گیاه درمانی کما (2)
گیاه درمانی کما (2)
تاثیرات گیاه کما بسیار زیاد است، به طوریکه در کشورهای مختلف و نیز در طب قدیم مردم به خواص جادویی این گیاه اعتقاد زیادی دارند. در طب سنتی از گیاه کما عصاره ای خارج می کنند که برای خروج چرک از زخم های باز و ترمیم آنها اثر بخش است. کما داروی بسیاری از بیماری هاست و عارضه هایی چون رعشه، لرزش و سستی بدن، هیستری و بیمای های دیگر اعصاب و روان را نیز درمان می کند.
فصل برداشت کما معمولا در فصل بهار ( از اوایل فروردین و تا آخر خرداد ) است و در بیشترمناطق گرمسیری می روید. معمولا برای مصرف خوراکی از برگ های نازک و ظریف گیاه کما استفاده می شود، که حیواناتی چون خزندگان و پرندگان نیز از این گیاه نفع می برند، طوریکه کیفیت زندگی آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده است، و بیشتر این جانداران در مناطق و دشت هایی که این گیاه می روید زیست می کنند.
گیاه کما عمر کوتاهی دارد و در اواخر فصل بهار برگ های سبز آن رو به زردی می گراید، بنابراین وقتی در فصل تابستان وارد منطقه ای که در آن کما هست می شویم اثری از کما وجود ندارد. گیاه کما را فقط می توان در فصل سرسبز بهار یافت. بهتر است که به هنگام برداشت کما ریشه این گیاه جدا نشود و همینطور مقداری بذر در هنگام چیدن برگ ها در خاک کشت شود، تا بتوان این پوشش سرسبز از گیاه کما را برای همیشه نگه داشت.
تهیه نوعی غذای بومی با کما
در منطقه جنوبی خراسان نوعی غذا با کما تهیه می کنند که هم مقوی و نیز خاصیت درمانی دارد، و بسیا ر خوشمزه هم می باشد. تهیه این غذا بدین صورت است که ابتدا برگ های سبز و نازک کما را چیده و خوب می شویند، سپس با مقداری آب می گذارند تا بجوشد. گردو و سیر خرد شده را که از قبل آماده کرده اند را له می کنند و در ماهیتابه به همراه روغن سرخ می کنند. و در آخر هم برگ های پخته شده کما را داخل ماهیتابه ریخته و می گذارند تا کمی سر تفت بخورد، بعد آن را با نان میل می کنند.
همینطور استعمال خارجی ضماد برگ کما با زرده تخم مرغ برای تسکین درد پهلو و رفع خشکی گلو اثر شفا بخشی دارد و در کاهش اثرات بیماری یرقان مفید و موثر است. این موارد تنها چکیده ای از خواص بی نظیر و جادویی گیاه کما است که برایتان شرح دادیم. امیدورایم از خواندن آن لذت برده باشید.
- توضیحات
- بازدید: 269
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر بعنوان میهمان