گروه های اصلی مواد غذایی (1)
گروه های اصلی مواد غذایی (2)
گروه نان و غلات:
گروه نان و غلات در طبقه اول هرم غذایی قرار دارد که بزرگترین بخش هرم است، از این رو باید از مواد غذایی این گروه بیشتر از دیگر گروههای غذایی در طول روز استفاده کرد. سومین گروه مواد غذایی شامل انواع نان، برنج، ماکارونی، رشته گندم، جو و ذرت است. مهم ترین مواد مغذی این گروه، مواد نشاسته ای، پروتئین، ویتامین های گروب، ویتامین ایی، فسفر و منیزیم است.
ارزش غذایی 30 گرم از انواع نان، مثلا یک کف دست نان سنگگ، با 4 کف دست نان لواش، با یک دست نان تافتون، با یک دست نان بربری، با نصف لیوان برنج پخته، یا یک لیوان از انواع غلات پخته، و با نصف لیوان غلات خام و با نصف لیوان ماکارونی پخته معادل است که هر کدام یک سهم به حساب می آیند. میزان مورد نیاز از این گروه بستگی به میزان فعالیت روزانه و وزن شما دارد. مصرف غلات به همراه حبوبات مثل عدس پلو، نخود پلو، لوبیا پلو، آش جو و هم چنین غلات به همراه لبنیات مثل شیر برنج، سوپ جو با شیر، ماکارونی با پنیر، نان و پنیر مجموعه پروتئینی کاملی را برای بدن فراهم می کند.
نقش گروه نان و غلات در بدن، تامین انرژی و سلامت سیستم عصبی است. از نانهایی استفاده کنید که در تهیه آنها جوش شیرین به کار نرفته است، نانی که با جوش شیرین تهیه میشود مانع جذب آهن و روی و کلسیم شده و به همین خاطر بهتر است نانهایی را مصرف کنید که برای ور آمدن خمیرشان به جای جوششیرین از خمیر مایه استفاده شده باشد چراکه مصرف مواد سالم از گروه غلات ونان باعث جذب آهن، کلسیم و روی بیشتر در بدن میشود.
گروه میوه ها و سبزی ها:
این گروه شامل انواع میوه ها و سبزی ها است که ویتامین ها و مواد معدنی بسیار زیادی دارند. در افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، سلامت چشم، پوست و کمک به سوخت و ساز بدن نقش دارد.
سبزی ها و میوه هایی مثل گشنیز، جعفری، نعناع، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، ساقه سبز پیازچه، پرتقال، نارنگی، لیمو، نارنج، کیوی و توت فرنگی سرشار از ویتامین ث هستند.
سبزی های دارای برگ تیره، زرد تیره و نارنجی مانند اسفناج، هویچ، گوجه فرنگی و میوه هایی مثل طالبی، زردآلو و شلیل، ویتامین آ مورد نیاز بدن را تامین می کنند.
زیتون و سبزی های که برگ سبز تیره دارند، دارای ویتامین ایی هستند. ارزش غذایی یک عدد میوه متوسط مثلا یک عدد سیب، پرتقال یا هلو، با ربع طالبی متوسط، با نصف لیوان گیلاس، با نصف لیوان حبه انگور با 3 عدد زردآلو، با نصف لیوان آب میوه با یک لیوان سبزی برگی شکل، خرد شده مثل کاهو و اسفناج، با نصف لیوان سبزی پخته، با نصف لیوان سایر سبزی های خام خرد شده و با یک عدد سیب زمینی متوسط برابر است که معادل یک سهم نامیده می شود.
میوه ها برخلاف گوشت و لبنیات که حاوی کلسترول مضر هستند از آن تهی می باشند؛ میوه موجب تقویت حافظه می شود.
لازم به ذکر است که میوه سوخت اساسی مغز است و تاثیر مثبتی بر روی مغز می گذارد، اگر میزان مصرف میوه بالا باشد، مغز می تواند اطلاعات را سریع تر و آسان تر بازخوانی کند. رژیم غذایی که فیبر در آن وجود داشته باشد؛ ضد چاقی، فشارخون بالا و عوامل دیگری است که احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد. میزان فیبری که هر فرد روزانه مصرف می کند، بسیار با اهمیت است و میوه تنها ماده غذایی است که حاوی فیبرهای سالم و طبیعی می باشد. البته سبزیها نیز اگرچه به پای میوه ها نمی رسند ولی آنها هم سرشار از فیبر هستند. توصیه می شود که با خوردن میوه و سبزی روزانه ۳۰- ۲۵ گرم فیبر به بدنتان برسانید.
مصرف میوه احساس خوبی را در انسان به وجود می آورد و افسردگی را برطرف می نماید. خوردن میزان زیاد میوه تاثیر بسزایی در سلامت انسان دارد، حتی خورد آب میوه نیز تاثیرات فراوانی را در بردارد.
- توضیحات
- بازدید: 525
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان