علت به وجود آمدن آستیگمات
علت به وجود آمدن آستیگمات
قرنیه لایه شفافی است که در مقابل چشم قرار گرفته است. این لایه نور را عبور می دهند و بر روی شبکیه متمرکز می کند. علاوه بر این این لایه مانع از آسیب و عفونت چشم می شود. قرنیه کاملا منحنی و سالم به راحتی باعث شکست و خم شدن نور وارد شده به چشم شود. علت اینکه چرا بعضی افراد با قرنیه غیر کروی به دنیا ی آیند. کاملا مشخص نیست، اما ژنتیک در این مساله دخیل است. بعضی از جراحی های چشمی یا آسیب ها می تواند باعث ایجاد تغییر بر روی قرنیه و بروز آستیگماتیسم شود. قوز قرنیه اختلالالی پیشرونده است که در آن قرنیه به تدریج نازک شده و شکل مخروطی پیدا می کند و باعث ایجاد آستیگمات نامنظم می شود. در قوز قرنیه، قرنیه نازکتر میشود و حالت مخروطی شکل پیدا میکند. البته مشکل بینایی مبتلایان با استفاده از عینک برطرف نمیشود و استفاده از لنزهای تماسی برای درمان اولیه قوز قرنیه ضروری است، اما باید در نظر گرفت در آینده این بیماران نیاز به عمل جراحی پیوند قرنیه خواهند داشت. در واقع، فشار بیش از حد پلکها و عضلات چشمی بر قرنیه و همچنین کار کردن زیاد با برخی وسایل مثل رایانه و حتی نوشتن نیز موجبات بروز این ناهنجاری بینایی را فراهم میآورد. علاوه بر آن، ضربات و صدمات وارده بر قرنیه نیز میتواند به آستیگماتیسم منجر شود.
درمان آستیگماتیسم:
اگر آستیگماتیسم متوسط باشد، درمانی برای آن پیشنهاد نمی شود ولی در هر صورت فرد می تواند از مزایای استفاده از لنز و یا جراحی های لیزری استفاده کند. تقریبا تمامی اختلالات دید ناشی از آستیگماتیسم را می توان توسط عینک و یا لنز برطرف کرد. برای افرادی که به میزان کم آستیگماتیسم مبتلا هستند، نیازی به استفاده از لنز نیست و تنها در صورتی که آستیگماتیسم متوسط و شدید باشد می توان از لنز برای اصلاح دید استفاده کرد.
لنز برای آستیگمات: لنزهای تصحیح کننده، به گونه ای نور وارد شده به چشم را تصحیح می کنند تا خطای ناشی از آستیگمات جبران شود.
انواع استیگمات:
آستیگمات+ نزدیک بینی: زمانی رخ می دهند که پرتوهای نوری به طور منظم در جلوی شبکیه باعث به وجود آمدن تصویری نا واضح شوند.
آستیگمات+ دوبینی: زمانی که پرتوهای نوری به طور نامنظم در پشت شبکیه تصویری تار را تشکیل دهند.
آستیگمات ترکیبی: ترکیبی از نزدیک بینی و دو بینی آستیگمات می تواند منظم یا نا منظم باشد.
در نوع منظم، دو انحنای سطح قرنیه در زاویه 90 درجه ای یکدیگر قرار می گیرند ولی در نوع نامنظم این زاویه90 درجه نیستند.
جراحی
راهی دیگر برای درمان آستیگماتیسم، تغییر شکل قرنیه توسط جراحی انکساری و یا توسط لیزر است. از آنجایی که بیشتر از یک نوع جراحی انکساری وجود دارد، بسته به شرایط ممکن است از حالت خاصی از جراحی استفاده شود. آستیگماتیسم توسط جراحی لیزیک قابل تصحیح است.
جراحی های انکساری نیازمند داشتن چشم سالم است که دارای مشکلات شبکیه، زخم قرنیه و یا دیگر بیماری های چشمی نباشد. همانطور که تکنولوژی پیشرفت می کند، توجه به این موضوع حائز اهمیت است که برای شرایط شما کدامیک از گزینه ها می تواند بهتر باشد و انتخاب کدام نوع از جراحی انکساری و یا درمان های دیگر مناسب شماست
افراد زیر 18 سال با افرادی که دید متغیر دارند، افراد دیابتی، زنان باردار، افرادی با مشکلات سیستم ایمنی مثل ایدز یا لپوس نباید مورد جراحی لیزر چشم قرار بگیرند.
- توضیحات
- بازدید: 724
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان