نگاهی به فیلم آبا جان
نگاهی به فیلم آبا جان
آبا جان عنوان فیلمی است که در سال 1395 ساخته شد. هاتف علیمردانی کارگردان، فیلم نامه نویس و تهیه کننده ی این اثر بوده است. او تا کنون فیلم های دیگری چون هفت ماهگی، کوچه ی بی نام و به خاطر پونه را نیز کارگردانی کرده است.
آبا جان فیلمی پر ستاره است که از حضور بازیگرانی چون بانو فاطمه معتمد آریا، سعید آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ، شبنم مقدمی، فریبا متخصص، محمود نظر علیان، محمدرضا غفاری، حوری امیری و ملیسا ذاکری بهره می برد.
داستان این فیلم درباره ی خانواده ای با سطح مالی متوسط در دهه ی شصت است و در زنجان روایت می شود. آبا جان (با بازی بانو فاطمه معتمد آریا) مادر این خانواده است که در طول زندگی اش سختی های زیادی کشیده است. او اکنون با هووی خود (با بازی فریبا متخصص) زندگی می کند و رابطه ی خوبی نیز با او دارد. دیگر فرزندان او نیز در کنارش هستند جز یک پسر نوجوان که راهی جبهه شده است. به آبا جان گفته اند که پسرش شهید شده است اما او این را باور نمی کند و همیشه به دنبال ردی از او است و در انتظار به سر می برد. در خلال همین ماجرا است که اتفاقاتی نیز برای خانواده ی او می افتد و نحوه ی برخورد آبا جان با این مسائل و مشکلات دست مایه ی اصلی فیلم است.
فاطمه معتمد آریا در نقش آبا جان به خوبی ظاهر شده و توانسته شخصیت یک مادر فداکار و رنج کشیده را به خوبی به مخاطب خود منتقل کند. لهجه ی او در فیلم نیز بسیار شیرین است و نشان از توانایی و استعداد این بازیگر خوب سینما دارد. دیگر بازیگران فیلم نیز در جای خود به خوبی ایفای نقش کرده اند.
داستان آبا جان اما داستان واحدی ندارد. این فیلم پر است از مصیبت و سختی هایی که مدام برای خانواده ی آبا جان اتفاق می افتد و آن ها باید با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند. مشکلاتی که بعضا دلیل مشخصی نیز ندارند و یا این که با حال و هوای قصه هم خوانی ندارند. به عنوان مثال می توان به دختر جوان این خانواده اشاره کرد که ملیسا ذاکری نقش آن را بازی کرده است. دختری که درگیر یک رابطه ی عاشقانه است و قرارهای عاشقانه ای خارج از خانه اش می گذارد. آیا واقعا چنین روابطی در دهه ی شصت و در گیر و دار جنگ وجود داشته است؟ یا این که این شکل از روابط عاشقانه مخصوص به جامعه ی کنونی ماست؟
در واقع می توان گفت اکثر این اتفاقات در فیلم تنها به دلیل ایجاد کشمش و بحث بین شخصیت های فیلم رخ می دهند. کشمکش هایی که بر هیجان فیلم بیفزایند و بعضا توانایی بازیگرها را نیز به رخ بکشند. چیزی که امروزه در سینمای ایران به وفور یافت می شود.
- توضیحات
- بازدید: 854
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان