سندروم متابولیک چیست؟

سندروم متابولیک چیست؟
سندروم متابولیک یکی ازشایع ترین عوارضی است که امروزه بسیاری از مردم را بدون این که از وجود آن در بدن خود آگاه باشند، درگیر کرده است.
طبق تحقیقات انجام گرفته در این زمینه از هر سه بزرگسال، یک نفر به این عارضه مبتلاست.
سندروم متابولیک به مجموعه ای از عوامل خطرزا مانند چاقی در ناحیه شکم، افزایش قند خون، افزایش تری گلیسیرید خون، افزایش فشار خون و کاهش کلسترول مفید گفته می شود که همگی این عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می دهند و به همین دلیل نادیده گرفتن و پیشرفت این عارضه بسیار خطرناک و کشنده است.
سندروم متابولیک علائم و نشانه هایی دارد که در صورت مشاهده حداقل سه مورد از آنها نسبت به ابتلا به این عارضه بایستی مشکوک شد. البته وجود یکی از این علائم، نشاندهنده سندروم متابولیک نیست هر چند برای اطمینان از سلامتی خود بهتر است با پزشک خود در این مورد مشورت نمایید.
علائم سندروم متابولیک
1- بزرگ شدن شکم و ناحیه میانی بدن

سندروم متابولیک چیست؟
یکی از علائم بارز ابتلا به سندروم متابولیک، چاقی در ناحیه میانه تنه می باشد، که در اصطلاح چاقی شکم نامیده می شود. سایز طبیعی دور کمر در مردان 101 سانتیمتر و در زنان 89 سانتیمتر است و افزایش بی رویه دور کمر می تواند نشانه خطر باشد.
حتی افراد با وزن نرمال نیز ممکن است در ناحیه شکم و پهلوهای خود دارای چربی اضافه باشند؛ این دسته از افراد با وجود لاغری در معرض خطر ابتلا به سندروم متابولیک قرار دارند.
این چربی به دلیل وجود چربی احشایی مرکزی است که دور تا دور ارگانهای بدن را فرا گرفته است. برای رهایی از این چربی های اضافه با یک متخصص تغذیه مشورت کرده و رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. همچنین ورزش های هوازی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
2- افزایش قند خون و مقاومت نسبت به انسولین
یکی دیگر از نشانه های بارز ابتلا به قند خون بالا، تشنگی بیش از حد و مصرف آب بسیار و به دنبال آن نیاز به دفع می باشد. قند خون و مقاومت به انسولین در اثر عوامل زیادی ممکن است بروز کند، از جمله دیابت، استرس زیاد، پرخوری و کم تحرکی. در هر صورت ابتلا به قند خون بالا یکی از دلایل احتمالی ابتلا به سندروم متابولیک می باشد.
3- افزایش فشار خون
افزایش فشار خون، موجب سر درد، سرگیجه، تاری دید، درد در قفسه سینه و اختلال در تنفس می شود. این علائم معمولا زمانی بروز می کنند که فشار خون بسیار بالا رفته باشد. در صورت ابتلا به فشار خون بالا هر چه سریع تر برای درمان اقدام نمایید.
4- استفاده از یک رژیم غذایی سالم و صحیح
رژیم غذایی سالم معمولا برنامه ای است که همه انواع گروه های غذایی با حفظ تناسب لازم در آن رعایت شده باشد. همچنین مقدار نمک (میزان مجاز نمک برای هر بزرگسال، 1 قاشق چایخوری در روز است) و شکر دریافتی نیز بسیار محدود شده باشد. اصلاح رژیم غذایی در واقع مهمترین اقدام در کاهش احتمال ابتلا به سندروم متابولیک می باشد.
5- ورزش کنید و تحرک داشته باشید

سندروم متابولیک چیست؟
برای جلوگیری از ابتلا به سندروم متابولیک، ورزش (به ویژه ورزش هوازی) را در برنامه روزانه خود قرار دهید. ورزش منظم موجب کاهش وزن شده و از ابتلا به مشکلاتی نظیر فشار خون بالا پیشگیری می کند. حتی اگر امکان رفتن به باشگاه و انجام تمرینات هوازی در باشگاه را ندارید، می توانید با پیاده روی سریع به مدت 30-15 دقیقه در روز، تاثیر فوق العاده آن را در برطرف کردن مشکلات جسمی خود مشاهده نمایید.
6- کاهش کلسترول مفید خون
کاهش کلسترول مفید (HDL) از حد معینی (50 میلی گرم در زنان و 40 میلی گرم در مردان) نشانه خوبی نیست و یکی ااز عوامل افزایش احتمال ابتلا به سندروم متابولیک می باشد.
7- افزایش سطح تری گلیسیرید خون
افزایش سطح تری گلیسیرید خون به میزان 150 میلی گرم در دسی لیتر، یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به سندروم متابولیک است.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

سندروم کار با کامپیوتر چیست؟

بروسلوز یا بیماری تب مالت چیست؟

خارشتر چیست؟

مد چیست؟

انسولین چیست؟

بیماری اسکولیز چیست؟