نشانه هایی که می گویند بدن ما دچار کمبود ویتامین شده است
نشانه هایی که می گویند بدن ما دچار کمبود ویتامین شده است
علائمی وجود دارند که به شما نشانه های کمبود ویتامین در بدن را نشان می دهند. این نشانه ها به علت عوارض و مشکلات ناشی از کمبود ویتامین در بدن به وجود می آیند که اگر رفع نشوند فرد دچار بیماری می گردد . در این مطلب به چند نشانه مهم از کمبود ویتامین های مهم در بدن می پردازیم.
نشانه های کمبود انواع ویتامین در بدن:
کمبود ویتامین A: محل ذخیره ویتامین A در کبد است. نشانه های کمبود ویتامین A در کوتاه مدت به دلیل ذخیره در کبد خود را نشان نمی دهد، اما چنانچه به خاطر نقصان در جذب و یا اسهال کبد دچار مشکل شود، علائم آن بروز می کند، که ذخایر ویتامین A دچار اختلال شده است. از جمله نشانه های کمبود ویتامین A می توان به علائمی نظیر شب کوری، اختلال در بینایی، کم خونی، مشکل در باروری آقایان، سقط جنین و اختلال در سیستم ایمنی اشاره کرد. بنابراین توصیه می شود در صورت این عوارض حتما به پزشک مراجعه شود تا اقدامات لازم در این باره صورت گیرد.
کمبود ویتامین D : ویتامین D به طور طبیعی در نورخورشید وجود دارد. چنانچه فرد به دلایلی در مناطقی زندگی می کند که نور مستقیم خورشید را دریافت نمی کند، بهتر این است که از مکملها و قرصهای ویتامین D حتما در رژیم غذایی خود استفاده کند. زیرا کمبود این ویتامین در بزرگسالان به صورت پوکی استخوان و در کودکان خود را در بیماری راشیتیسم یا همان نرمی استخوان نشان می دهد. بر اساس آخرین تحقیقات امروزه ثابت کرده اند که ویتامین D در پیشگیری از سرطان، ابتلا به افسردگی و بیماری ام اس نقش مهمی را ایفا می کند.
کمبود ویتامین های E و K: گرچه که کمبود این ویتامین ها به دلیل اینکه بدن خود می تواند مقادیر زیادی از آنها را بسازد، زیاد شایع نیست. اما در مواردی گفته می شود که کمبود این ویتامن ها ( ویتامین K ) می تواند باعث اختلال در فرآیند انعقاد خون و شکستگی استخوانی گردد. همچنین کمبود ویتامن E باعث اختلالات عصبی، مشکل در تولید مثل سلولی، و مشکلات عضلانی را به همراه می آورد.
کمبود ویتامین های گروه B:
ویتامین های گروه B تامین کننده های انرژی بدن هستند که در بدن ذخیره نمی شوند، و وجود آنها از طریق تغذیه ضروری است. به جز در مواردی که گزارش شده ویتامین B12 تنها ویتامین این گروه است که ذخیره بین پنج الی هفت ساله را توسط کبد دارد که برای افراد گیاه خوار مطلق کمبود آن نیز در بدن حس می شود.
کمبود ویتامین B1: کمبود تیامین یا B1 در بدن باعث ایجاد ضایعات پوستی می شود که به صورتهای لک و یا جوش و دمل و مشکلات پوستی خود را نشان می دهد. این ویتامین نقش کلیدی در تولید انرژی حاصل از مصرف غذاها را در بدن دارد. از علائم دیگر کمبود ویتامین B1 می توان به بی اشتهایی، کاهش وزن، ناراحتی های قلبی و عصبی نیز اشاره کرد.
کمبود ویتامین B2: ترس و حساسیت نسبت به نور، سوزش و یا خارش چشم، کاهش نور بینایی، سوزش لب ها و زبان از علائم و نشانه های بارز کمبود ویتامین B2 در بدن است. در مواقعی که شدت کمبود ویتامن B2 بالا باشد، بروز مشکلاتی چون ترکیلوز، شکاف و ترک خوردگی لب، آنگولار، استوماتیت، شکاف در گوشه های دهان، زبان متورم ارغوانی، شقاق در گوشه لب ها بروز می کند، که از علائم جدی هستند که به دنبال آن چرب پوستی، تورم و افزایش مویرگ های چشم را نیز به همراه دارند.
کمبود ویتامین B3: ضعف عضلانی، بی اشتهایی و سو هاضمه از علائم و نشانه های مهم کمبود ویتامین B3 در بدن هستند که گاهی به صورت تغییرات پوستی نیز بروز می کند. نواحی از پوست که در معرض آفتاب هستند به علت کمبود این ویتامین دچار ترک خوردگی، تیرگی رنگ، و درماتیت پوستی می شوند. گاهی دیده شده است که کمبود ویتامین B3 یا نیاسین اعصاب را نیز درگیر می کند و نشانه های مثل گیجی یا منگی، اختلالات عصبی و التهابات گوارشی به شکل تحریک پذیری و التهاب لوله گوارشی و دهان را از خود نشان می دهد.
کمبود ویتامین B6: کمبود ویتامین B6 همچنین باعث اختلالات عصبی و ناراحتی های پوستی در فرد می شود. زمانی که بدن این ویتامین را به اندازه کافی در خود ذخیره نکرده باشد دچار ضعف، بی خوابی، نوروپاتی محیطی ( التهاب چند عصب محیطی )، التهابات حوزه دهان و زبان و اختلال و مشکل در ایمنی سلولی می شود، و چنانچه کمبود ذخیره ویتامین B6 در بدن به مدت طولانی ادامه یابد فرد را مبتلا به صرع می کند.
کمبودویتامین B12 : اختلالات عصبی و کم خونی از بارزترین علائم شدید کمبود ذخیره ویتامین B12 در بدن است که باعث استرس های مضمن نیز در بدن می شود. همچنین لازم است بدانید که بی حالی و خستکی زودرس از نشانه های بارز کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 در بدن است.
کمبود ویتامین C: چنانچه می خواهید دچار کمبود ویتامین C نشوید بهتر است به سراغ منابع این ویتامین مثل مرکبات و یا فلفل، گوجه فرنگی و سیب و این قبیل میوه ها که حاوی ویتامین C هستند بروید. کمبود ویتامین C باعث ایجاد بیماری به نام اسکوربوت ( خونریزی لثه ) می شود و مدام فرد را به انواع سرما خوردگی ها مبتلا می گرداند.
لازم به یادآوری است که حذف ویتامین C تا سی روز با وجود اشباع بودن ذخایر آن در بدن، علائم و نشانه های کمبود این ویتامین را تشدید می کند. همچنین لازم به ذکر است که بزرگسالان مبتلا به خونریزی لثه ممکن است دچار شکستگی دندان، خستگی، خواب آلودگی، تحلیل عضلانی و ضایعات پوستی و تغییرات روانی مختلف بر اثر کمبود ویتامین C شوند، که باید آن را جبران کنند.
- توضیحات
- بازدید: 429
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان