاثیر بسزایی خواهند داشت. این تغییرات و عادات عبارتند از:
1- ثابت نباشید، حرکت کنید!
هر چقدر هم که یک رژیم غذایی کم کالری باشد، اگر فرد فعالیت و تحرکی نداشته باشد؛ آن طور که باید و شاید وزن کم نمی کند. بنابراین برای رسیدن به وزن مناسب انجام تمرینات ورزشی و یا حداقل انجام ورزش های ساده مانند پیاده روی و یا دویدن، برای افزایش سوخت کالری ضروری است.
2- تمرکز بر غذا خوردن
زندگی پرمشغله امروزه سبب شده است، که بسیاری از ما در حین انجام کارهای روزمره، برای صرفه جویی در زمان غذا بخوریم. این کار موجب می شود تا تمرکز ما بر روی خوردن غذا نباشد و در واقع در بیشتر موارد متوجه نیستیم چه مقدار غذا خورده ایم و یا حتی کی سیر شده ایم. همه این موارد در نهایت به اضافه وزن و چاقی منجر می شود. بنابراین تمرکز بر غذا خوردن یکی از روش هایی است که در نهایت می تواند به کاهش وزن منجر شود.
- توضیحات
- بازدید: 563
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان